hosbulduk
TFC Team
- 9 Kas 2018
- 3,721
tv nizin kitapciginda 33. sayfada konuyla ilgili aciklama mevcut,Cihaz bulma menüsü ayrıca yok
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
tv nizin kitapciginda 33. sayfada konuyla ilgili aciklama mevcut,Cihaz bulma menüsü ayrıca yok
Arkadaşım ilgin için sağol ama sence editleme yapabilecek bilgiye sahip isem bu seçeneği denemediğimi düşündüren nedir? Cihazın menü seçenekleri ve ses seçeneklerinde hiçbir şekilde cihaz arama yapıldığında arama tamamlandı deyip hiçbir cihazı bulamıyor
Yinede ilgine ve alakana teşekkür ederim emeğin için sağol.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Kendim cevap verim kendimeArkadaşım ilgin için sağol ama sence editleme yapabilecek bilgiye sahip isem bu seçeneği denemediğimi düşündüren nedir? Cihazın menü seçenekleri ve ses seçeneklerinde hiçbir şekilde cihaz arama yapıldığında arama tamamlandı deyip hiçbir cihazı bulamıyor
Yinede ilgine ve alakana teşekkür ederim emeğin için sağol.
En alttakide telefonumdan arattığımda vestel tv yi bulup eşleşiyor ama ses sisteminde ara menüsü yok soundbarlarda genelde o yüzden cihazın aktif olan bluetooth cihazını araması lazım ama hiçbir cihazı bulamadığı için ses sitemi,telefon yada bluetootlu bir başka cihaz ya anakartta böyle bir editleme gerek yada benim cihazda bir arıza var o yüzden belki daha deneyimli üstadlardan bilgi istedim.
MB 120 içinde paylaşabilir misinizArkadaşlar Merhaba;
TV lerin kulaklık çıkışından ses sistemine bağlantı yapan arkadaşların kullandığı kulaklık volume ile master volume kontrollerinin ayrı olması nedeniyle oluşan negatif geri dönüşlere istinaden, kulaklığı master volum haline getiren yazılım ve uygulama şekli ile ilgili bilgi paylaşıyorum. Bu yazılım MB9X ler için uygundur. Diğerlerini de (Olanları tabi) mümkün olan ilk fırsatta yayınlamaya çalışacağım.
Televizyon kumandası ile ses sisteminin seviyesinin kontrol edilememesi ile sonuçlanan bu konunun çözümü bu konu başlığındadır.
Yükleme yönergesini aşağıya paylaşıyorum. Yazılımı da bu konu başlığı altında sizlere link olarak veriyorum
1. USB bellek içerisinde ""profile"" isimli bir klasör oluşturulur
2. mb90_swprofile.bin ve mb90_hwprofile.bin dosyaları USB içerisindeki ""profile"" klasörüne kopyalanır
3. USB bellek TV'nin USB portuna takılır
4. Service menüsünden ""USB operations"" yapılır
5. Power on/off sonrası yeni profile dosyaları yüklenmiş olacaktır
[Gizli İçerik]
Konuya bakarsan yukarda ben paylaştım!!!!!MB 120 içinde paylaşabilir misiniz
Kullandığın yazılım neydi peki,farklı yazılımmı attın tvye,merak ettimKendim cevap verim kendime
Cihazı orjinal yazılıma dönderdim bluetoth çalıştı sonra tekrar çekirdek yazılım yükledim sorunsuz çalıştı bluetooth ama tv kumandasından ses sistemini kontrol edemiyorum sanırım bu giderilmez artık buna şükür diyelim
17MB120 V2.45.29.1 bu vardı cihazı ilk teslim ettiklerindeKullandığın yazılım neydi peki,farklı yazılımmı attın tvye,merak ettim
Ohh,hadi güle güle kullan17MB120 V2.45.29.1 bu vardı cihazı ilk teslim ettiklerinde
Ben üzerine Turkuvaz 3.49.2.170 kurdum görüntü çok değişti ama bluetooth çalışmadığı için servisi aradım gelmeden önce dedim şimdi bunlar garantiye sokmaz cihazı orjinaline çevirim çevirdim bidaha denim dedim orjinal yazılımda çalıştı .
