VESTEL USB 'DEN KANAL YÜKLEME-YEDEK ALMA RESİMLİ ANLATIM

mb81 yerine bazı mb95 anakartlar uyuyor mb70 yerine mb90 mb82 yerine mb140 uyuyor :ok
 
Bende de mb95 var anakart bozuldu, mb91 mb97 kesin oluyor ,mb130s baglantilar ayni ama olmuyor. mb100 ve mb110 girisler ayni olmasi lazim, mb120 de kasa uyumsuzlugu var.Ama bunlar sadece donanim olarak uyum.
Öncelikle Tv kasasini acip anakart, besleme karti ve tcon un baglanti girislerini kontrol etmeniz gerekiyor,degistireceginiz anakartin bütün baglanti girislerinin uymasi sart.Ayni seri nolu kartlarda bile baglanti yerleri farkli.Ayrica kumanda uyumsuzlugu cikabiliyor (mb91 95 -97 birbirleriyle uyumlu) ,mutlaka yazilim problemi cikacagi icin kumanda uyumlu olmasi yazilim yüklerken cok önemli.
Donanim olarak hersey uyumlu oldu tv yi actiniz,bu sefer mutlaka yazilim sorunu cikiyor;ters görüntü renklerin kötü olmasi veya kötü görüntü vb,ayrica Tcon varsa Panel yazilimi uyumsuz cikma ihtimali cok yüksek.Anakart yazilimina forumda paylasilanlari denemek suretiyle ulasilabilir belki ama, Panel yazilimina Teknovest veya Fikolojinin yardimi olmadan ulasmak imkansiz.Sabriniz ve zamaniniz varsa ya da merakliysaniz bence denemeye deger.
Dediğiniz faktörler benim de aklıma geliyor, belki bir gün denerim.
4 çekirdek işlemcili bir kart takabilsek güzel olurdu. :hihi
mb81 yerine bazı mb95 anakartlar uyuyor mb70 yerine mb90 mb82 yerine mb140 uyuyor :ok
mb95 kart yerine 91,97 takılırmı ,panel seçmiyormu kartlar (kabaca yazdım) ,eee umut bence dene,mb97 olanı ama ?
Bazı demekle ne istedin teknovest,aç biraz bakayım :)
 
abi zaten mb81 yerine fabrika belirli paneller için mb95 muadil göndermişti bi ara. yine mb70 lere anakart besleme kablosu ve tuşkartı ile mb90 gönderiyordu.geçen ben kendim denedim mb82 yerine mb140 taktım ama balığına panel tuttu :hihi. hatta arka kapağı kesip biçersen tek lvds li mb 70 yerine mb96 bile oluyor. tabiki bizde imkan var deniyoruz .imkanı olmayan için risk bil hassa panel lvds ile anakart birebir uyması lazım. yoksa panel uçabilir.
 
mb95 kart yerine 91,97 takılırmı ,panel seçmiyormu kartlar (kabaca yazdım) ,eee umut bence dene,mb97 olanı ama ?
Bazı demekle ne istedin teknovest,aç biraz bakayım :sirit

Bizim tv'de t-con değil de, lvds board vardı galiba.
Söküp bakmam lazım.
Paneli yakar diye direk tak çalıştır mantıkla hareket etmek istememiştim.
 
mb95 kart yerine 91,97 takılırmı
takiliyor ama yazdigim gibi yazilim sorunu cikiyor,bol deneme ve yazilim destegi sart


20190312_224218.jpg
 
Hımm,anladım ,o zaman değişim olmadan önce tvnin panelinin de bilinmesi lazım,ben sevgili hosbulduk bu konularla yakından ilgileniyor -almanyada- elinde de geliyor ve kart uyumu konusu da sık karşıma çıkan konu olunca açıçası merak ettim,tabii sen bu konuda şanslısın ,elinde epey materyal var,peki 4k panelle mi alakalı tümüyle acaba?(yazılımı sormuyorum)
 
takiliyor ama yazdigim gibi yazilim sorunu cikiyor,bol deneme ve yazilim destegi sart
Yav almanya göçmen almıyormu,geleyim yanına ,aha fikoloji geliyor,dağıttık burayı,kızacak hepimize ,bari konuyu sohbete taşıyalım buradan :)
 
Eger kasa kalinsa kesin Tcon yok

TV ince, Edge-LED, LG IPS panel.
Anakarttan çift LVDS çıkıyor gibi hatırlıyorum ama, çıkmıyorsa bile T-CON değil LVDS board vardı.
Kare şeklinde T-CON board olmaz herhalde. :hihi
 
merhabalar Güncel kanal listesi alabilir miyim ?
 
@craz2u, konunun ilk sayfasında mevcut
 
teşekkürler paylaşımın için ustam
 
Geri
Üst Alt