VESTEL USB 'DEN KANAL YÜKLEME-YEDEK ALMA RESİMLİ ANLATIM

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Bende de mb95 var anakart bozuldu, mb91 mb97 kesin oluyor ,mb130s baglantilar ayni ama olmuyor. mb100 ve mb110 girisler ayni olmasi lazim, mb120 de kasa uyumsuzlugu var.Ama bunlar sadece donanim olarak uyum.
Öncelikle Tv kasasini acip anakart, besleme karti ve tcon un baglanti girislerini kontrol etmeniz gerekiyor,degistireceginiz anakartin bütün baglanti girislerinin uymasi sart.Ayni seri nolu kartlarda bile baglanti yerleri farkli.Ayrica kumanda uyumsuzlugu cikabiliyor (mb91 95 -97 birbirleriyle uyumlu) ,mutlaka yazilim problemi cikacagi icin kumanda uyumlu olmasi yazilim yüklerken cok önemli.
Donanim olarak hersey uyumlu oldu tv yi actiniz,bu sefer mutlaka yazilim sorunu cikiyor;ters görüntü renklerin kötü olmasi veya kötü görüntü vb,ayrica Tcon varsa Panel yazilimi uyumsuz cikma ihtimali cok yüksek.Anakart yazilimina forumda paylasilanlari denemek suretiyle ulasilabilir belki ama, Panel yazilimina Teknovest veya Fikolojinin yardimi olmadan ulasmak imkansiz.Sabriniz ve zamaniniz varsa ya da merakliysaniz bence denemeye deger.
Dediğiniz faktörler benim de aklıma geliyor, belki bir gün denerim.
4 çekirdek işlemcili bir kart takabilsek güzel olurdu. :hihi
mb81 yerine bazı mb95 anakartlar uyuyor mb70 yerine mb90 mb82 yerine mb140 uyuyor :ok
mb95 kart yerine 91,97 takılırmı ,panel seçmiyormu kartlar (kabaca yazdım) ,eee umut bence dene,mb97 olanı ama ?
Bazı demekle ne istedin teknovest,aç biraz bakayım :)

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
abi zaten mb81 yerine fabrika belirli paneller için mb95 muadil göndermişti bi ara. yine mb70 lere anakart besleme kablosu ve tuşkartı ile mb90 gönderiyordu.geçen ben kendim denedim mb82 yerine mb140 taktım ama balığına panel tuttu :hihi. hatta arka kapağı kesip biçersen tek lvds li mb 70 yerine mb96 bile oluyor. tabiki bizde imkan var deniyoruz .imkanı olmayan için risk bil hassa panel lvds ile anakart birebir uyması lazım. yoksa panel uçabilir.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
mb95 kart yerine 91,97 takılırmı ,panel seçmiyormu kartlar (kabaca yazdım) ,eee umut bence dene,mb97 olanı ama ?
Bazı demekle ne istedin teknovest,aç biraz bakayım :sirit

Bizim tv'de t-con değil de, lvds board vardı galiba.
Söküp bakmam lazım.
Paneli yakar diye direk tak çalıştır mantıkla hareket etmek istememiştim.

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
mb95 kart yerine 91,97 takılırmı
takiliyor ama yazdigim gibi yazilim sorunu cikiyor,bol deneme ve yazilim destegi sart

20190312_224218.jpg

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Hımm,anladım ,o zaman değişim olmadan önce tvnin panelinin de bilinmesi lazım,ben sevgili hosbulduk bu konularla yakından ilgileniyor -almanyada- elinde de geliyor ve kart uyumu konusu da sık karşıma çıkan konu olunca açıçası merak ettim,tabii sen bu konuda şanslısın ,elinde epey materyal var,peki 4k panelle mi alakalı tümüyle acaba?(yazılımı sormuyorum)

Geri
Üst Alt