hosbulduk
TFC Team
- 9 Kas 2018
- 3,721
servis menü resimini paylasabilir misiniz?Ustatlar mb230 pixellence ve memc açmak istiyorum bunlar programda hangi isimle true yapıcağız
servis menü resimini paylasabilir misiniz?Ustatlar mb230 pixellence ve memc açmak istiyorum bunlar programda hangi isimle true yapıcağız
Profil dosyanizi alip incelediginizde alexa listede cikiyorsa aktif yapabilirsiniz.50UD8400'e yüklenebilir mi amazon?
Sevgili ustalar elimde vestel 211 anakartlı tvme daha önce netfilx uygulamsı yoktu onu getirmeyi başardım.Acaba Dsmart Go uygulaması varmı varsa paylaşırsa sevinirim.
Taracıyda güzel çalışmıyor.Denedim uygulama olsa daha iyi olurdu.Ayrıca Bein connet uygulamasıda yok.Varsa denemek istiyorum.Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.adresi tv tarayicisina yazarak kullanmayi deneyin
Merhaba öncelikle hosgeldiniz,Selamun aleykum. Ben nette dolasirken tesadufen bu forumu bu basligi gordum/girdim.
VAY BE! 2017 den beri boyle birsey varmis ben daa yeni goruyom.
VESTEL in yaptigi isi takdir ettim yani yazilimlari paylasmasini. Kullanici acisindan bakarsak bu harika birsey. Yani burda vestel den teknik ekipten resmi birilerinin
yardimci olmasi. Yazilim taleb etmeyecem ama boyle birsey oldugunu gordum ya bundan sonraki TV falan alisverisimde VESTEL i tercih etmeme yardim eder.
Ben orta/iyi derece C dili bilirim. Ayrica 10 yildir linux temelli bir isletim sistemi kullaniyorum. Linux kerneli yama yapacak driver yazacak(kucuk) kadar bilirim.
Bakiyom vestel TV lerde android TV denen bir OS var. Yani bildiginiz androidin TV versiyonu.
Birde QUI denen bisey goruyorum kendi sistesinde o da kendi icatlari heralde.
Teknik arkadaslara bir kac soru yoneltmek istiyorum.
1- Bu TV lerdeki yazilimlarin atiyom %60-70 i open source denen acik kaynakli yazilimlar dogru mu? (ffmpeg, kernel, libpng, libjpeg, ...)
2- Farz ediyorum ki bende vestel TV var. Burdan seri no/model no yu verdim size sizde bana full yazilimi verdiniz. Benim teknik bilgim cok. GNU stack ini
iyi bilirim. Ben sizin verdiginiz yazilimi modifiye edip bir kusuru duzeltip yada yeni bir ozellik ekleyip sonra tekrar TV ye yukleyebilirmiyim. Buna izin verir mi?
3- Su aralar hangi marka SOC kulluniyorsunuz TV lerde. allwinner, rockchip, mediatek vs vs
Benim ne yaptigimi iyi bildigimi varsayin.
HEY teknik arkadaslar! Butun agirliginizi kullanarak sirketi acik kaynak (open source) yazilimlar tercih etmeye dogru zorlayin. Bu sirketin de isine gelmesi gerekir.
Donanim (SOC falan) konusunda da ayni sekilde. Mainline kernel destegi olan, open source driveri olan markalari tercih edin bilesen tercihinde.
ACIK bir ekosistem olusturmaliyiz. Ulkemizde yazilimin gelistesi icin
Sadece gönüllüler var burada ,ilk başta zaten Adem Helvacı gibi bir vestel duayeni varSelamun aleykum. Ben nette dolasirken tesadufen bu forumu bu basligi gordum/girdim.
VAY BE! 2017 den beri boyle birsey varmis ben daa yeni goruyom.
VESTEL in yaptigi isi takdir ettim yani yazilimlari paylasmasini. Kullanici acisindan bakarsak bu harika birsey. Yani burda vestel den teknik ekipten resmi birilerinin yardimci olmasi. Yazilim taleb etmeyecem ama boyle birsey oldugunu gordum ya bundan sonraki TV falan alisverisimde VESTEL i tercih etmeme yardim eder.
QUI için sevgili fiko cevap vermişti ,arayüz yani, vestel tvlerde android sadece bir kartta var ,şimdilik,genelde yazılımlar linuxturBen orta/iyi derece C dili bilirim. Ayrica 10 yildir linux temelli bir isletim sistemi kullaniyorum. Linux kerneli yama yapacak driver yazacak(kucuk) kadar bilirim.Bakiyom vestel TV lerde android TV denen bir OS var. Yani bildiginiz androidin TV versiyonu.
Birde QUI denen bisey goruyorum kendi sistesinde o da kendi icatlari heralde.Teknik arkadaslara bir kac soru yoneltmek istiyorum.
Evet,doğrudur.1- Bu TV lerdeki yazilimlarin atiyom %60-70 i open source denen acik kaynakli yazilimlar dogru mu? (ffmpeg, kernel, libpng, libjpeg, ...)
Keeşke böyle bir şeyi yapabilsen,en çok sevinen ben olurum sanırım sevgili unixman2- Farz ediyorum ki bende vestel TV var. Burdan seri no/model no yu verdim size sizde bana full yazilimi verdiniz. Benim teknik bilgim cok. GNU stack ini
iyi bilirim. Ben sizin verdiginiz yazilimi modifiye edip bir kusuru duzeltip yada yeni bir ozellik ekleyip sonra tekrar TV ye yukleyebilirmiyim. Buna izin verir mi?
Mtk da var Mstar da,genelde Mstar3- Su aralar hangi marka SOC kulluniyorsunuz TV lerde. allwinner, rockchip, mediatek vs vs
Benim ne yaptigimi iyi bildigimi varsayin.
Yazılımlar zaten açık kaynaktırHEY teknik arkadaslar! Butun agirliginizi kullanarak sirketi acik kaynak (open source) yazilimlar tercih etmeye dogru zorlayin. Bu sirketin de isine gelmesi gerekir.Donanim (SOC falan) konusunda da ayni sekilde. Mainline kernel destegi olan, open source driveri olan markalari tercih edin bilesen tercihinde.ACIK bir ekosistem olusturmaliyiz. Ulkemizde yazilimin gelistesi icin