Önemli Vestel Mb82-Mb100-Mb110-Mb120-Mb130-Mb140-Mb211-Mb230 Güncelleme-Çekirdek Yazılım Konusu

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
hocam 2 ay öncesine kadar kullanabiliyorduk daha sonra google sayfasında sürümü desteklemediğini güncelleme gerektiğini yazan bir yazı çıktı
evet internet olarak html5 e geçildi önce browser kapandı, sonra youtube bu ve buna eşteğer bütün eski cihazlardan desteğini çekti

N Çevrimdışı

nexon40

Yeni Üye
8 Nis 2020
7
selam, güncelleme ile çözüm bulamazsınız. sakın yüklemeyede kalkmayın,
android box cihazı alarak kullanmaya devam etmeyi öneririm
ayrıca siteniz çok karışık insanlar ihtiyacı olan bölümü bulamadığı için yeni konu başlığı açıyorlar

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yani tv box olmadan kesinlikle hiçbir sekilde youtube ve gooğle kullanamazmıyız

ayrıca siteniz çok karışık insanlar ihtiyacı olan bölümü bulamadığı için yeni konu başlığı açıyorlar
siy
tenin kullanımını kolaylaştırmak hem sizin hemde üyeleriniz için kolaylık olacaktır

siy
tenin kullanımını kolaylaştırmak hem sizin hemde üyeleriniz için kolaylık olacaktır
kolay gelsin iyi günler

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633

siy

kolay gelsin iyi günler
aslında çok basit ama forum hayatına aşina olmayan birisi için zor görebilir.
ama sana şöyle örnek vereyim ;
elin gavuru türkçe bilmediği halde doğru yerde doğru konular açabilyor. Bizim türk insanı işine geldiği gibi üşengeç bir şekilde davranıp alakasız yerlerde yazabiliyor. bazı linkler;

türkçe bilmeyen biri bile böyle nokta atışı yapabiliyor

N Çevrimdışı

nexon40

Yeni Üye
8 Nis 2020
7
elin gavuru türkçe bilmediği halde doğru yerde doğru konular açabilyor. Bizim tür insanı işine geldiği gibi üşengeç bir şekilde davranıp alakasız yerlerde yazabiliyor. bazı linkler;

[/QUOT kusura bakmayın ama yetkili birine msj atma bölümünü bulana kadar akla karayı seçtim.bunun üşengeclikle alakası olmadığını düşünüyorum sorun degil 10 dakikadır profilimi tamamen silmek için sayfanızda bir bölüm bulamadım

elin gavuru türkçe bilmediği halde doğru yerde doğru konular açabilyor. Bizim tür insanı işine geldiği gibi üşengeç bir şekilde davranıp alakasız yerlerde yazabiliyor. bazı linkler;

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
EXcomZkko EXcomZkko

sizce mb130e anakartlı toshibaların full yazılımı, mb130s anakartlı toshibalara atılır mı? panellerin de lg ips olduğunu varsayarsak?

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
EXcomZkko EXcomZkko hosbulduk hosbulduk işlemcileri farklıydı dimi bunların ?
yakarım bak kendimi.... :deli1

Eğer MEMC özelliği için isteniyorsa, baştan söyleyeyim o iş olmaz. gercekrambo rambo3434 Bu adama kötü haber vermek istemiyorum, zira ben de vaktiyle bu MEMC nanesinin peşinden baya koşmuştum. Ama durum bu malesef. ?

Önceki MB100 anakartlı TV'min (48ua9300) 55 inç olanında MEMC varken, 48 inç olanında yoktu. Her ikisi de MB100 anakartlıyken nasıl birinde olur da diğerinde olmaz diye baya kafa patlatmıştım. Aylar süren araştırmalar, servis manuelleri taramalar, anakart resimleri incelemeler vs ile uğraştıktan sonra olayı çözmüştüm. MB100 anakartın iki sürümü vardı. 55 inç olanlarda MEMC fonksiyonu için ekstra MFC yongası varken, 48 inç ve aşağısındakilerde yoktu.