hiçbirşeye dokunmadan yine turkuvaz yazılımını attım3.492.170 i bir baktım çalıştı çok sevindim o siyah ekran menülü yazılımda kalmadığım için)
TeşekkürlerOhh,hadi güle güle kullan
Bizim tvler lg gibi değil maalesef,şöyle yazayım,ben pclinuxos kullanıcısıyım hatta bununla ilgili birde sitem var(bekozap),ama serverim centos üzerinde,bazı olayları da debian üzerinde yapıyorum,öyleki bazı gün bir sistemden diğerine geçiyorum (amatörüm,önce belirteyim)bunun nedeni her dağıtımın kendine özgü depoları(diyoruz) var,birbirine uymayan,kendine özgü uzantılara sahip,birisi rpm,birisi deb,diğeri farklı,ama bakınca hepsi linux.Teşekkürler
Bu tv işinde yeni sayılırım aslında yıllardır enigma cihazlarla uğraşıyordum ama tv yi alınca iş başa düşünce mb120 kulaklık ses olayı sayesinde daldım olaya direk
ilgiyle takip edeceğim forumu elimden bişeylerde gelirse yapabildiğim ölçüde tabiki...
Esas olarak türkvod ve smart iptv tarzı programları smart menüye ekleyebilmek güzel olurdu yapılabilse mümkündür sanırım ama o derece teknik bilgiye sahip değilim malesef
Yıllar önce mkvod lg lerdeki portal fikrini yaratıp düzenleyen kardeşimle tanışma şansımız oldu(ilk anlattığında çok zaman alan ve maliyetli bir iş demişti ama çok heyecanlıydı ilk bağışcısı ben olmuştum) çok emek verdi ve gayet güzel şeyler çıkardı ortaya inanıyorumki yeterince istersek yapılabilir.
Herkese iyi haftasonları...
Teraspy ustam merhabaHımm,yaptınmı bilmiyorum ama BURADA anlattım,tvden profilini alıp,anlattığım gibi yap,düzelir.
Hımm,yaptınmı bilmiyorum ama BURADA anlattım,tvden profilini alıp,anlattığım gibi yap,düzelir.
[/QUQ
Sevgili teraspy bu
Selam herkes kulaklık ses profilini düzeltmekten bahsetmiş.
65ud9400 vestel tv var lg soundbar sj3 ses sistemi ile kulaklıkla sw profili editleyip aldım sesi onda sıkıntı yok. Peki bu cihaz soundbar bluetooth açınca neden arama yapılınca gözükmez soundbarda sıkıntı yok çünkü telefondan bluetooth açtığımda ses sistemi ile sorunsuz bağlanıyorum sorun şu vestel tv görmüyor.
Mb120 anakart editleyeceğim kısımda bluetoot ile ilgili bir kısım yok yani hepsi işaretli
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.Buyrun bu arada mb120 anakartlar için sw ses profilini soran arkadaşlar için editlemeyi anlamayanlar olabilir.
Hazır dosya ama lütfen mb120 anakart dışında denemeyin dostlar
menü-4725 usb operatıons- cihazı kapatın ama tamamen kapansın sonra kulaklık ses olayı aktiftir.
Bir arkadaşta bluetooth ile ilgili bağlantı konusunda bilmediğimiz bir şey var ise paylaşırsa ses sistemim var bluetootlu hayrını göremiyoruz.)
Sevgili Teraspy cok sevinçliyim.Ben bizimkini editlediğimde ayrıca ayarlarda cihaz bulma menüsü geliyordu (gerçi çalışmıyordu bizim tvde -MB9x- ) acaba sizin tvde yokmu ayarlar içinde?
telefonla bağladığınızda normal çalıyor mu ?Teraspy ustam merhaba
Sevgili Teraspy cok sevinçliyim.
Burada mı yoksa başka bir konudamı bulamadım.paylaşılan profil dosyasını tv me kurdum.Öncelikle istediğim şey oldu. Tvme kulaklık girişinden bağladığım 2+ ses sistemini artık menüye girmeden kontrol ediyorum.
işin garibi tvde smart tv giriş sekli değişti.istiyordum bu şekilde olmasını istiyordum.iyide oldu.
Ama sorun şuki ses sistemimin subwoofer ve diger kolonların tekinden ses geliyor.Mono ses alıyorum.Acaba tv ayarlarındanmı yoksa benim ses sistemi ile tvnin jakımı uyumsuz ilk defa oluyor.Bu dosyadan önce bu tv de stereo ses alıyordum.acaba nedendir.
Kızıyorum kendime siz diyince aklıma geldi.Soket kısmında temassızlık vardı.Hatırladım şimdi sağolun düzeldi.telefonla bağladığınızda normal çalıyor mu ?
tv ses ayarlarında stero açık mı yani tek hoparlör seçili değil dimi ?
Bu arada acaba Bluetooth için de Tv'de ses ayarı varmıdır.Benim kulaklığı ses sabit geliyor.telefonla bağladığınızda normal çalıyor mu ?
tv ses ayarlarında stero açık mı yani tek hoparlör seçili değil dimi ?