M Çevrimdışı

misafir32

Yeni Üye
2 Eyl 2023
1
34
Herkese iyi aksamlar. Vestel Televizyonu fabrika ayarlarına döndürmek istedim fakat birdaha açılmadı Vestel yazısı yanıp kapanıyor. Bilgisi olan varmı acaba

H Çevrimdışı

hanpetrol

Yeni Üye
7 Tem 2023
14
42
T-CON iki şekilde vardır. Bütünleşik ya da harici. LVDS konnektörü Anakart üzerinde ise bütünleşiktir. Mantık olarak zaten T-CON olmazsa anakartın ürettiği veriyi panele uygun sinyale çevirme imkanı olmaz. LVDS konnektörünün pinlerini tek tek kontrol etmeniz çok zor olur gibi geliyor. En pratik yöntemi aynı olan ve sağlamlığından emin olduğunuz bir LVDS flex ile denemeniz. Flex kablo konnektörleri çok dikkat istiyor. Dikkatlice iki taraftan da söküp aynı dikkatle tekrar takmayı deneyin. En kötü senaryo panel arızası. Onda da yapacak peki birşey kalmıyor. PC' den kullanırken TV' nin çıkamayacağı bir çözünürlük denemesi v.b. yapmış olabilir misiniz?

Ben her ihtimale karşı yazılımı paylaşacağım. Sonucu mutlaka bildirin.
Dediğiniz şekilde Flex kablo ile denedim olmadı. Vermiş olduğunuz yazılımı yükledim yine olmadı malesef. Sonuç aynı. Bilgisayarda çözünürlüğü değiştirmedim ama bu arıza oluştu. Anakart 'ım arıza yapmış olabilir mi?

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Dediğiniz şekilde Flex kablo ile denedim olmadı. Vermiş olduğunuz yazılımı yükledim yine olmadı malesef. Sonuç aynı. Bilgisayarda çözünürlüğü değiştirmedim ama bu arıza oluştu. Anakart 'ım arıza yapmış olabilir mi?
Daha önce söylediğim gibi, T-CON anakarta bütünleşik. Dolayısıyla onda sorun varsa yine tüm anakart değişir. Eğer onlarla bir çözüm üretilemezse sizin de bildiğiniz gibi son seçenek panelin kendisi. Şu aşamada uzaktan benim söyleyebileceğim ancak bu kadar oluyor. Donanım yönünden detaylı olarak kontrol edilmeli.

S Çevrimdışı

sms55

Yeni Üye
19 May 2022
3
56
WhatsApp-Gorsel-2023-09-03-saat-10.12.51.jpg

49UD9300 televizyon için yazılıma ihtiyacım var.
Selamlar.

H Çevrimdışı

hanpetrol

Yeni Üye
7 Tem 2023
14
42
Daha önce söylediğim gibi, T-CON anakarta bütünleşik. Dolayısıyla onda sorun varsa yine tüm anakart değişir. Eğer onlarla bir çözüm üretilemezse sizin de bildiğiniz gibi son seçenek panelin kendisi. Şu aşamada uzaktan benim söyleyebileceğim ancak bu kadar oluyor. Donanım yönünden detaylı olarak kontrol edilmeli.
Anladım. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

S Çevrimdışı

Sencer42

Yeni Üye
7 Şub 2020
16
44
USB Belleğin boot sektörünü kontrol edin. GPT ise MBR' ye dönüştürün. Tekrar FAT32 ile formatlayın ve dosyaları kopyalayın. Tekrar deneyin.

Ayrıca yükleme adımlarınızı (Nasıl yaptığınızı) yazın.
Yukleme adımlarını sizin dediğiniz gibi yaptım. Usb boot uda denetledim olmadı. Başka bir yazılımla açtım renkler birbirine karıştı ama yazılar okunabiliyor. Böyle açıkken menü+1505 le kurtarma yazılımı bulabilirmiyim teşekkürler.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Yukleme adımlarını sizin dediğiniz gibi yaptım. Usb boot uda denetledim olmadı. Başka bir yazılımla açtım renkler birbirine karıştı ama yazılar okunabiliyor. Böyle açıkken menü+1505 le kurtarma yazılımı bulabilirmiyim teşekkürler.
Panel yazılımı aşağıdadır. Zip içeriğini klasörle birlikte belleğe açın. TV kapalıyken belleği takın. TV' yi açın ve Menü 4725 yaptıktan sonra USB Operations seçeneğini seçin. Yüklendi bildiriminden sonra TV' yi kapatıp tekrar açın. Sonucu bildirin.

Kullanıcılar için gizli metin: Sencer42

Geri
Üst Alt