Elimde full yazılım var ama ekran boyutu falan da sorun olmuş sanırım verdiğin linkte öyle yazıyor benim tv 65" oradaki 48 galiba, 4k için denemek istiyorum ama bilgim yeterli gelmiyor bu konuda ?ben kendim deneme yapmadigim icin net birsey söyleyemeyeccegim ama en kötü ihtimal ful yazilim yüklenir sorun cikarsa,ben kendim icin denerdim ama sizin kendiniz karar vermeniz lazim, denemedigim bir konuda yönlendirme yapmam yanlis olur..
bu program mb120 edid dosyasi acmiyor hata veriyor,deltacastda hata veriyor ama aciyor..downloadspi.mb120 ile tv den dosyayi alin ve ilk edid dosyasında işlem yapın.Linkini verdiğim (veya benzer) edid editor uygulamalarıyla denemeniz gerekiyor. hosbulduk 'un linkini verdiği başlıkta HDR aktif olan edid dosyası mevcutsa, sizin TV'nin edid dosyasını da çekip aynı anda her ikisini de editörle açarak özellikle renk ve dinamik aralık vb kısımlardaki farklılıklara göz gezdirin. Biraz deneme-yanılma yapmanız gerekebilir, ama çok da uğraştıracağını düşünmüyorum.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Edid dosyasını çektim tvden, deltacast ile açtım, diğer konudaki gibi hdr statik sayfasında değişikliği yaptım, hdr dinamik dokunmadım ama yukarıdaki resime göre 2094-40 hdr eklenecek galiba, neyse işlemi yaptım kayıt tuşuna bastım hata verdi, farklı kaydet ile işlem yaptığım dosyanın üstüne attım gene usb operations ile tvye atmaya çalıştım ama olmuyor sanırım, geri tvye nasıl atacağım konusunda yardım eder misin sevgili hosbuldukbu program mb120 edid dosyasi acmiyor hata veriyor,deltacastda hata veriyor ama aciyor..downloadspi.mb120 ile tv den dosyayi alin ve ilk edid dosyasında işlem yapın.
Tekrar spi dosyası tv den alarak edid dosyasini kontrol edin .işlem kaydedildikten sonra usb op ile tv ye atılıyor.2. Ihtimal ftp kullanarak atmak ama dosyanın yerini bilmek gerek..Benim yapilan işlemi test edebileceğim bir ortam yok ,islem sonrasi sonuç ne oluyor hakkinda fikrim yok.
Tamda bunu yazacaktım, profil klasörü gerkemez miProfil yüklerken profil klasörüne atıyoruz, edid için herhangi bi' klasör içine atmak gerekmiyor mu? Bunu ben de merak ediyorum.
Usb operasyon ile atıyorum tekrar flaşı kontrol ettiğimde değişiklik yokmuş gibi geliyor, işlem sonrası sonuç hdmi dan bağlanan oyun konsolunda hdr aktif oluyormuş, denedim olmuyorTekrar spi dosyası tv den alarak edid dosyasini kontrol edin .işlem kaydedildikten sonra usb op ile tv ye atılıyor.2. Ihtimal ftp kullanarak atmak ama dosyanın yerini bilmek gerek..Benim yapilan işlemi test edebileceğim bir ortam yok ,islem sonrasi sonuç ne oluyor hakkinda fikrim yok.
spi dosyasi icinde yükleme islemi yapiyorsunuzdur sanirim,ayrica tv den tekrar edid dosyasi alip icerik kontrolü yapin,iki hdr secenegi aktif edilmesi gerek sanirim ayrica 2. resimdeki tüm secenekleri ekleyin denemek isterseniz,nasilsa ful yaziliminiz var.Usb operasyon ile atıyorum tekrar flaşı kontrol ettiğimde değişiklik yokmuş gibi geliyor, işlem sonrası sonuç hdmi dan bağlanan oyun konsolunda hdr aktif oluyormuş, denedim olmuyor
Yok dosya içine atmıyorum öyle mi yapmak lazım, ben olduğu gibi atıyorum gerispi dosyasi icinde yükleme islemi yapiyorsunuzdur sanirim,ayrica tv den tekrar edid dosyasi alip icerik kontrolü yapin,iki hdr secenegi aktif edilmesi gerek sanirim ayrica 2. resimdeki tüm secenekleri ekleyin denemek isterseniz,nasilsa ful yaziliminiz var.