teraspy
Sota
By_Trol
Peki hızlı bir özet geçeyim;
Tv yi 3 ay önce satın aldım 70u9600 ekran, görüntü, kalite vs şahane 3 aydır kullanıyorum. üstündeki yazılımı aldığımdan beri v1.48.. memnunum süper..
Lakin 2 gün evvel otomatik güncelleme geldi v.1.56, zorbalıkla kuruluyor kaçarın yok

, otomatik yazılım aramayı kapatıyorsun yine sürekli tüm ekranı kaplayan bir uyarı çıkıyor ya 'yükle' var, ya 'sonra' var, 'iptal' yok.. velhasıl kuruldu (kurulmaz olaydı bir dünya iş açtı strese soktu beni). ama anında görüntü performansı kötüleşti renk parlaklık netlik çok bariz seçiliyor gerileme.. tv donuyor filan. bende servise gelin geri çevirin demiyeyim gelmezler herhalde dedim 5 dk halledeyim dedim (çok biliyorum ya). önceki sürüm 1.48 çekirdek yazılımı buldum (ama sanırım bozuktu dosya) yükledim sorunsuz yükleme işlemi gerçekleşti tv kapandı açılırken logoda kalıp başa sarıyor kısır döngü kaldı öyle.. stres heyecan daha 3 aylık garantili tv elim ayağım karıştı daha önceki tvlerimde defalarca yazılım yükledim, eski sürüm çekirdeği yüklediğim çok olmuştu beğenmeyip geri döndürmek için.
Full yazılım istedim bir umut foruma yazıp, sağolsun sevgili
Sota ilgilendi full v.1.48 yazılım yükledim ilk aldığım hale geldi. sorunsuz açıldı tv yine eski aynı güzel kalite.. ayıca v.1.48 çekirdekte istedim
By_Trol yardımcı oldu sağolsun edindim tekrar.
----
Şimdi sorun ve sorum şu sizlere üstatlar; hala v.1.56 berbat yazılımın uyarısı tv yi her açmada geliyor 'otomatik yazılım tarama' kapalı olmasına rağmen! Ve evdekiler yanlışlıkla kuracak eminim, eninde sonunda uyarmama rağmen. Bu senaryoda hangisi mantıklıdır?
1. Bu yazılım uyarısı tarama kapalı olmasına rağmen niye geliyor, nasıl düzeltirim?
2. Yanlışlıkla kuruldu, bu senaryoda eskiye döndürmek için yeni versiyonun üstüne eski çekirdek yazılım kurmak mı sağlıklıdır, full yazılım kurmak mı?
3. En baştaki yaşanılan sıkıntıda çekirdek kurdum eskiye döndürmek için, logoda kalma sorunu yaşandı sorunsuz kurulum bitmesine rağmen. ama o dosya bozuktu sanırım, bilemiyorum sıkıntı neden yaşandı (********* forumdan bulmuştum dosyayı, adem helvacı paylaşmış mb180e g31 v1.48 çekirdek yazılım).
Sizden V.1.48 hem full hem çekirdek yazılım edindim sağolun. (not: sizden edindiğim çekirdek yazılımla geri döndürme senaryosunda başta yaşadığım aynı sorun yaşanır mı bilmiyorum umarım denemek zorunda kalmam. )
Yol göstermenizi bekliyorum üstatlar, teşekkürler saygılar sevgiler