Önemli Vestel Mb82-Mb100-Mb110-Mb120-Mb130-Mb140-Mb211-Mb230 Güncelleme-Çekirdek Yazılım Konusu

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Onu yazmamisim oda var 3 dosya attim verdiği hata resim gönderdim.bu arada mb90 diye dosya varya benim tv de mb95 geçiyo?
Resmi görünce anladım siz ekirdek yöntemi ile yükleme yapmaya çalışıyorsunuz.
Ben size full yazılım yolladım. Full yazılım yükleme yöntemi farklıdır ilk mesajda anlatımı var orayı kontrol ediniz.

Ayrıca MB9X de youtube için %100 çözüm sözü veremem bu yazılımlar ile.

B Çevrimdışı

Burhan

Yeni Üye
16 Mar 2018
12
Resmi görünce anladım siz ekirdek yöntemi ile yükleme yapmaya çalışıyorsunuz.
Ben size full yazılım yolladım. Full yazılım yükleme yöntemi farklıdır ilk mesajda anlatımı var orayı kontrol ediniz.

Ayrıca MB9X de youtube için %100 çözüm sözü veremem bu yazılımlar ile.

Full yazilim çöken tv icin değil mi onu ilk başta tv çöktügu icin vermistiniz.ben şimdi guncel yazılım varmi üst sürüm için demek istedim.

B Çevrimdışı

Burhan

Yeni Üye
16 Mar 2018
12
Full yazilim çöken tv icin değil mi onu ilk başta tv çöktügu icin vermistiniz.ben şimdi guncel yazılım varmi üst sürüm için demek istedim.
Bide yutube için nasıl bir çözum var.servis bana yazilim yuklenmesi gerek dedi ondan sizden yazilim istedim.

A Çevrimdışı

atlas54

Aktif Üye
23 Eki 2017
133
İleride bir şekilde çözülür :)
İnşallah sıkıntı çıkmaz sizinle bu değişim konusunu daha önce konuşmuştuk bana değişim için gönderilen tv aslında satışa çıkarılmış tv değil de fabrikada sıfırlanmış tv demiştiniz aslında bir sorun yok demişitiniz önceki tv de kasa tv deki çıtalar tek parça idi bu gelen tv de bir çıta içine yerleşmiş bir çıta daha var çift çıta yani birde tv yi silerken farkettim resmen ekran sallanıyor kasa ile ekran arasında çok boşluk var tv de görsel olarak başka hiçbir sorun yok ben 1 adet ölü piksel için kafayı takarken sonrasında yeni tv geldi diye mutlu olmuşken aslında tv nin sıfır tv değil de fabrikada toplama olarak yeniden montajlanmış tv olması üzdü ama ekran ciddi derecede sallanıyor evde nexon tv var o öyle değil parmakla hafif dokun ekran sallanıyor sizce eski bir adet ölü piksel olan tv den daha mı kötü bu tv?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
İyi de azizim güncel sürümler zaten konu başlığının ilk mesajında var hepsi. İlk mesaja bakmanız ve kendi anakartınıza uygun yazılımı yüklemeniz yeterliydi. Hai malum Konu zaten çekirdek yazılım konusu ya, o bakımdan.

Çekirdek yazılım konu başlığında direkt benden yazılım istediğiniz için full istediğinizi düşündüm.

A Çevrimdışı

atlas54

Aktif Üye
23 Eki 2017
133
Ado hocam ayrıca tv biraz kapalı kalmışsa ilk açılırken saliselik şöyle bir ekran geliyor ama tv sıcak ise Yani izlerken kapatıp açar isek bir şey olmuyor ayrıca ne yaptıysam şu tv açılışında direk 9 tuşuna basmış gibi tv açılıyor sonra 9 çıkıyor ekranda otomatik 9. Kanalı açıyor her zaman yapmıyor bunu ama ara ara yapıyor farklı çekirdek yazılım yükledim tv yi sıfırladım ama nafile bir müddet sonra yine aynısı oluyor sizi yormamak için full yazılım istemedim sizce gerekli mi artık?

