Vestel Tivo yazılımı olan Düz SMART TV lere geliyor,ama televizyonun Anakartina göre hatta Anakartın versiyonuna göre bile gönderilen yazılım degişebiliyor. Yani herkese aynı yazılım gelmiyormuş.Bana bu yazılım geldi ama gelişi güzel gönderiyorlar. Bana gelen, Benim Televizyonum MB180 Anakartın farklı versiyonu olduğu için uyumsuz geldi. Teknik servise ilettim. Fabrika bana bu versiyonu güncelleme listesinden çıkartıldı.Yani bana V,265 güncellemesi göndermeyecekler. Tivo OS yeni bir işletim sistemi değil ama yazılımın Vestel Televizyonlarla uyumlu hale gelmesi biraz zaman alabilir.V 265 yazılımı hangi modellere geldi acaba ?
Merhaba, 65Q9900 tv kullaniyorum. Tivo Os isletim sistemini begendim, tv daha stabil hale geldi, duzgun calisiyor. Sormak istedigim soru bizim kumandada sesli komut tusu yok, sesli komut tusu olan vestel kumandasi alsak ise yarar mi, ikincisi sesli komut tam olarak nerelerde kullaniliyor simdiki versiyonlarda sadece ana menudeyken mi kullaniliyor ?Vestel Tivo yazılımı olan Düz SMART TV lere geliyor,ama televizyonun Anakartina göre hatta Anakartın versiyonuna göre bile gönderilen yazılım degişebiliyor. Yani herkese aynı yazılım gelmiyormuş.Bana bu yazılım geldi ama gelişi güzel gönderiyorlar. Bana gelen, Benim Televizyonum MB180 Anakartın farklı versiyonu olduğu için uyumsuz geldi. Teknik servise ilettim. Fabrika bana bu versiyonu güncelleme listesinden çıkartıldı.Yani bana V,265 güncellemesi göndermeyecekler. Tivo OS yeni bir işletim sistemi değil ama yazılımın Vestel Televizyonlarla uyumlu hale gelmesi biraz zaman alabilir.
Herhalde benim Anakartina uyumlu yazılımın gelmesini bekliyeceğim. Bakalim
Sesli komutlu Tivo kumandası televizyona uyar. Ama Şuan sesli komut yetersiz ve kısıtlı Bir Google Asistan gibi değil Televizyonun tamamına hukmetmiyor.Sadece Tivo uygulaması iceridinde film ismi arıyor. Onun dişinda Yotubeda Sesli arama yapmiyor. Belki ilerde bir güncelleme ile Sesli komut Televizyonun tüm özelliklerine entegre edilebilir.Merhaba, 65Q9900 tv kullaniyorum. Tivo Os isletim sistemini begendim, tv daha stabil hale geldi, duzgun calisiyor. Sormak istedigim soru bizim kumandada sesli komut tusu yok, sesli komut tusu olan vestel kumandasi alsak ise yarar mi, ikincisi sesli komut tam olarak nerelerde kullaniliyor simdiki versiyonlarda sadece ana menudeyken mi kullaniliyor ?
Bende e-posta yazdım müşteri hizmetlerine tivo olmayan yazılım için neden istediğimi ve şikayetlerimi belirterek benden cihaz seri numarası ve mac adresi istiyor ama şöyle bir soru takıldı aklıma e-posta yoluyla sormama rağmen bunun ilgili kesin bir şey diyemiyoruz dedi sorum şu ki eğer ben eski qui arayüzüne dönersem ileride stabilleşen sorunları giderilmiş tivo güncellemesi alamayacak mıyım mac adresimi alarak acaba tivo güncellemesi almasın diye mac filtreleme işlemine mi sokacak cihazı acaba diyorum bununla ilgili kesin bir bilgisi ya da bunu benzer bir durum yaşamış var mı sizlere de sormak istiyorum bu aradaDaha önce Vestel müsteri hizmetlerine Yeni TivoOS yazılımında Sesli komutun Sadece film ismini değil Sesli komut Tıpkı WebOS TizenOS gibi Televizyonun tamamına hükmetmeli örneğin Youtubda Sesli aramalarında desteklemektir diye bir takım önerilerde bulunmuştum.Bana Tivo yaziliminin yeni sürümünü göndermişler
Mevcut sürüm V,260 yeni sürümü V,265 fakat güncellemeyi kabul edip yükleyince İlk fabrikasyon yani tivo olmayan QUİ Smart arayüzüne dönüyor. herhalde Bana yeni gönderilen yeni sürüm V,265 sürümunde sorun olduğu için tekrar fabrikasyon Smart arayüze V,249 sürümüne dönüyor. Durumu müşteri hizmetlerine belirtim.Televizyonumun mac adresini istediler
![]()
![]()
Bakalım sonuç ne olaçak. Göndermeden önce yazılımı test etmeden gönderiyorlar herhalde
