slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Kendini kapatması YouTube donması bu gibi sorunları vardı guncellemeden sonra 1 ay kadar sorunsuz du ama tekrarlamaya başladi
Daha önceki mesajlarınızda yalnızca youtube ve netflix ile ilgili probleminiz olduğunu görüyorum. Kendini kapatma derken TV tamamen mi kapanıyor yoksa uygulamadan çıkıp TV yayınına mı geçiyor?

O Çevrimdışı

OĞUZX

Yeni Üye
15 Mar 2023
15
39
Daha önceki mesajlarınızda yalnızca youtube ve netflix ile ilgili probleminiz olduğunu görüyorum. Kendini kapatma derken TV tamamen mi kapanıyor yoksa uygulamadan çıkıp TV yayınına mı geçiyor?
YouTube Netflix girmiyor doğru youtube açınca TV kendini kapatıyor

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
YouTube Netflix girmiyor doğru youtube açınca TV kendini kapatıyor
TV' nin genel çalışmasında herhangi bir problem yoksa, Smart kısmının özelliklerinden çok fazla bir şey beklemeyin. Bunun için şöyle bir örnek vereyim, şu anda son model tabir ettiğimiz vestel TV' lerde Android işletim sistemi ve 1.5 GB ram var. Ancak gün geçtikçe gerek Youtube altyapısı gerek Netflix altyapısı (Çekirdek programları ve Stream servislerinin data yükü) sürekli yükseliyor ve daha fazla sistem kaynağına ihtiyaç duyuyor. Güncel TV' lerde bile bizlerin tavsiyesi bu tip servisleri smart tv özellikleri ile değil Android box gibi harici bir kaynak ile çözmeniz. Bugün 2 GB-4 GB Ram miktarı olan Android TV Box' lar bile aynı servisleri açarken zorlanabilirken, MB100 bir anakarttan aynı performansla çalışmasını beklemek...

Dolayısıyla, TV' nizin donanımı artık yeterli gelmiyorsa bu tip hataları almanız normal. Size verilen yazılım full ve güncel yazılım olduğu için işin yazılım ayağında yapılabilecek artık çok fazla bir şey kalmadı. Tabii bu konuda bir yenilik olması halinde sizlerle paylaşıyor olacağız ama farklı kaynaklardan yazılım denemeye çalışırken TV' nizin tamamen çalışmaması riskini de almanızı istemeyiz. Bir başka konuda da belirttiğim üzere sizlerle yazılımlarınkişisel olarak ve belirli donanım bilgileri alınarak paylaşılmasının yegane sebebi budur.

Mevcut yazılımın yüklemesini bir kez daha deneyin, Menu 4725 ile girdiğiniz servis menüsünden çalışma saati sıfırlanmış mı kontrol edin. Eğer saat sıfırlanmışsa yazılım doğru olarak yüklenmiştir. Tv' deki takılmalar devam ediyorsa bütçenize uyabilecek bir android box ile söz konusu servisleri sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam edin.

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,842
T Çevrimdışı

tarkayhan

Yeni Üye
19 Tem 2019
30
48
arkadaşlar şu linkteki yazılım silinmiş yönetici arkadaşlar elinde olan yükleyebilirmi denemek istiyorum

IMG_20230507_1507351f800ee43b6b718b.jpg

Son düzenleme:
yokoono Çevrimdışı

yokoono

TFC Team
20 Mar 2019
2,619
73
D dobrt
Для 17MB211S и панели VES236WNVB-2D-N22 у меня ничего нет.
17MB211S ve VES236WNVB-2D-N22 paneli için hiçbir şeyim yok.

Moderatör tarafında düzenlendi:
K Çevrimdışı

karakayao

Yeni Üye
7 May 2023
3
23
Merhaba, SEG 43SBU700 tv de ses var görüntü yok, kanal geçişleri yapılıyor fakat ekranda görüntü yok. Telefonun flaşıyla yakından inceledim ekranda herhangi bir görüntü oynamıyor. Bu tv nin mainboard ı sanırım MB130 olarak geçiyor. Forumdaki konuda bu mb için birden fazla versiyon olduğunu gördüm o nedenle denemeye cesaret edemedim. Ne yapabilirim? Teşekkürler

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Merhaba, SEG 43SBU700 tv de ses var görüntü yok, kanal geçişleri yapılıyor fakat ekranda görüntü yok. Telefonun flaşıyla yakından inceledim ekranda herhangi bir görüntü oynamıyor. Bu tv nin mainboard ı sanırım MB130 olarak geçiyor. Forumdaki konuda bu mb için birden fazla versiyon olduğunu gördüm o nedenle denemeye cesaret edemedim. Ne yapabilirim? Teşekkürler
Yazılım denemesinden ziyade (Ekranda görüntü olmadığını söylüyorsunuz.) telefon flaşı ile panelin dibinden incelediğinizde görüntü yoksa Panel arızası, lvds kablo arızası bütün bunlarla birlikte Led BAR arızası ya da Power kartın kontrolü gerekebilir. Donanım arızası kontrolü için bir teknik servisle görüşmenizi tavsiye ederiz. TV garantisinin olmadığını varsayıyoruz.

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,842
Yazılımsal arıza değil televizyonun arka kapağındaki üst havalandırma peteklerinden içeri bakın noktasal olarak ışık var mı? Eğer Işık yoksa led bar veya besleme kartı arızası var.

Geri
Üst Alt