50d411b3-54ec-4b8f-aace-3ce377b906d4-jpeg.jpg

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
İnşallah sıkıntı çıkmaz sizinle bu değişim konusunu daha önce konuşmuştuk bana değişim için gönderilen tv aslında satışa çıkarılmış tv değil de fabrikada sıfırlanmış tv demiştiniz aslında bir sorun yok demişitiniz önceki tv de kasa tv deki çıtalar tek parça idi bu gelen tv de bir çıta içine yerleşmiş bir çıta daha var çift çıta yani birde tv yi silerken farkettim resmen ekran sallanıyor kasa ile ekran arasında çok boşluk var tv de görsel olarak başka hiçbir sorun yok ben 1 adet ölü piksel için kafayı takarken sonrasında yeni tv geldi diye mutlu olmuşken aslında tv nin sıfır tv değil de fabrikada toplama olarak yeniden montajlanmış tv olması üzdü ama ekran ciddi derecede sallanıyor evde nexon tv var o öyle değil parmakla hafif dokun ekran sallanıyor sizce eski bir adet ölü piksel olan tv den daha mı kötü bu tv?

Ben o gözle bakmıyorum revizyon konusuna zira ynileme merkezinin nasıl çalıştığını iyi biliyorum.
Benim revizyon ürünü sizlere tercih ettirmeme sebebim genlde takibini yapamıyor olmamızdan kaynaklanıyor yoksa ürünlerin kötüüğünden değil.
Ayrıca outlet mağazalarda normal tv fiyatına satılan revizyonlulara karşı çıkıyorum ben.
Yoksa evimde şu an kullandığım tv değişimden iade edilmiş bir tv dir ki 6 senedir kullanıyorum neredeyse.
Buzdolabım revizyon üründür ki onu da TV den 1 sene sonra almıştım.
Bir revizyon ürünü de 2012 yılında İmzirde yaşayan anneme almıştım halen kullanıyor

Saymak istesem sadece bizim aileden 15 parça revizyon ürün çıkartırım ve dha bir tanesinde bile sorun yaşamadık.

Söz konusu sizler olduğunuzda ''Almayınız'' diyorum ve siz bunu bazen tezat olarak algılıyor olabilirsiniz farkındayım lakin benim size ''almayın'' dememdeki amaç, yaşayabileceğiniz en ufak olumsuzlukta konuyu heen ''Tabi yaaa revizyon ürün de ondan'' diyerek kendi kendinizi negatif etkilememeniz içindir.

Yenileme merkezi değişime dönen tv leri aynı sıfır ürün gibi en baştan oluşturur, tv life time yeniden sıfırlanır ancak bu sıfırlama hücr yapısının gerçekten sıfırlandığı anlamına gelmez elbette, bu nedenle REVİZYONLU ibaresi ile satılırlar ki alan da durumu bilsin.

Anneme satın aldığım dolap, Soğutucu kapı kolunun kırılması nedeniyle revize edilmiş bir dolaptı mesela.

Sizce bu buzdolabı ne kadar revizyon ?

Benim buzdolabımın sol arka köşesine forklift çarpmış fabrikada yanlışlıkla, bu da özürlü ürün olarak satılabilirdi ancak anakartı değiştirildiği için revize edilmiş kabul edildiğinden dlayı revizyon olarak satıldı.

Yani revizyon da, ne kadar revizyon? o neli işte ;)

Negatif etkilemeyin bence kendinizi.

Yarın size SAMSUNG tv nin panelinden ne kadar sallandığına dair video çekebilirim isterseniz.

Ama diğer SAMSUNG tv o kadar sallanmıyor :)

Yani bunun ürün marka model vs ile ilgisi yok, üretime bağlı bir durum, o da TV değil panel üreticisine bağlı :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Ado hocam ayrıca tv biraz kapalı kalmışsa ilk açılırken saliselik şöyle bir ekran geliyor ama tv sıcak ise Yani izlerken kapatıp açar isek bir şey olmuyor ayrıca ne yaptıysam şu tv açılışında direk 9 tuşuna basmış gibi tv açılıyor sonra 9 çıkıyor ekranda otomatik 9. Kanalı açıyor her zaman yapmıyor bunu ama ara ara yapıyor farklı çekirdek yazılım yükledim tv yi sıfırladım ama nafile bir müddet sonra yine aynısı oluyor sizi yormamak için full yazılım istemedim sizce gerekli mi artık?

Ekli dosyayı görüntüle 44

O panel yakında bozulacak azizim :)
Full yazılım için biraz müsade isteyeceğim azizim inanılmaz zamanımı alıyor, Bir de arasıra gereksiz yazılım talepleri oluyor iyice zorlaşıyor işim.

Duruma göre geçici olarak Full yazılım talep konusunu kilitleyebilirim bu aralar.

Sizin full konusunu çözeriz mutlaka ama acele etmeyin lütfen.

