By_Trol
Administrator
- 24 Ağu 2019
- 14,804
sevgili yaş daşım doğru demo modda ikiye bölüyor pixellence açık aktıf olarak tam ekrana nasıl yansıtılır? veya yansıtılır mı?
Daimi olarak açık
sevgili yaş daşım doğru demo modda ikiye bölüyor pixellence açık aktıf olarak tam ekrana nasıl yansıtılır? veya yansıtılır mı?
Hı level cihazın hangi garanti vestel sunny?Not: Benim TV im
Hİ-LEVEL 55 UHL 960
MB130e ana kartı
Hı level cihazın hangi garanti vestel sunny?
Amman,hemen twin tuneri eski haline getir tekrar ,çalışmaz bu bizim tvlrde ,1 tamam ,2 tamam,4 tamam ,bir de senin tv dts destekliyor mu ,desteklemiyorsa belki dts de olabilirsevgili teraspy abim,
Açtığım özellikler
1:Pixellence.
2:Winks.
3:TWİN TUNER.
4:PVR.
Pixellence ı menü ayarlarda görüyorum ok layince açık kapalı şeklinde 2 seçenek geliyor. da ne işe yaradı hiç anlayamadım bir farkındalık göremedim?
bu modlamayı yapınca direk açık aktıf mı oldu? yoksa ekstra bir işlem yapmaya gerek var mı tv de? artı tvin tuner i de açtım ne işe yarayacak iki yayını aynı anda izleme imkanı mı oldu? bir yanda pc bir yanda tv izleme aktif mı oldu? ve pvr yi aktif ettim diske kayıt özelliği mi aktif oldu.
gözle görebildiğim tek şey Winks oldu kapatırken göz kırpıyor o kadar
sevgili abim neden panikle hemen kapat dediniz twin tuneri??? brik olma riski mi var?Amman,hemen twin tuneri eski haline getir tekrar ,çalışmaz bu bizim tvlrde ,1 tamam ,2 tamam,4 tamam ,bir de senin tv dts destekliyor mu ,desteklemiyorsa belki dts de olabilir
sevgili abim neden panikle hemen kapat dediniz twin tuneri??? brik olma riski mi var?
ayrıca bir resim rica ediyorum dts açma uygulama ikonu hangisi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
ayrıca twin tuneri kapatmak için ve dts varsa açmak için usb içindeki dosyayımı editleme yapayım? yoksa yeniden masaüstündeki klasörden mi işlem yapayım
Aman ,tvde tek tuner var ,ileriki günlerde tv sapıtmaya başlar ,her ne kadar yazılım yok gibi görünse de,genel için derlendiğinden ,tedbirli olmakta fayda varsevgili abim neden panikle hemen kapat dediniz twin tuneri??? brik olma riski mi var?
ayrıca bir resim rica ediyorum dts açma uygulama ikonu hangisi
ayrıca twin tuneri kapatmak için ve dts varsa açmak için usb içindeki dosyayımı editleme yapayım? yoksa yeniden masaüstündeki klasörden mi işlem yapayım
sevgili abim dts özelliğini modlama ile açtım, lakin tv de dts ibaresi göremedim? açılıp açılmadığını görsel olarak görebiliyor muyuz ses menüsünde??Amman,hemen twin tuneri eski haline getir tekrar ,çalışmaz bu bizim tvlrde ,1 tamam ,2 tamam,4 tamam ,bir de senin tv dts destekliyor mu ,desteklemiyorsa belki dts de olabilir
Bunu dts ses ile oynayan bir filmde görürsün ancak sevgili OMEGA ,bir link vermiştim ya DTS ses test videoları diye ,oradan indir bir -iki film dene bakalımsevgili abim dts özelliğini modlama ile açtım, lakin tv de dts ibaresi göremedim? açılıp açılmadığını görsel olarak görebiliyor muyuz ses menüsünde??
İlk kodlama mı anlatıldığı gibi yaptım sorunsuz bir şekilde
Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler
Ustalarımız affınıza sığınarak ufak ufak alıntılar yaparak kendimce bir anlatım yapmak istiyorum konular sürekli ara ara sorulduğu için biraz bilmeyen insanlarda kafa karıştırıyor sanki..
Sırasıyla yapılması gerekenler Umarım kimse kızmaz ?
