G Çevrimdışı

gumdestek

Yeni Üye
12 Şub 2020
33
37
Benim kartın doğru bios u bu kodlamayla başlıyor mesela hocam. 2 mb lık olanların zaten farklı. Birde Fiko Hocamın yukarıda verdiği kök 366 yı bootsuz deneyecem. Bak onun mboot u 1 mb lık ve kodlama aynı gibi duruyor. Herşey normalmiş gibi pır pır edip yüklemeye geçiyor ama mac adresleri falan mı çakışıyor anlamadım. Sona doğru ana yazılımı algılarken hata veriyor ve logo ekranı saniyelik ışık verip stumdby aralıklı yanıp sönmeye başlıyor açılmadan. Bıraksam sabaha kadar yanar söner öyle :P

Adsiz7236741fbff7051a.jpg
Peki dosya adını değiştirip upgrade_ olarak yani,bunu denedinmi ,ben mb9x serisi tvlerimde denemiştim ,çünkü full da core de boyutu 108mb ,yani ana dosyanın adını :
mb90_en.bin yerine "upgrade_mb90.bin" gibi
Denedim Hocam denedimm...Fiko hocamın v224 ü yüklü şuan mesela. Gündüz v366 kök olarak hata verince tekrar v224 le startladım. v366 nın ana yazılım dosya ismini upgrade_mb90 yaparak güncelleme yaptım. Sonda yeniden başlatılıyor ya hani. Sonra bi kaç saniye içinde ışık pır pır yapması lazım yükleme moduna düşmesi için. Orda kalıyor ve stundby hiç yanmıyor. Elektiriği kesip verdim mi bu sefer v224 le açılıyor tv.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Denedim Hocam denedimm...Fiko hocamın v224 ü yüklü şuan mesela. Gündüz v366 kök olarak hata verince tekrar v224 le startladım. v366 nın ana yazılım dosya ismini upgrade_mb90 yaparak güncelleme yaptım. Sonda yeniden başlatılıyor ya hani. Sonra bi kaç saniye içinde ışık pır pır yapması lazım yükleme moduna düşmesi için. Orda kalıyor ve stundby hiç yanmıyor. Elektiriği kesip verdim mi bu sefer v224 le açılıyor tv.
Hımmm,o zaman 2 txt dosyasını karşılaştır bakalım ,sanırım farklılıklar var bölümleme adreslerinde ,ki 366n yazacağı bölümü göremyor sonucu çıkıyor o zaman,bilmem anlatabildim mi :)

G Çevrimdışı

gumdestek

Yeni Üye
12 Şub 2020
33
37
Yanlış aktardım... :) Fiko Hocam ın v366 çekirdekti. Oda olmadı dediğim gibi. Denedim v224 ün txt ve mboot uyla yanına upgrade v366 nın ismini mb90_en.bin yaparak oda hata verdi :(
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hımmm,o zaman 2 txt dosyasını karşılaştır bakalım ,sanırım farklılıklar var bölümleme adreslerinde ,ki 366n yazacağı bölümü göremyor sonucu çıkıyor o zaman,bilmem anlatabildim mi :)
Gözden tekrar geçireceğim .)

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Özellikle buraya bak :
#set partition
dynpart edb64M-nand:0x400000(KL),0xCA0000(CONF),0x3600000(UBIA),0x3760000(UBIB),-(NA)

EK:
Bakayım bende fulu varmı 366n yazılımın :ok

G Çevrimdışı

gumdestek

Yeni Üye
12 Şub 2020
33
37
Özellikle buraya bak :
#set partition
dynpart edb64M-nand:0x400000(KL),0xCA0000(CONF),0x3600000(UBIA),0x3760000(UBIB),-(NA)

EK:
Bakayım bende fulu varmı 366n yazılımın :ok
Silebilirsin Hocam. Deniyorum şimdi :)

Bu da benim o L VESTE logosu vardı ya hani :) onda kaldı...Bunların dump flash ı mboot la aynı değilmi Usta? Ben o kanıya vardım dump olarak bulamayınca kimseden hayır yok diye zamanında kartın kabul ettiği kök mboot.bin i flashladım ne olacak zaten mantıken aynıdır diye. Acaba tam olarak aynı değil de bi kaç kodlama farkı mı var diye düşünüyorum. Mesela v366 yı algılamayınca veya logo hatası verince...Belki de alakası yok. Halbu ki sizin verdiğiniz mboot kodlamasıyla tv yi açan v244 aynı. Hayret bişey yaa

Bu da benim o L VESTE logosu vardı ya hani :) onda kaldı...Bunların dump flash ı mboot la aynı değilmi Usta? Ben o kanıya vardım dump olarak bulamayınca kimseden hayır yok diye zamanında kartın kabul ettiği kök mboot.bin i flashladım ne olacak zaten mantıken aynıdır diye. Acaba tam olarak aynı değil de bi kaç kodlama farkı mı var diye düşünüyorum. Mesela v366 yı algılamayınca veya logo hatası verince...Belki de alakası yok. Halbu ki sizin verdiğiniz mboot kodlamasıyla tv yi açan v244 aynı. Hayret bişey yaa
şimdi de sizin mb90.bin i v244 le birleştiriyorum. bakalım n olacak :)

v244-v366 mboot.bin boyutları farklı bak hocam. Bakacam şimdi. v244 1.024 mb iken v366 1.028. v244 txt nin komutlarına bi bakayım. v366 ya yönlendiririm inşeAllah

Son düzenleme:
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65

Haydaa,şaşırdım şmdi :)
Dışardan atılınca sıkıntı çıkartmasın,flashı erase yapıyorsun değil mi,tam erase yani,programer erasesine güvenme ,önce sil bakalım

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
v244-v366 mboot.bin boyutları farklı bak hocam. Bakacam şimdi. v244 1.024 mb iken v366 1.028. v244 txt nin komutlarına bi bakayım. v366 ya yönlendiririm inşeAllah
Çok fark edeceğini sanmıyorum,sonuçta 1mb lik boot dosyası,ama txt dosyası önemli ,çünkü o dosyaya göre kopyalıyor bin dosyasındakileri :ok

G Çevrimdışı

gumdestek

Yeni Üye
12 Şub 2020
33
37
1622cec7c0ed8d88d.jpg

219492af76a8d4930.jpg

v224 :)
Hocam Flashı programerden silmem fayda sağlar mı? Zamanında çok tak çıkar yaptım :) TV yi kapadım ya bir daha açmayayım diye soruyorum. Kök yazılımı atarken zaten boot erase yapmıyormu çipi

yüklediginiz full yazilim 224t midir? 3.66 core mu ariyorsunuz?
Varsa core more hepsini gönder Abi :) deneriz en azından v244 ün üstüne sende ki v366 ı oluverir belki

Geri
Üst Alt