A Çevrimdışı

atlas54

Aktif Üye
23 Eki 2017
133
Ben o gözle bakmıyorum revizyon konusuna zira ynileme merkezinin nasıl çalıştığını iyi biliyorum.
Benim revizyon ürünü sizlere tercih ettirmeme sebebim genlde takibini yapamıyor olmamızdan kaynaklanıyor yoksa ürünlerin kötüüğünden değil.
Ayrıca outlet mağazalarda normal tv fiyatına satılan revizyonlulara karşı çıkıyorum ben.
Yoksa evimde şu an kullandığım tv değişimden iade edilmiş bir tv dir ki 6 senedir kullanıyorum neredeyse.
Buzdolabım revizyon üründür ki onu da TV den 1 sene sonra almıştım.
Bir revizyon ürünü de 2012 yılında İmzirde yaşayan anneme almıştım halen kullanıyor

Saymak istesem sadece bizim aileden 15 parça revizyon ürün çıkartırım ve dha bir tanesinde bile sorun yaşamadık.

Söz konusu sizler olduğunuzda ''Almayınız'' diyorum ve siz bunu bazen tezat olarak algılıyor olabilirsiniz farkındayım lakin benim size ''almayın'' dememdeki amaç, yaşayabileceğiniz en ufak olumsuzlukta konuyu heen ''Tabi yaaa revizyon ürün de ondan'' diyerek kendi kendinizi negatif etkilememeniz içindir.

Yenileme merkezi değişime dönen tv leri aynı sıfır ürün gibi en baştan oluşturur, tv life time yeniden sıfırlanır ancak bu sıfırlama hücr yapısının gerçekten sıfırlandığı anlamına gelmez elbette, bu nedenle REVİZYONLU ibaresi ile satılırlar ki alan da durumu bilsin.

Anneme satın aldığım dolap, Soğutucu kapı kolunun kırılması nedeniyle revize edilmiş bir dolaptı mesela.

Sizce bu buzdolabı ne kadar revizyon ?

Benim buzdolabımın sol arka köşesine forklift çarpmış fabrikada yanlışlıkla, bu da özürlü ürün olarak satılabilirdi ancak anakartı değiştirildiği için revize edilmiş kabul edildiğinden dlayı revizyon olarak satıldı.

Yani revizyon da, ne kadar revizyon? o neli işte ;)

Negatif etkilemeyin bence kendinizi.

Yarın size SAMSUNG tv nin panelinden ne kadar sallandığına dair video çekebilirim isterseniz.

Ama diğer SAMSUNG tv o kadar sallanmıyor :)

Yani bunun ürün marka model vs ile ilgisi yok, üretime bağlı bir durum, o da TV değil panel üreticisine bağlı :)
Maşallah hocam döktürmüşsün yine ben bu tv yi bile bile kabul etmedim iki sıfır aldığım tv de 2. Gün ölü piksel çıktı yoğun ısrar sonucu değişim kararı çıktı fabrika dan size sıfır tv gelecek dediler bende sevindim ama tv geldikten sonra sonunun 00001 diye bitmesi beni işkillendirdi ve nihayetinde size sordum sizde revize edilmiş ürün dediniz ben bu tv yi bu şekilde kabul etmeme şansım var mıydı? Şimdi desem siz bana revize ürün yollamışsınız bir şey yaparlar mı? Benim tv de mi revize edilmeye gitti acaba ölü pikselin tamir edileceğini sanmam ekranı söküp atıp yeni ekran takıp onu da yine değişim kararı çıkmış başka bir kullanıcıya mı yollayacaklar ekran dışında tüm parçalar sağlam çünkü ayrıca takip yapamıyoruz dediniz takipten kastınız nedir? Yazılım destek konusunda falan mı?

A Çevrimdışı

atlas54

Aktif Üye
23 Eki 2017
133
O panel yakında bozulacak azizim :)
Full yazılım için biraz müsade isteyeceğim azizim inanılmaz zamanımı alıyor, Bir de arasıra gereksiz yazılım talepleri oluyor iyice zorlaşıyor işim.

Duruma göre geçici olarak Full yazılım talep konusunu kilitleyebilirim bu aralar.

