slowfood
Moderatör
- 23 May 2022
- 7,881
Sonuç nedir?Teşekürler
Sonuç nedir?Teşekürler
okuldayım artık akşam bakacamSonuç nedir?
Tamam.okuldayım artık akşam bakacam
USB üzerinden yalnızca akım aldığı için çalışıyor görünüyor olabilir. TV üzerindeki tuşlardan ya da kumandadan hiç komut algılamıyor mu?merhaba
48hl550 tv önceden kendi kendine kapanıp açılıyordu. sonra stand by ışığında kaldı. şimdi stand by ışığıda yanmıyor hiç hareket yok ama usb ye takılan bişey çalışıyor.
sorun fiziksel mi yazılımsal mı?
hayır algılamıyorUSB üzerinden yalnızca akım aldığı için çalışıyor görünüyor olabilir. TV üzerindeki tuşlardan ya da kumandadan hiç komut algılamıyor mu?
Anakart düzeyinde donanımsal bir arıza mevcut. Besleme kartının anakart bağlantısında ya da anakartı beslemesinde de problem olabilir. Donanımın kontrolü gerekli.hayır algılamıyor
Konunun ilk mesajını OKUYUN! Gerekli bilgileri GÖRSEL olarak paylaşın!Tv açılmıyor.açma tuşuna basınca ışık tanıp sönüyor sonra ışık sabit tanıyor fakat tv açılmıyor.
Sonuç. hiç görmedi. 2 tane flash bellekle denedim işlem yapmadı. Yazılımı görmedi.okuldayım artık akşam bakacam
USB Belleğin boot sektörünü kontrol edin. GPT ise MBR' ye dönüştürün. Tekrar FAT32 ile formatlayın ve dosyaları kopyalayın. Tekrar deneyin.Sonuç. hiç görmedi. 2 tane flash bellekle denedim işlem yapmadı. Yazılımı görmedi.
Elektronikçiye götürdüm televizyonu, besleme kartının sağlam olduğunu ancak anakartın arızalı olduğunu söyledi. Yarın birkaç işlem daha yapacağım eğer kurtaramazsak anakartın değişmesi gerek oda bulunursa denildi. Anakart maliyeti tahmini ne kadardır, bu konuda bilginiz var mı ?Rica ederiz. Muhtemelen donanım yönünden kontrol edilmesi gerekecek. Besleme dahil kontrol edilmesinde fayda var.
Anakart düzeyinde donanımsal bir arıza mevcut. Besleme kartının anakart bağlantısında ya da anakartı beslemesinde de problem olabilir. Donanımın kontrolü gerekli.
Standby ışığı soket temassızlığından mı yanmıyordu acaba? IR alıcı da aynı kartta bütünleşik diye hatırlıyorum. Yazılımı paylaşayım sonucu bir inceleyelim.İyi akşamlar anakartı besleme kartını söktüm gözle ve ölçü aleti ölçtüm ben sorun bulamadım. Voltaj geliyor. Yalnız stand by ışığı yanıp sönmeye başladı.