H Çevrimdışı

Hidoli

Yeni Üye
20 Eyl 2023
4
44
üstadım önce konunun 1. mesajı okuyun sonra tv'nizle ilgilenelim
TV açılır açılmaz ekran gidiyor. O yüzden sayfa 1 de bahsedilen ekranı göremiyorum. Ledbarı değiştirdim açıldı fakat 2 dk sonra tekrar gitti. şu anda TV açılıyor ses geliyor fakat sanki led arızalı gibi hiç ışık gelmiyor. Harici ışık tutunca hafif bir görüntü alıyorum.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
TV açılır açılmaz ekran gidiyor. O yüzden sayfa 1 de bahsedilen ekranı göremiyorum. Ledbarı değiştirdim açıldı fakat 2 dk sonra tekrar gitti. şu anda TV açılıyor ses geliyor fakat sanki led arızalı gibi hiç ışık gelmiyor. Harici ışık tutunca hafif bir görüntü alıyorum.
O zaman kesinlikle yazılıma müdahale etmeyin. Değiştirdiğiniz led barlar ya da besleme kaynaklı donanımsal arıza söz konusu. Şu koşullarda yazılım yüklemeye çalışırken anakarta da zarar verirsiniz.

Tüm üyelerimize not: İşte bu tür durumlar için tüm yönetim ekibi bu kadar detaylı bilgi almaya çalışıyoruz. Yazılımı denerken TV' de soru olmayan anakarta da müdahale edip tek sağlam kısmı da bozmayın diye.

H Çevrimdışı

Hidoli

Yeni Üye
20 Eyl 2023
4
44
O zaman kesinlikle yazılıma müdahale etmeyin. Değiştirdiğiniz led barlar ya da besleme kaynaklı donanımsal arıza söz konusu. Şu koşullarda yazılım yüklemeye çalışırken anakarta da zarar verirsiniz.
Teşekkürler bilgilendirme için. Bu durumda kondansatörleri bi kontrol etmek lazım gibi duruyor. o da beni aşıyor. Çok sağolun iyi geceler

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Teşekkürler bilgilendirme için. Bu durumda kondansatörleri bi kontrol etmek lazım gibi duruyor. o da beni aşıyor. Çok sağolun iyi geceler
Rica ederiz.

Daha profesyonel bir yardım alabilirseniz daha sağlıklı olur. Led çıkışları ölçülecek, feedback voltajı doğru mu bakılacak, led barlar ve besleme ayrı ayrı kontrol edilecek.

C Çevrimdışı

CanBalzak

Yeni Üye
20 Eyl 2023
1
35
Merhaba.

Televizyon acildiktan bir sure sonra ekran karariyor ve sadece ses kaliyor. anakart hic degismedi. Ethernet kablosunu taktigimda ise surekli reboot loop yapiyor.
Firmware gonderebilir misiniz?

20230920_231355.jpg
20230920_230751.jpg

Son düzenleme:
K Çevrimdışı

kasnic

Yeni Üye
18 Eyl 2023
20
39
Risk alırım diyorsanız bizim verdiğimiz yazılımı yükleyeceksiniz fakat ben yol gösteriyorum sorumluluk sizde
1= Fat32 formatında biçimlendirilmiş boş bir flash belleğe sadece bizim verdiğimiz orijinal yazılımın içerisindeki mb90_en.bin dosyasını kopyalayın.
2= Yine flash belleğe yanlış yazılımın içerisindeki sadece mboot.bin ile usb_auto_update_A1.txt dosyalarını kopyalayın
Yazılımı yüklemeyi deneyin sonucu yazın.
Hocam merhaba,
Dediklerinizi dün yaptım. Yaklaşık 35 dk standby ışığı hızlı hızlı yanıp söndü ve sonra sabit kaldı. Fişi çektim tekrar taktım. Tv yi açtım fakat hiç görüntü (logo dahil) gelmedi. Mecburen(çocuklar durmuyor) hatalı yazılımı tekrar yükledim ve görüntüyü düzelttim.

Şu anda televizyonu her açtığımda logo gelip tekrar kapanıyor(ilk sorunumla aynı yere geldim) ve açılmıyor.
Kumandadan açma tuşuna bastıktan sonra ağır ağır yanıp sönen standby ışında menü tuşuna basılı tutuyorum. TV şimdilik o şekilde açılıyor.
Nasıl çözeceğim bu sorunu anlamadım

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Hocam merhaba,
Dediklerinizi dün yaptım. Yaklaşık 35 dk standby ışığı hızlı hızlı yanıp söndü ve sonra sabit kaldı. Fişi çektim tekrar taktım. Tv yi açtım fakat hiç görüntü (logo dahil) gelmedi. Mecburen(çocuklar durmuyor) hatalı yazılımı tekrar yükledim ve görüntüyü düzelttim.

Şu anda televizyonu her açtığımda logo gelip tekrar kapanıyor(ilk sorunumla aynı yere geldim) ve açılmıyor.
Kumandadan açma tuşuna bastıktan sonra ağır ağır yanıp sönen standby ışında menü tuşuna basılı tutuyorum. TV şimdilik o şekilde açılıyor.
Nasıl çözeceğim bu sorunu anlamadım
Daha önce By_Trol By_Trol ustamızla bahsettiğimiz gibi, orijinal olmayan yazılımla Flash bölümü 1 Mb olan modele döndü. Ayrıca yazılımın yapısı gereği 1MB'lık bölüm yazıldı ve flashın geri kalan bölümü kapatıldı. Maalesef ya anakart değişimi, ya da profesyonel bir noktada spi değişimi ya da yeniden yazılımı gerekir. Yetkili serviste muhtemelen anakart değişimi yapılır ve belirli bir süre garanti verilir. Seçenekler bunlar. :(

K Çevrimdışı

kasnic

Yeni Üye
18 Eyl 2023
20
39
Daha önce By_Trol By_Trol ustamızla bahsettiğimiz gibi, orijinal olmayan yazılımla Flash bölümü 1 Mb olan modele döndü. Ayrıca yazılımın yapısı gereği 1MB'lık bölüm yazıldı ve flashın geri kalan bölümü kapatıldı. Maalesef ya anakart değişimi, ya da profesyonel bir noktada spi değişimi ya da yeniden yazılımı gerekir. Yetkili serviste muhtemelen anakart değişimi yapılır ve belirli bir süre garanti verilir. Seçenekler bunlar. :(
Destekleriniz ve yönlendirmeleriniz için teşekkür ederim.

Geri
Üst Alt