Sizin full konusunu çözeriz mutlaka ama acele etmeyin lütfen.
Teşekkür ederim eyvah bozulacak mı şimdi? Sizin dediğiniz oldu şimdi ben bu ürün revize ondan olmuştur diye düşünmeden edemedim kaçarı yok bozulacak yani bozulur ise bu sefer panel mi değişir yoksa yine revize tv mi gelir fabrika dan

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Maşallah hocam döktürmüşsün yine ben bu tv yi bile bile kabul etmedim iki sıfır aldığım tv de 2. Gün ölü piksel çıktı yoğun ısrar sonucu değişim kararı çıktı fabrika dan size sıfır tv gelecek dediler bende sevindim ama tv geldikten sonra sonunun 00001 diye bitmesi beni işkillendirdi ve nihayetinde size sordum sizde revize edilmiş ürün dediniz ben bu tv yi bu şekilde kabul etmeme şansım var mıydı? Şimdi desem siz bana revize ürün yollamışsınız bir şey yaparlar mı? Benim tv de mi revize edilmeye gitti acaba ölü pikselin tamir edileceğini sanmam ekranı söküp atıp yeni ekran takıp onu da yine değişim kararı çıkmış başka bir kullanıcıya mı yollayacaklar ekran dışında tüm parçalar sağlam çünkü ayrıca takip yapamıyoruz dediniz takipten kastınız nedir? Yazılım destek konusunda falan mı?

Şöyle izah edeyim;

O yüzden revize ürünlerde içimiz rahat oluyor.

Şimdi siz bir tüketicimisiniz?
EVET

Siz alıcımısınız?
EVET

Satıcı kim?
VESTEL

Güvence veren kim?
VESTEL.

Siz ne aldınız?
TELEVİZYON

Buraya kadar mutabıkız sonuçta bir mal alım satımı var, Satıcı VESTEL, alıcı siz. Gvence veren VESTEL. Güvence alan Siz.

Sorun şu ki panel üreticisi olmaması nedeniyle VESTEL de aslında uluslararası bir TÜKETİCİ dir.

VESTEL bir TV üreticisidir, PANEL değil.
Dolayısı ile VESTEL markası panel ihtiyacı için yabancı tedarikçileri kullanır.

Kimdir bu tedarikçiler?
SAMSUNG-LG-CMO-AUO vs

Peki siz VESTEL den TV aldığınızda güvence veren VESTEL ise, VESTEL AMSUNG dan panel aldığında güvence veren kim?
SAMSUNG.

Peki sizin ölü piksel çıktığı için iade olan televizyonunuz ne oldu?

Yenileme merkezine gitti, eski seri numarası öldürüldü, Eski panel söküldü, Sıfır panel takıldı, Yazılımlar sıfırlandı, Ambalajlanma sıfırlandı. O tv yeni seri numarası ile sahaya sürüldü, yeni sahibine REVİZYON ÜRÜN olarak ulaştırıldı. Arızalı panel ise tedarikçiye gönderildi zira neticede uluslararası sözleşmelere istinaden VESTEL de burada tüketici konumundadır ve satn alınan malın garanti süreci var.

Bu anlamda değişim ürünlerde de revizyon ürün sevk edilebiliyor ancak tüketicinin bundan bir zarar görmesi söz konusu değil. Kaldı ki Devletin bilgisi dahilindedir bu konu zira GTB den bu işlemler için dahi özel iş emri çıkartılmaktadır.

Tabi bu yazdıklarım resmi yetkili yazısı değil bu anlamda size ''Şunu yapın şöyle sonuç alırsınız'' diyemem. Ne o yetkiye sahibim ne de o derece bilgiye. Söyleyebileceğim şu ki yasal anlamda ''Ben bunu istemiyorum'' diyebilme durumunuz yok.

Ancak garanti belge esasları ve 6502 sayılı tüketiciyi koruma kanunu gereği her türlü hakkınız ebette ki var. Sadece, bir seri numarasından hareketle bunu yapamazsınız, sizin elinizde daha etkili bir gerekçe var, bakın o panelin o şekli arıza yapacağının göstergesi, o halde seri numarası için değil, panelin arızasından dolayı yeniden arıza kaydı açtırıp değişim talep edebilirsiniz zira bir tüketici olarak tv nin o şekilde açılıyor olmasını dahi arıza olarak kabul edebilirsiniz. Kurum kabul etmezse devlete kabul ettirebilirsiniz :)

D Çevrimiçi

danies

Yeni Üye
13 Ara 2017
18
MB100 de son sürümde son 1 haftadır smart tv çok geç açılıyor. 2 dk bekliyorum. Vestel sunucularında bir sorun mu var acaba ? Fabrika ayarlarına döndüm değişen bir şey olmadı.

D Çevrimdışı

darkman

Yeni Üye
3 Mar 2018
14
evet bendede aynı sorun var internetle alakalı zannediyordum. çözümü nedir
MB100 de son sürümde son 1 haftadır smart tv çok geç açılıyor. 2 dk bekliyorum. Vestel sunucularında bir sorun mu var acaba ? Fabrika ayarlarına döndüm değişen bir şey olmadı.

Geri
Üst Alt