Yalnız şimdi baktığımda aynı durum MB130E anakartlarda da geçerli. Kimisinde MEMC için MFC yongası var, kimisinde bu yonga yeri boş. Yazılım uysa uysa MFC yongası olmayan modelinki uyabilir. Diğerinde yazılım çip olmadığı için hiç görüntü bile vermeyebilir. n azından benim yorumum bu şekilde.

MFC çipli ve çipsiz MB130E resimlerini ekledim.

23472271-500x500.jpg
s-l1600295add390f8c8bdf.jpg

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
Eğer MEMC özelliği için isteniyorsa, baştan söyleyeyim o iş olmaz. gercekrambo rambo3434 Bu adama kötü haber vermek istemiyorum, zira ben de vaktiyle bu MEMC nanesinin peşinden baya koşmuştum. Ama durum bu malesef. ?

Önceki MB100 anakartlı TV'min (48ua9300) 55 inç olanında MEMC varken, 48 inç olanında yoktu. Her ikisi de MB100 anakartlıyken nasıl birinde olur da diğerinde olmaz diye baya kafa patlatmıştım. Aylar süren araştırmalar, servis manuelleri taramalar, anakart resimleri incelemeler vs ile uğraştıktan sonra olayı çözmüştüm. MB100 anakartın iki sürümü vardı. 55 inç olanlarda MEMC fonksiyonu için ekstra MFC yongası varken, 48 inç ve aşağısındakilerde yoktu.

Yalnız şimdi baktığımda aynı durum MB130E anakartlarda da geçerli. Kimisinde MEMC için MFC yongası var, kimisinde bu yonga yeri boş. Yazılım uysa uysa MFC yongası olmayan modelinki uyabilir. Diğerinde yazılım çip olmadığı için hiç görüntü bile vermeyebilir. n azından benim yorumum bu şekilde.

MFC çipli ve çipsiz MB130E resimlerini ekledim.

23472271-500x500.jpg
s-l1600295add390f8c8bdf.jpg
aslında benim daha çok merak ettiğim şey, ekran menüsündeki film modu ve bizim modlayıp açtığımız movie sense (bendeki adı tru flow) kısımlarını kontrol etmek. toshiba'larda bunlar aslında sadece ismen var gibi düşünüyorum. açık kapalı fark etmeden, sürekli motion problemli. gömülü olarak, varsayılan şekilde bunlar açık olarak yazılıma girilmiş gibi.

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
aslında benim daha çok merak ettiğim şey, ekran menüsündeki film modu ve bizim modlayıp açtığımız movie sense (bendeki adı tru flow) kısımlarını kontrol etmek. toshiba'larda bunlar aslında sadece ismen var gibi düşünüyorum. açık kapalı fark etmeden, sürekli motion problemli. gömülü olarak, varsayılan şekilde bunlar açık olarak yazılıma girilmiş gibi.

Film modu'nun hala tam olarak ne işlev gördüğünü anlamış değilim. Ne işe yaradığını bilmediğim için, farklı TV'lerdeki etkileri hakkında yorum yapamıyorum. Önceki mesajımda MEMC diye bahsettiğim şey MovieSense, TruFlow, Film Algılayıcı vs ile tamamen aynı. Buradan bir şey bekleme derim. Ha ama bu iki seçenekten bağımsız olarak yazılım sürümüne göre görüntü kalitesinin ve hareketli görüntü performasının değişmesi durumu var. Bu noktadan bir şeyler elde edilebilir belki.

Bu arada forumda MB130E anakartlı OLED TV sahibi arkadaş MB130S yazılımını yüklemiş. Buradan hareketle MB130E yazılımı bizim kartlarda çalışır diyebiliriz. Tabi panel tipine uygun bir (ve mümkünse MFC olmayan) model denenebilir. Anakart ismiyle arayınca yurtdışında satılan TV modellerinin isimleri çıkabiliyor.

Geri
Üst Alt