1. SERVICE MENU açmak
1a: (Servis Menü ne işime yarar) = Anakart bilgisini alacağınız ve aynı zamanda modlamayı yapmanızı sağlayacak alan..
1b: Kurcalamayın lütfen ? İşlemler Bilgisayarda yapılacak buradan sadece Tv yazılımı alma ve TV yazılım gönderme yapılacak..
1c: (Servis Menü nasıl açılır) = TV'nizde Menü ye girip sırasıyla tek tek şu sayıları tuşlayınız. (Bu işlem size SERVICE MENU) açacak= 4 7 2 5
2. Alttaki resimdekine benzer bir "Service Menü" ekranı açılacak buradan sağ tarafta 2 sırada Bootloader Version veya Mboot Version olabilir. Anakar bilginizi alacaksınız.. Artık ana kartımızı bildiğimize göre diğer işlemlere geçelim...
3. Bilgisayarımızın başına geçiyoruz USB belleğimizi >>>> FAT32 formatlıyoruz. <<<<Bu işlem önemli
Hocalarımız tarafında Tavsiye edilen USB bellek türü 2.0 dır..
4. teraspy abimizin bizler için hazırladığı >>>> profiller2 <<<< dosyasını bilgisayarımıza indiriyoruz..
Önemli: profiller2 indirdiğimizde içerisinde bulunan OKU.txt dosyasını mutlaka okuyunuz..
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
5. İndirdiğiniz profiller2 dosyasından size uyan ana kart ismi yazılı olan dosyayı alıp formatladığımız USB içine atıyoruz.
örnek : DownloadProfile.mb230
6. USB alıp TV mize gidiyoruz. USB TV takip tv menüsüne giriyoruz ardından SERVICE MENU açıyoruz açmak için sırasıyla = 4 7 2 5 tuşluyoruz.
7. Gelen servis menüden Sol tarafta en altta >>> USB Operations <<< gelip okeyliyoruz. Bir yazı belirip gidiyor işlem tamam
USB alıp bilgisayara tekrar gidiyoruz...
Burada ne yaptık ? =TV nizin içerisinde bulunan yazılımı USB içerisine kopyalamış olduk.. Bu dosyalar üzerinde oynama yapıp modlama yapacağız.
8. Bilgisayarımıza ilk önce gene Hocalarımızın paylaştığı >>> vestel toolbox 1.1 <<< programını yüklüyoruz.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
9. USB Bilgisayara takıp içerisine bakıyoruz. 3 adet dosya göreceksiniz (langprofile,hwprofile ve swprofile) USB içerisindeki TV den aldığımız dosyalarımız ilk önce >>> MUTLAKA BİR KENARA YEDEKLEYİN <<< elinizdeki yedek geri dönüş için kullanılabilir.
10. Yedeğini aldığınız dosyalardan >>> swprofile <<< dosyasını masa üstüne kopyalayın. İndirdiğimiz vestel_toolbox programını çalıştırın ve swprofile dosyasını vestel_toolbox programıyla açın Modlama işlemi başlıyor hadi gözünüz aydın... ?
Geri kalan işlemler için hocalarımızın videolu anlatımları mevcut bunlardan devam edeceksiniz..
En başta benimde anlamakta zorlandığım kısım ilk kısımlardı gerisi videodan devam edilebiliyor. Anlatımlar için maruz görün lütfen ben bu işte acemi biriyim hocalarımızın anlatımlarını derledim herkese sonsuz teşekkürler..
Not: Benim TV im
Hİ-LEVEL 55 UHL 960
MB130e ana kartı
işlemlerimde kullandığım dosya >>>DownloadProfile.mb130<<< hiçbir sıkıntı yaşamadan modlamayı bitirdim..
Benim tv im Hİ-LEVEL 55 UHL 960 bana görüntü soluk geliyordu ama genede tv mi seviyordum ? Pixellence aktif ettikten sonra televizyon görüntü kalitesinde bariz bir değişim yaşandı özellikle Pixellence kesinlikle açılması taraftarıyım evdekilere söylemedim onlar bile ne yaptın televizyona diye sordular yok ne oldu dedim yayından herhalde çok canlı gösteriyor dediler ? sonra itiraf ettim.....modlamadan sora gerçekten gözle görülür bir fark görebildiniz mi? Pixellence aktif ettikten sora?