Önemli Vestel Mb82-Mb100-Mb110-Mb120-Mb130-Mb140-Mb211-Mb230 Güncelleme-Çekirdek Yazılım Konusu

sanalexpress Çevrimdışı

sanalexpress

Aktif Üye
12 Ocak 2018
79
Merhaba, Toshiba

24WL1A63DT model​

SN: 8717080 100012 , Mevcut yazılım V2.45.1.0 ,

Sorun olarak Tv Standby ışığını menüden standby led durumu bölümünden kapalı yapmama rağmen tv yi standby moduna alınca sanki Tv açıkmış gibi Led yeşil yanıyor.

Aslında Tv açıkken Led yeşil, Kapalıyken kırmızı yanıyor. Ancak standby ledini menüden kapatınca hiç ışık yanmaması gerekirken led yeşil olarak yanıyor ve sönmüyor.

Mevcut yazılımdan daha yeni bir yazılım varmıdır veya Bu sorun bir yazılımsal problem midir , Ne yapmam lazım. Yatak odasında olduğundan ışık rahatsız ediyor.
Standby ışığı kapalı yaptığınızda televizyon kapalı iken görülen kırmızı ışık kapatılır. Maalesef tv açıkken yeşil ışığı kapatacak bir ayar tvde yok. Ben siyah bir bandı ışığın üzerine 3/4 ü kapanacak kadar yapıştırdım. Mod yapan arkadaşlar bir çözüm üretir ise tek umudumuz bu konuda.

M Çevrimdışı

mertkendir121

Yeni Üye
10 Mar 2022
8
44
Standby ışığı kapalı yaptığınızda televizyon kapalı iken görülen kırmızı ışık kapatılır. Maalesef tv açıkken yeşil ışığı kapatacak bir ayar tvde yok. Ben siyah bir bandı ışığın üzerine 3/4 ü kapanacak kadar yapıştırdım. Mod yapan arkadaşlar bir çözüm üretir ise tek umudumuz bu konuda.
Maalesef yanlış anlamışsınız.Ya da ben anlatamadım.

Normalde Tv kapalıyken kırmızı yanıyor, Açıkken o kırmızı ışık yeşil olarak yanıyor ya.

Ancak ben menüden standby ışığını kapat dediğimde ve TV yi kapattığımda normalde hiç ışığın yanmaması lazım. Bende sanki Tv açıkmış gibi yeşil yanıyor. Menüden standby ışığını açarsam bu sefer normal olarak TV kapanınca kırmızı yanıyor.

Sorun ; standby ledini menüden kapatınca hiç ışık yanmaması gerekirken led yeşil olarak yanıyor ve sönmüyor.

Mevcut yazılımdan daha yeni bir yazılım varmıdır veya Bu sorun bir yazılımsal problem midir , Ne yapmam lazım. Yatak odasında olduğundan ışık rahatsız ediyor.
Yeni aldım iade mi edeyim. Yoksa normali böyle mi, Ancak Vestel 32 var evde, Onda standby ışığını menüden kapatınca hiç ışık yanmıyor.

F fikoloji , By_Trol By_Trol

Son düzenleme:
sanalexpress Çevrimdışı

sanalexpress

Aktif Üye
12 Ocak 2018
79

Normalde Tv kapalıyken kırmızı yanıyor, Açıkken o kırmızı ışık yeşil olarak yanıyor ya.

Ancak ben menüden standby ışığını kapat dediğimde ve TV yi kapattığımda normalde hiç ışığın yanmaması lazım. Bende sanki Tv açıkmış gibi yeşil yanıyor. Menüden standby ışığını açarsam bu sefer normal olarak TV kapanınca kırmızı yanıyor.

Sorun ; standby ledini menüden kapatınca hiç ışık yanmaması gerekirken led yeşil olarak yanıyor ve sönmüyor.

Yeni aldım iade mi edeyim. Yoksa normali böyle mi, Ancak Vestel 32 var evde, Onda standby ışığını menüden kapatınca hiç ışık yanmıyor.

Kusura bakmayın ben yanlış anlamışım.
Benim toshiba da söz konusu ayarı standby kapalı yapınca bekleme konumundaki kırmızı ışık yanmıyor. Tv açıkken yeşil yanması konusu benim gözümü alıyordu, onunla ilgili bir ayar bulamadığımı belirtmek istemiştim. Yeşil ışığı söndürmek isterdim bende şahsen.
Tşkler

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,842

Yarın kontrol ederim.

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,842

Çok makbule geçer. Normali bumudur, değilmidir, yazılımsal mı donanımsal birşey mi anlayamadım. Lazım olursa Seri no: SN: 8717080 100012

Linkteki yardımcı komut dosyasını zipten çıkartın.
Boş bir flash bellek içerisine kopyalayın.
Flash belleği tv nin usb giriş portuna takın.
Tv çalışırken kumanda üzerinden MENÜ 4 7 2 5 Tuşlayın.
Gelen menüde en alt satırdak usb operations satırına inip OK tuşuna basın.
Yaklaşık 3-5 Saniye sonra menü ile çıkış yapın tv yi kapatın.
Flash bellekteki tv den alınan dosyaları rar veya zip ile sıkıştırıp dosya yükleme sitesine veya drive yükleyip link verin alınan dosyalardan kapatmayı deneyeceğim.

