omrdml
Aktif Üye
- 19 Eyl 2019
- 354
Yanlış anlaşılmasın ama (vestel in ürününü açmadan fikir yürütmek istemiyorum) piyasa bir varistorden ibaret akim korumali priz sacmaligindan dolu. Yahu o varistor zaten beslemenin girisinde mevcut. Genel olarakta beslemelerin buyuk cogunlugu 85-260V arasi çalışıyor. Ve ben Izmir'de 260V'un üstüne çıktığını bırakın yaklaştığina rastlamadim. Giris voltaj i 260V'un üstüne çıkıyorsa korumaya alirsin bir kontrol katiyla. Tasarlayin kardesim, isiniz ne? Ki yıldırım düşse tv den once gidecek bir sürü cihaz var. Yildirim harici durumlarda besleme korumaya alamıyorsa ve evimdeki ses sistemi, buzdolabı vb. devamlı prize takılı cihazlar ayakta kalıyor sadece tv bozuluyorsa o tvdeki beslemeler üretim hatasıdır vesselam. Ama anlat anlatabilirsen. Bir zamanlar benden 20TLye aldıkları sozde akim korumalı prizleri 50Tl müşteriye satıyordu birkaç LG firması...Selam,
Cihazda yıldırım kaynaklı veya elektirik kaynaklı bir arıza tespit edilirse garantiye girmez, akım korumlarda bu iş için guvenliktir. Şöyle örnek vereyim farklı marka da olsa vesplus ta olsa bu gibi durumlarda koruma sagliyor, eğer vesplus ta bu akımı koruyamazsa TV ye zarar gelirse "kardeşim Vestel akım koruma prizim var bu da sizden kaynaklanıyor" deme şansı mevcuttur. Farklı marka kullananlarda servis şunu diyebilir "abi bu ürün iş yapmamış ve televizyon arıza görmüştür" garantiye girmez diye ☺?
Son düzenleme: