Önemli Vestel Mb82-Mb100-Mb110-Mb120-Mb130-Mb140-Mb211-Mb230 Güncelleme-Çekirdek Yazılım Konusu

A Çevrimdışı

Alexander

Yeni Üye
7 Şub 2021
11
35
Bunu ilk kez deneyin:
1. USB flash sürücüye 4 dosya düşürdüm;
2. TV'yi prizden kapattı, yazılım içeren bir USB flash sürücü taktı;
3. OK düğmesine basılıyken TV'yi bir prize takın.
Kırmızı LED yanıp sönüyor, bunun gibi yaklaşık 20 dakika hiçbir şey olmuyor.
Bu hastanın hala şansı var mı yoksa sadece tamirhaneye mi?

yokoono Çevrimdışı

yokoono

TFC Team
20 Mar 2019
2,619
73
1. USB flash sürücüye 4 dosya düşürdüm;
2. TV'yi prizden kapattı, yazılım içeren bir USB flash sürücü taktı;
3. OK düğmesine basılıyken TV'yi bir prize takın.
Kırmızı LED yanıp sönüyor, bunun gibi yaklaşık 20 dakika hiçbir şey olmuyor.
Bu hastanın hala şansı var mı yoksa sadece tamirhaneye mi?
The LED flashes slowly and then quickly. Then the software loads. If the LED does not flash quickly, the software will not load. Charging can take up to 10 minutes. The OK key is released when the stb LED flashes quickly.
If the software does not load, the board can be resurrected with the help of the programmer and spi / nand software.

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

Alexander

Yeni Üye
7 Şub 2021
11
35
The LED flashes slowly and then quickly. Then the software loads. If the LED does not flash quickly, the software will not load. Charging can take up to 10 minutes. The OK key is released when the stb LED flashes quickly.
If the software does not load, the board can be resurrected with the help of the programmer and spi / nand software.

Tüm bellenimi denedim, hiçbir şey yardımcı olmadı. Flash sürücüden okumanın ondan gelmediğini görebiliyorsunuz, belki yanlış bir şey yapıyorum? Dosyaları attım, TV'yi kapattım, bir USB flash sürücü taktım, TV'yi O düğmesi basılıyken açtım, S LED hızla yanıp sönüyor, ancak başka hiçbir şey olmuyor. Ve spi flash memory için aygıt yazılımını nereden edineceksiniz?

yokoono Çevrimdışı

yokoono

TFC Team
20 Mar 2019
2,619
73
Tüm bellenimi denedim, hiçbir şey yardımcı olmadı. Flash sürücüden okumanın ondan gelmediğini görebiliyorsunuz, belki yanlış bir şey yapıyorum? Dosyaları attım, TV'yi kapattım, bir USB flash sürücü taktım, TV'yi O düğmesi basılıyken açtım, S LED hızla yanıp sönüyor, ancak başka hiçbir şey olmuyor. Ve spi flash memory için aygıt yazılımını nereden edineceksiniz?
By_Trol:
Yazılımı zipten çıkartın.
Fat32 Formatında biçimlendirilmiş boş bir flash bellek içerisine kopyalayın.
Flash belleği tv nin usb portuna takın.
Uzaktan kumanda üzerindeki OK tuşuna basılı tutun.
Tv nin fişini prize takın.
Öndeki led hızlı hızlı yanıp sönmeye başlayınca OK tuşunu bırakın.
2-3 Dakika içerisinde yazılım yüklenecektir.
Kullandığınız flash bellek 4GB üzeri olmasın.
Bu yazılımı yükleme prosedürü budur.
Sorumluluk tamamen sizdedir.

1. Press and hold the OK key
2. Tv in 220V
3. Release the OK key when the left LED flashes quickly
4. Wait 10 minutes.

1. Load another stick
2. Try another USB plug

Flash / nand / emmc / eeprom anılarını yeniden yazmak için gerekli ekipmana veya bilgiye sahip olduğunuzu sanmıyorum.

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

Alexander

Yeni Üye
7 Şub 2021
11
35
By_Trol:
Yazılımı zipten çıkartın.
Fat32 Formatında biçimlendirilmiş boş bir flash bellek içerisine kopyalayın.
Flash belleği tv nin usb portuna takın.
Uzaktan kumanda üzerindeki OK tuşuna basılı tutun.
Tv nin fişini prize takın.
Öndeki led hızlı hızlı yanıp sönmeye başlayınca OK tuşunu bırakın.
2-3 Dakika içerisinde yazılım yüklenecektir.
Kullandığınız flash bellek 4GB üzeri olmasın.
Bu yazılımı yükleme prosedürü budur.
Sorumluluk tamamen sizdedir.

1. Press and hold the OK key
2. Tv in 220V
3. Release the OK key when the left LED flashes quickly
4. Wait 10 minutes.

1. Load another stick
2. Try another USB plug

Flash / nand / emmc / eeprom anılarını yeniden yazmak için gerekli ekipmana veya bilgiye sahip olduğunuzu sanmıyorum.
Her şeyi talimatlara göre yaptım, havyaya aşinayım) ve ch341'de bir programcı var. Peki, spi flash aygıt yazılımı nerede bulunabilir? Yardımınız için teşekkürler.

yokoono Çevrimdışı

yokoono

TFC Team
20 Mar 2019
2,619
73
Her şeyi talimatlara göre yaptım, havyaya aşinayım) ve ch341'de bir programcı var. Peki, spi flash aygıt yazılımı nerede bulunabilir? Yardımınız için teşekkürler.
I'm looking for a flash bin but the chances of finding it are small. You can try to rewrite the flash with any 17mb130 bin and then, if the board starts, try the software provided. Or if it starts but the image is incorrect to repair with a panel profile. Which I don't have. If the card does not start even after flash rewriting, the nand memory must be rewritten.

E Çevrimdışı

eeosman

Yeni Üye
1 Şub 2019
12
39
Selamlar, 1 Ocak itibariyle D-Smart 11012 Mhz Dikey frekansını bıraktığı için MB82 anakartlı TV'lerimde D-Smart modu otomatik kurulumu yapılamıyor. Zannediyorum yazılım içinden otomatik kurulum data frekanslarını yenisiyle(12245H veya 12188V) değiştirmek gerekir. Bunun için yazılım dosyası nasıl modlanabilir ya da servis menüsünden bu ayar değiştirilebilir mi?

S Çevrimdışı

Sadin

Yeni Üye
8 Şub 2021
2
27
9A2DB8DA-5A0B-42F1-8002-E7ED84D900A0.jpg
en son güncelleme yüklemek icin ne hangi program önerirsiniz

A Çevrimdışı

Alexander

Yeni Üye
7 Şub 2021
11
35
I'm looking for a flash bin but the chances of finding it are small. You can try to rewrite the flash with any 17mb130 bin and then, if the board starts, try the software provided. Or if it starts but the image is incorrect to repair with a panel profile. Which I don't have. If the card does not start even after flash rewriting, the nand memory must be rewritten.
Good evening! I wanted to ask if there was a firmware for 17mb130p? I disassembled the TV, dropped Flash Memory, made a backup, only firmware is needed ... thank you!

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,842
Selamlar, 1 Ocak itibariyle D-Smart 11012 Mhz Dikey frekansını bıraktığı için MB82 anakartlı TV'lerimde D-Smart modu otomatik kurulumu yapılamıyor. Zannediyorum yazılım içinden otomatik kurulum data frekanslarını yenisiyle(12245H veya 12188V) değiştirmek gerekir. Bunun için yazılım dosyası nasıl modlanabilir ya da servis menüsünden bu ayar değiştirilebilir mi?
Servis menüsünde bahsettiğiniz gibi bir ayar yok modlama yaptığım tv lerin hiç birinde de değiştirilebilecek frekans görmedim.

Geri
Üst Alt