MAC adresi isteme sebebi şundan olabilir,çok bilgim yok açıkçası ama mac adresi değişmediğinden muhtemelen tvdeki kartın değişip değişmediğini tv seri numarasını karşılaştırarak kontrol etmek istemiş olabilirler,yani mac adresin o seri nolu tvye ait olup olmadığını kontrolBende e-posta yazdım müşteri hizmetlerine tivo olmayan yazılım için neden istediğimi ve şikayetlerimi belirterek benden cihaz seri numarası ve mac adresi istiyor ama şöyle bir soru takıldı aklıma e-posta yoluyla sormama rağmen bunun ilgili kesin bir şey diyemiyoruz dedi sorum şu ki eğer ben eski qui arayüzüne dönersem ileride stabilleşen sorunları giderilmiş tivo güncellemesi alamayacak mıyım mac adresimi alarak acaba tivo güncellemesi almasın diye mac filtreleme işlemine mi sokacak cihazı acaba diyorum bununla ilgili kesin bir bilgisi ya da bunu benzer bir durum yaşamış var mı sizlere de sormak istiyorum bu aradaSota
By_Trol
teraspy
Aslında ben USB üzerinden yükleme şeklinde yazılım vermek yerine bu şekilde yapmaları beni mac adresinden güncelleme bloklayacaklarını düşündürdü birde yeni core yazılımları da sistemde artık yok gibi hatta full yazılımlar da özellikle yeni model tvlerde servis bir sorun olduğunda fabrikaya bildirince onlardan o tvyle ilgili yazılım geliyor sadece galibaMAC adresi isteme sebebi şundan olabilir,çok bilgim yok açıkçası ama mac adresi değişmediğinden muhtemelen tvdeki kartın değişip değişmediğini tv seri numarasını karşılaştırarak kontrol etmek istemiş olabilirler,yani mac adresin o seri nolu tvye ait olup olmadığını kontrol.Eski yazılımlar tv dcf numarası ve seri numarasına göre veriliyor(du bildiğim kadarı ile) ,mac adresine bloke konsa bile dcf ve seriye göre yazılım yüklenir diye fikrimi de belirteyim.(yazdıklarım kesin bilgi değildir)
Bu 2.ci düşüncemdir zaten ama yapmazlar diyorumAslında ben USB üzerinden yükleme şeklinde yazılım vermek yerine bu şekilde yapmaları beni mac adresinden güncelleme bloklayacaklarını düşündürdü birde yeni core yazılımları da sistemde artık yok gibi hatta full yazılımlar da özellikle yeni model tvlerde servis bir sorun olduğunda fabrikaya bildirince onlardan o tvyle ilgili yazılım geliyor sadece galiba
Ürünümüzde tivo güncellemesinden sonra eski menüye geçiş yaptığınızda daha sonra tivo güncellemesi almak isterseniz mevcut yazılıma göre bu işlemin değişebileceğine ulaşıyoruz. Bu sebeple üzülerek net bir bilgi paylaşamadığımızı belirtmek isteriz.Bu 2.ci düşüncemdir zaten ama yapmazlar diyorumBakalım ne cevaplar gelecek ben de merak ediyorum ama yazdıklarımda ısrarcıyım şimdilik sevgili Tavsiye Televizyon
![]()
Bana adıma gizli olarak tam mail metnini yolla bakayım,merak ettimÜrünümüzde tivo güncellemesinden sonra eski menüye geçiş yaptığınızda daha sonra tivo güncellemesi almak isterseniz mevcut yazılıma göre bu işlemin değişebileceğine ulaşıyoruz. Bu sebeple üzülerek net bir bilgi paylaşamadığımızı belirtmek isteriz.
Net bir cevap veremiyorsunuz diye soru sorarken böyle bir cevapla döndüler ne anlam çıkarayım bilemedim
Hımm, ya herro ya merro demişler, en azından elinde resmi eposta var, peki ben ne yapardım yazayım, bu mail bana geldi diyelim,tivo'sunu yüklerdim, sonra nerede sıkıntı varsa ha bire yazardım,problem yaşamadığım sorunları ayırır ama yaşadıklarımı foto ile destekleyip yazardım,bıktırırdım yani.Verdikleri 2.ci cevap çok açık zaten.Ayrıca 2.ci olarak, yine ben olsam, geri dönüş yazılımını edinip geri yüklerdim,tivo için her güncelleme geldiğinde günceller kontrol eder sıkıntı varsa tekrar elimdeki geri dönüşü yüklerdim,bu tekrar tekrar devem ederdi bizim tvde, ta ki iyi bir tivo gelene kadar,ama dediğim gibi bakalım ne cevaplar gelecek*** Gizli metin: alıntı yapılamaz. ***
Sizce en sonundaki cevaba göre bakarak nasıl bir cevap yazmalıyım da bana kesin bir net cevap verebilirler ya da istediğim cevabımın sorunumun çözümünü.