hosbulduk
TFC Team
- 9 Kas 2018
- 3,721
spi dosyasi olusturup icine islem yaptiginiz dosyayi kaydedip yükleme yapmaniz gerekiyor..Yok dosya içine atmıyorum öyle mi yapmak lazım, ben olduğu gibi atıyorum geri
spi dosyasi olusturup icine islem yaptiginiz dosyayi kaydedip yükleme yapmaniz gerekiyor..Yok dosya içine atmıyorum öyle mi yapmak lazım, ben olduğu gibi atıyorum geri
Dosya oluşturup almıştım, klasörün içinde olmadığı için geri yüklerken de aynısını yaptım. Deneyeyim klasör içinde haber veririm. Teşekkürlerspi dosyasi olusturup icine islem yaptiginiz dosyayi kaydedip yükleme yapmaniz gerekiyor..
DownloadSpi.mb120 şu ismdeki klasörün içine değişiklik yaptığım edid dosyasını attım ama sonuçta bir değişiklik olmadı acaba klasörün adı uploadspi.mb120 yapsak olur mu kispi dosyasi olusturup icine islem yaptiginiz dosyayi kaydedip yükleme yapmaniz gerekiyor..
Geri yükleme dosyasinin isimi "spi" olacak..DownloadSpi.mb120 şu ismdeki klasörün içine değişiklik yaptığım edid dosyasını attım ama sonuçta bir değişiklik olmadı acaba klasörün adı uploadspi.mb120 yapsak olur mu ki
Dosya adını spi yaptım ve edid dosyasını bunun içine attım sonra tekrar downloadspi.mb120 ile tv den çektim ama maalesef değişiklik olmuyor edid üzerindeGeri yükleme dosyasinin isimi "spi" olacak..
downloadprofile.xxx = "profile", downloadspi.xxx ="spi" seklinde genelleme olarak not düseyim buraya ayni zamanda..
edid dosyasinda ne degisikligi yaptiniz programl ile actiktan sonra resim cekip son halini paylasir misiniz,ayrica youtube videolarinda hdr modu aktif olup olmadigini mb120 de nasil anliyorsunuz bende ona göre test yapayim..Dosya adını spi yaptım ve edid dosyasını bunun içine attım sonra tekrar downloadspi.mb120 ile tv den çektim ama maalesef değişiklik olmuyor edid üzerinde
Ustacım youtube da değil ama usb den bir şey izlendiği zaman infoya basınca hdr seçeneği açılıyor fakat hdmi dan xbox bağlayınca hdr görmüyordu. youtube da hdr olan videoyu açınca olup olmadığını bilmiyorum ama içinde şu an mevcut olan ayar ve değişiklik yapıp atmaya çalıştığım ayarı yollayayımedid dosyasinda ne degisikligi yaptiniz programl ile actiktan sonra resim cekip son halini paylasir misiniz,ayrica youtube videolarinda hdr modu aktif olup olmadigini mb120 de nasil anliyorsunuz bende ona göre test yapayim..
İşte bende de öyle oluyor xbox da ama bu edid dosyası değişikliği ile bunu başaran arkadaşlar olmuş ya onu deniyoruz.Hdr destekli videolarda goruntu secenegini menuden açtığımızda secenekler hdr formatı ile görünür bu şekilde mi sizdeki seçenek? .
Bende Mb120 ye ps4 ile bağlandığımda mb120 tv de tv niz hdr desteklemiyor uyarısı çıkıyor.
TV üzerinden usb hdd ile açtığımda 4k hdr video oynatıyor, hdmi üzerinden xbox a bağladığımda tv desteklemiyor diyor ayarlarında mesele şu ki düzenleme yaptığım edid dosyasını bir türlü tvye atamadım usb operations seçeneğiyle, atabilsem deneyeceğiz de sorun buradaHdr destekli videolarda goruntu secenegini menuden açtığımızda secenekler hdr formatı ile görünür bu şekilde mi sizdeki seçenek? .
Bende Mb120 ye ps4 ile bağlandığımda mb120 tv de tv niz hdr desteklemiyor uyarısı çıkıyor.
Ftp programı filezilla ile atmayı deneyin.once toolbox ile ftp yi aktif yapin ve filezilla ile tv ye bağlanın.resimdeki yere işlem yaptığınız edid dosyasını kaydedin.TV üzerinden usb hdd ile açtığımda 4k hdr video oynatıyor, hdmi üzerinden xbox a bağladığımda tv desteklemiyor diyor ayarlarında mesele şu ki düzenleme yaptığım edid dosyasını bir türlü tvye atamadım usb operations seçeneğiyle, atabilsem deneyeceğiz de sorun burada
Toolbox ile ftp aktif yapmıştım ama filezilla bilmiyordum deniyorum hemenFtp programı filezilla ile atmayı deneyin.once toolbox ile ftp yi aktif yapin ve filezilla ile tv ye bağlanın.resimdeki yere işlem yaptığınız edid dosyasını kaydedin.
1.resim server yerine tv nin ip nosu port yerine 21 yazin deger yerler bos kalabilir.
4. resim tv nizin ip nosunu yazin enable ftp tusuna basin
edid dosyasi conf basligi altinda alt taraflarda..sol pencere sizin pc/laptop iceriginizi gösterir buradaki edid dosyasi conf basligina yollanacak mausla sürükle birak yapabilirsiniz