kamuran731' Alıntı:43 inç alınacaksa; 4K mı? Full Hd mi? tavsiye edersiniz.
SEG 48SC7600 televizyonda IPS panelmi kullanılmış?
bu televizyona android 4k uydu alıcı takarak 4K yayınlarını izleyebilir miyiz? mantıklı mı?
erduran' Alıntı:Adem hocam ilginiz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Rabbim daim yolunuzu açık etsin ve işini gücünü rast getirsin.
kamuran731' Alıntı:Hocam; 43-50 inç arası 4K IPS panel Vestel, Regal veya Seg marka bir televizyon almak istiyorum.
ucuz bir kaç model önerebilri misiniz?
kamuran731' Alıntı:Hocam dünden beri bekliyorum, artık sipariş vermem lazım
IPS panel kullanılan 43-50 inç arası Full HD ucuz bir kaç model televizyon önerirseniz sevinirim
teşekkür ederim
ekinnmk' Alıntı:sayın ustam, sevgili ado,
Fiyat performans anlamında bence oldukça iyi bir noktada olan vestel tv lerle ilgili verdiğiniz bilgiler biz son kullanıcılar açısından oldukça yön gösterici,
modellerin panel bilgileri elbette görüntü kalitesi için oldukça önemli(yazılım desteğini reddetmiyorum tabiki)Yalnız burada dikkat etmemiz gereken daha doğrusu bilgi sahibi olmamız gereken bir nokta daha var sanırım.Tek başına ips panel veya VApanel demek yeterli olmuyor.sanki..bu durumda örneğin samsung tvlerin 6 serileri ile 8 serileri arasındaki tek farkın yazılım olduğu yanlışına düşebiliriz.Sizden ricam vestel tv lerde kullanılan panellerin model bazında kalitesindende bahsedersek sanki daha doyurucu bilgiye ulaşabiliriz ..gibime geliyor. Yoksa ips panel kullanan 6 serisi vestel ile yine ips kullanan 9 serisinin tek farkı olarak yazılım ve bağlantılar kalacak...Buda üst versiyon vestel tv lere haksızlık olacak )..bence
Örneğin va kullanan Vestel üretimi alt seviye bir tv için bir yerde kırpılmış özelliklerin yazılımı yormadığından görüntü işlemeye katkısından bahsetmişsiniz.Gerçekten örneğin va kullanan 6 serisi uhd ile yine va kullanan 65ud8900 serisinin panel kaliteleri aynı mı?
kamuran731' Alıntı:Hangi marka olursa olsun, ürettiği aynı model televizyonda farklı panel veya donanım kullanması kesinlikle yanlıştır diye düşünüyorum.
Beni daha iyi anlamanız için, bir örnek vereyim.
Buradaki teknosada görüp beğendiğim IPS panel kullanılmış olan vestel ub8300 model televizyonu internetten sipariş verdim
aynı model olmasına rağmen bana gelen televizyonda IPS değil de VA panel kullanılmıştı.
yandan bakınca görüntü berbat idi, izlenecek gibi değildi.
odanın sağ ve sol köşesinde oturunca izlenmeyecek durumda idi.
Vestel den değişim istedim, bütün açıklama ve ısrarıma rağmen kabul etmediler.
tüketici heyetine başvurmam sonucunda televizyon iadesi gerçekleşti.
Madem vestel aynı modelde farklı panel kullanacaktı, neden birine vestel ub8300A
diğerine vestel ub8300B olarak farklı isim veremedi?
bizde alırken ne alacağımızı bilerek alırdık.
Özet olarak; panel konusu bir tüketici için hiç önemli değil iken, bir başka tüketici için çok ama çok önemli olabiliyor.
vestelin aynı model televizyonda farklı panel kullanmasından dolayı; vestel marka televizyon almaktan çekiniyorum.