Önemli Vestel Mb82-Mb100-Mb110-Mb120-Mb130-Mb140-Mb211-Mb230 Güncelleme-Çekirdek Yazılım Konusu

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Youtube açılıyor küçük videolar görünüyor ancak açmaya çalıştığımda ekran siyah video oynatılamıyor. Bazen wifi görmüyor fişi çekip taktığımda tekrar geliyor.
Laptop tan kablosuz ekran olarak bağlanmak istediğimde zaman zaman bağlantı sorunu yaşıyorum.
Bu yüzden soruyorum. Bahsettiğiniz problem yazılım kaynaklı değil. Test etmeniz için güncelleme yazılımını paylaşacağım ancak sorun wifi modülünüz yada kablosunda.

Güncelleme yazılımı verildi. Sağ üstte çan simgesinden bildirimleri kontrol edin. Yükleme talimatı indirme sayfasındadır. Yükleme sonucunu mutlaka bildirin.

E Çevrimdışı

emilseryy

Yeni Üye
21 Eyl 2023
1
34
Benim TV Vestel 48UA9300

En son sürümü nedir acaba?
Bir de Exxen yükleyebilir miyim?

WhatsApp-Image-2023-09-21-at-16.05.32.jpg

E Çevrimdışı

elktay

Yeni Üye
23 Şub 2022
6
44
Bu yüzden soruyorum. Bahsettiğiniz problem yazılım kaynaklı değil. Test etmeniz için güncelleme yazılımını paylaşacağım ancak sorun wifi modülünüz yada kablosunda.

Güncelleme yazılımı verildi. Sağ üstte çan simgesinden bildirimleri kontrol edin. Yükleme talimatı indirme sayfasındadır. Yükleme sonucunu mutlaka bildirin.
Gönderdiğiniz yazılımı yükledim şu an you tube normal çalışıyor sorun yok gibi. Sizce en son sürüme geçmenin yararı olur mu yada bu sürümle mi devam edeyim?
İlginize teşekkür ederim

Harici medya player kullanın ne demek? forumda bir açıklaması var mı nasıl yapabileceğimle ilgili?

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Gönderdiğiniz yazılımı yükledim şu an you tube normal çalışıyor sorun yok gibi. Sizce en son sürüme geçmenin yararı olur mu yada bu sürümle mi devam edeyim?
İlginize teşekkür ederim

Harici medya player kullanın ne demek? forumda bir açıklaması var mı nasıl yapabileceğimle ilgili?
Rica ederiz. Sizinle paylaştığım sürüm bahsettiğiniz problemlerin giderilmesi için düzenlemenin yapıldığı sürümdür. Bu sürümle devam etmenizde bir sakınca yok.

Harici medya playerdan kastımız android box, stick v.b. bir medya oynatıcı kullanmanız. Sonuçta kullandığınız TV' nin anakartı yeni değil. Zaman geçtikçe yenilenen teknolojilere ayak uyduramıyor ve bahsettiğiniz problemler devam edecek. O yüzden TV' nin smart özelliklerini harici bir aygıtla sağlamanız TV' den daha uzun süre yararlanmanızı sağlayacaktır.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Görüntü tv yayınlarında tam ekran değil. Ayarlardan düzelmedi. Uygulamalar rastgele kapanıyor

IMG_20230921_1738152.jpg
Çekirdek yazılımınız en güncel sürümdür. Problemlerle ilgili TV' yi Menü > Kurulum > İlk kurulum seçeneklerinden fabrika ayarlarına döndürüp kurulum yapın. Uygulamaların rastgele kapanması TV donanımının artık yeterli olmamasıyla bağlantılıdır. Ancak İlk kurulum işleminden sonra Aspect Ratio hatasıyla birlikte o sorunda düzelebilir.

L Çevrimdışı

Lastking

Yeni Üye
30 Nis 2020
3
38
Çekirdek yazılımınız en güncel sürümdür. Problemlerle ilgili TV' yi Menü > Kurulum > İlk kurulum seçeneklerinden fabrika ayarlarına döndürüp kurulum yapın. Uygulamaların rastgele kapanması TV donanımının artık yeterli olmamasıyla bağlantılıdır. Ancak İlk kurulum işleminden sonra Aspect Ratio hatasıyla birlikte o sorunda düzelebilir.
İlk kuruluma döndüm, ancak düzelmedi.
Cevaplarınız için teşekkürler :ok

S Çevrimdışı

Samet46

Yeni Üye
3 Tem 2023
25
32
Herkese merhabalar

slowfood slowfood ve By_Trol By_Trol üstatların yardımıyla Vestel 55QA9700 aldım.Bilginiz var zaten :)

Şöyle bi sorum var.Cihaz ilk açıldığında ana menüye geldiğinde ve bazen de herhengi bir uygulamada (Youtube , anten yayını vs) 3,5 sn donuyor.Daha doğrusu benim işlemlerime tepki vermiyor(ses açıyorum mesela 3-4 sn sonra açıyor).Acaba yazılım güncellemesi gibi bişey mevcut mu? Yapabilir miyiz.Son sürüm falan yüklenebilir mi? Yardımınızı bekliyorum :)

IMG_68283f918aec1651d980.jpg

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Herkese merhabalar

slowfood slowfood ve By_Trol By_Trol üstatların yardımıyla Vestel 55QA9700 aldım.Bilginiz var zaten :)

Şöyle bi sorum var.Cihaz ilk açıldığında ana menüye geldiğinde ve bazen de herhengi bir uygulamada (Youtube , anten yayını vs) 3,5 sn donuyor.Daha doğrusu benim işlemlerime tepki vermiyor(ses açıyorum mesela 3-4 sn sonra açıyor).Acaba yazılım güncellemesi gibi bişey mevcut mu? Yapabilir miyiz.Son sürüm falan yüklenebilir mi? Yardımınızı bekliyorum :)

IMG_68283f918aec1651d980.jpg
Öncelikle TV garanti dahilinde olduğu için yazılım yüklemeyle sorun yaşama riskini almayalım derim. İkinci olarak android tabanlı tüm cihazlarda ilk açılışta sistem dosyalarının düzenlenmesi ve açılış komutlarının yerine gelmesi için belirli bir süre gerekir. Dolayısıyla aslında bu bir hata değil. Smart özellikli TV' lerde bu boot sekansı dediğimiz giriş aşaması bu derece detaylı olmadığı için benzeri bir gecikme ya da donma olmaz. Hatta bu sorunların yaşanmaması için android tabanlı TV' lerde tamamen kapanma yerine kapatma tuşuna bastığınızda derin uyku moduna geçer. TV açıldıktan 1-2 dakika sonra bu problemler devam ediyor mu?

Geri
Üst Alt