M Çevrimdışı

mertkendir121

Yeni Üye
10 Mar 2022
8
44

Flash bellekteki tv den alınan dosyaları rar veya zip ile sıkıştırıp dosya yükleme sitesine veya drive yükleyip link verin alınan dosyalardan kapatmayı deneyeceğim.
Yapıp yollayacağım. Ancak merak ettiğim bunun olması normal midir değil midir , Bu serilerdeki Tv lerde böyle bir problem mi vardı yoksa bana mı denk geldi,

Tv yi alalı 3 gün oluyor. İade etmeme gerek yok mu?

Buyrun , yaptım ve link :

Yalnız tekrar tekrar anlatayım.

Tv yi kapatınca standby ışığı kırmızı yanıyor , Tvyi açınca standby ışığı yeşil yanıyor.

Ben menüden standby ledini kapat menüsü seçtiğimde normalde Tv kapanınca hiç ışık yanmaması lazımken , Bende Yeşil ışık yanıyor. Yani Tv açıkken yanması gereken Yeşil ışık yanıyor.

Yapıp yollayacağım. Ancak merak ettiğim bunun olması normal midir değil midir , Bu serilerdeki Tv lerde böyle bir problem mi vardı yoksa bana mı denk geldi,

Tv yi kapatınca standby ışığı kırmızı yanıyor , Tvyi açınca standby ışığı yeşil yanıyor.

Ben menüden standby ledini kapat menüsü seçtiğimde normalde Tv kapanınca hiç ışık yanmaması lazımken , Bende Yeşil ışık yanıyor. Yani Tv açıkken yanması gereken Yeşil ışık yanıyor.
Tv açıkken tam yeşil yanıyorken kapatınca sarımsı yeşil yanıyor.

Ancak ve ancak menüden standby ledi açık yapınca standby ledi kırmızı yanıyor.

Son düzenleme:
By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,842

Tv açıkken tam yeşil yanıyorken kapatınca sarımsı yeşil yanıyor.

Ancak ve ancak menüden standby ledi açık yapınca standby ledi kırmızı yanıyor.
Yarın kontrol ederim. Arıza olduğunu sanmıyorum kendi özelliğidir. Yinede iade konusuna siz karar verin.

M Çevrimdışı

mertkendir121

Yeni Üye
10 Mar 2022
8
44
Arıza yoksa iade etmeme gerek yok. Ancak madem tv kapalıyken kırmızı ışığı söndürmek için bir menü koymuşlar , onu menüden kapatınca neden tv açıkken yanan yeşil ışık tv kapanınca yanar anlayamadım.

Üstte sanalexpress arkadaşın tv de toshiba ancak onda problem yok.

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,842
Arıza yoksa iade etmeme gerek yok. Ancak madem tv kapalıyken kırmızı ışığı söndürmek için bir menü koymuşlar , onu menüden kapatınca neden tv açıkken yanan yeşil ışık tv kapanınca yanar anlayamadım.

Üstte sanalexpress arkadaşın tv de toshiba ancak onda problem yok.
Tv den alınan dosyalar normal görünüyor sizin için sorun teşkil ediyorsa servisten destek alın menüden led kapatılınca tv kapalıyken yanmaması lazım.

M Çevrimdışı

mertkendir121

Yeni Üye
10 Mar 2022
8
44
Tv den alınan dosyalar normal görünüyor sizin için sorun teşkil ediyorsa servisten destek alın menüden led kapatılınca tv kapalıyken yanmaması lazım.
Maalesef yanıyor, Fabrika ayarınada döndürdüm. Enteresanı menüden ledi kapatınca kırmızı değilde yeşil yanıyor. Menü aslında çalışıyor ama yeşili tetikliyor.

Sıfırdan yazılım yüklemek mümkün mü acaba, Çözüm üretir mi, Forumda mevcut yazılımı bulamadım.

Servisi aradığımda sorunu anlatmama rağmen anlamadılar bile, Pek bir şey çıkacağını sanmıyorum

H Çevrimdışı

halilkan

Yeni Üye
25 May 2019
5
58
Vestelin ürettiği JVS marka led tv var... tv acılırken JVS yazısı geliyor geri gidiyor sanırım yazılım çökmüş yazılımı bulabilirmiyim arka kapaktaki etiketi nosu:10113942 171701417

stnby led lambası sürekli yanıp sönüyor...

tv nin model:LT-49VU73T

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,842
Vestelin ürettiği JVS marka led tv var... tv acılırken JVS yazısı geliyor geri gidiyor sanırım yazılım çökmüş yazılımı bulabilirmiyim arka kapaktaki etiketi nosu:10113942 171701417

stnby led lambası sürekli yanıp sönüyor...

tv nin model:LT-49VU73T
Etiket no yanlış buraya resmini ekleyin.

Geri
Üst Alt