Peki core ile ilgili yazımada cevap rica etsem sayın üstat en azından bilgilenmek istiyorum değerli bilgilerinizle.
core yazılımla alakalı cevap veriyorum

Şöyle düşün sevgili modernsosyolog,bilgisayarında birçok program var,diyelim bir gün mplayer açtın,karşında yenibir update var mesajı gördün,hadi evete tıklayım da update etsin diyerek evet tıkladın,yükseltme başladı ve bitti,baktın neler olmuş dedin,aaaa,bazı kodekler değişmiş,bazı kodekler eklenmiş falan.
İşte tv core update de böyledir,diyelim Türkçeye çevirmelerde hata olmuş,bir sonraki versiyonda bunu düzeltirler ve yyayınlarlar,biz de core update edip yükleriz,değişen sadece Türkçe dil dosyasıdır,bu değişince, bazen eski tv yazılımı yeni dil yazılımı kaldırmaz,bu yüzden sadece dil dosyasını değil,bu dosyanın uyarlandığı yazılım verilir ki ikisi beraber olumlu çalışsın.
Yabancı firmalar bunu açıklayıcı bilgi de yayınlarlar ,mesela benim elimde var bir tane,aşağıdaki resimde göreceğin gibi zaman içinde 6 adet değişiklik yapılmış ve duyurulmuş,core olarak da dağıtılmış,kullanıcı da yüklemiş