Önemli Vestel Mb82-Mb100-Mb110-Mb120-Mb130-Mb140-Mb211-Mb230 Güncelleme-Çekirdek Yazılım Konusu

O Çevrimdışı

olimpos

Yeni Üye
6 Mar 2018
2
Site sahibi, yorum yapmayı mecbur bıraktığın için yorum yapıyorum. Yorumum, bu saçma uygulamandan memnun olmadığım yönünde. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayı da kurumsallaştırdınız ya.

chamurpeace Çevrimdışı

chamurpeace

Yeni Üye
6 Mar 2018
10
SEG 55SCF7620 aldım 3 aydır kullanıyorum..

Yazılım yüklesem bir fark hissedermiyim acaba ? Gerek varmı ?

O Çevrimdışı

olimpos

Yeni Üye
6 Mar 2018
2

chamurpeace' Alıntı:

Öncelikle TV'nizin özelliklerine hakim olmalı, daha sonra hangi ekstra özelliğin açık olsa daha iyi olacağına karar vermelisiniz. Örneğin TV'nizde SMART özelliği aktif fakat Netflix yok. Yeni bir yazılımla Netflix,  SMART özelliğine eklenmişse ve siz de aktif bir Netflix kullanıcısıysanız yeni yazılımı yüklemeniz sizin için akıllıca. Aksi halde boş yere zaman kaybı ve tehlikeli bir işlem. Ya da örneğin PVR özelliği (yayın kaydetme özelliği) sizin için önemliyse ve bu konuda düzenlenmiş bir yazılım bulursanız veya bu özelliği internetteki Vestel için verilmiş çeşitli editörlerden biriyle kendiniz açarsanız bu yazılımı yüklemek yine akıllıca. Aksi halde yine zaman kaybı. Bu işlemlerde ne yaptığınızı tam anlamıyla bilmeniz çok önemli. Sonra işler daha da karışabilir ve size ek maliyetler çıkarabilir. Tabii tüm bunların, kendi TV'niz için özel olarak geliştirilmiş yazılımla mümkün  olacağını unutmayın. Tüm bu işlemler çok karışık gibi görünse de temelde oldukça basittir. Yalnızca biraz araştırma gerekiyor.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

olimpos' Alıntı:
Site sahibi, yorum yapmayı mecbur bıraktığın için yorum yapıyorum. Yorumum, bu saçma uygulamandan memnun olmadığım yönünde. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayı da kurumsallaştırdınız ya.

Duy bunu site sahibi @sota :jeo:
Ücretsiz adı altında lanse edilen ama milyon tane reklam içeren uygulamalara sesi çıkmayan toplumumuz, Gerçek bilgiye ulaşmak için üye olmaya isyan ediyor bak gerekeni yap lütfen :jeo:

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

chamurpeace' Alıntı:

Yanlış bilinenin aksine bu tv lerde yazılım güncellemelerini biz uygulama arttırmak için değil, TV deki stabilite ve özellikle görüntü performansını arttırmak, var ise (anakarta göre değişir) bugları ortadan kaldırmak için yükleriz.

Yazılım yüklemek her zaman riskli bir iştir bunu defalarca dile getiriyoruz ki kimsenin gereksiz yere canı yanmasın, servis ile uğraşmasın, cebinden gereksiz para çıkmasın.

Yalnız 2009 lu yıllardan beri dahil olduğum şu yazılım dünyasında bu güne kadar milyon seviyesinde yüklenmiş yazılıma şahit olan birisi olarak diyorum ki ''Her güncelleme tv nize yeni bir candır''

Teknik tarafım bunu söyler, Ancak yine de insani tarafım sizi uyarır. Aşırı basit ve iki dakikalık bu işlemin tv için her koşulda risk içerebileceğini hatırlatmak isterim.

K Çevrimdışı

kaya.cihat92

Aktif Üye
6 Kas 2017
555

Ado' Alıntı:
olimpos' Alıntı:

Ücretsiz adı altında lanse edilen ama milyon tane reklam içeren uygulamalara sesi çıkmayan toplumumuz, Gerçek bilgiye ulaşmak için üye olmaya isyan ediyor bak gerekeni yap lütfen :jeo:
insanlar nankör vallahi.adamlar ucretsiz tam destek veriyorlar burda kac tane cökmüs tvler kurtarildı kac tane goruntü kalitesi kotu olan tv yazılımla ayarla v.s iyilestirildi takdir edeceklerine kalkmıslar bide boş
bos yorum yapıyolar ban layin böyle adamları tutmayin sitede

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

kaya.cihat92' Alıntı:
Ado' Alıntı:
insanlar nankör vallahi.adamlar ucretsiz tam destek veriyorlar burda kac tane cökmüs tvler kurtarildı kac tane goruntü kalitesi kotu olan tv yazılımla ayarla v.s iyilestirildi takdir edeceklerine kalkmıslar bide boş bos yorum yapıyolar banlayin böyle adamları tutmayin sitede

Yok azizim elbette ki banlamak olmaz zira herkesin fikrini özgürce dile getirebileceği bir platform burası, yeter ki küfür hakaret olmasın, Atamıza laf edilmesin, Dini değererimiz ile dalga geçilmesin vs.

Arkadaşımız da kendi düşüncesine göre tepkisini dile getirmiş, Biz de kendi düşüncemizi cevaben aktardık oldu bitti. 

İşin aslı şu. Bunu Sevgili @sota dan ben talep ettim. Sağ olsun beni kırmadı ve kodları buna uygun hale getirdi.

Benim amacım, bu girişimimizin ne derece talep gördüğünü ölçümleyebilmek, Elbette site hit grafiklerinden arka planda kaç kişi gelmiş kaç kişi gitmiş kaç kişi yazılım indirmiş kim kimi kaç kere tıklamış görebiliriz ancak bana istatistiki veriden ziyade gerçek insan fikri lazım.

Yazılımı veya bilgiyi alıp gitmek ve bir daha da kimsenin birbirini görmediği bir ortam olmasından sa, İkili ilişkilerin kopmaya başladığı günümüz koşullarında bireylerin yaşadığı yazılım/alışveriş süreci tecrübelerini burada paylaşıp diğer arkadaşlarına da yol göstermesini istedim, referans olmasını istedim, Burada bizi otorite gibi gösterecek bir ortamın dışına çıkmak, ''yazılımlar ile ilgili her yorumu biz yaparız siz sadece alıp yüklersiniz'' olgusunu yıkmak istedim.

Buna zorlamak denir ise evet zorlamak, bu da benim talebim, benim düşüncem. Rahatsız olan saygıdeğer arkadaşımız üye olmaz olur biter :ok:

ThePunisher Çevrimdışı

ThePunisher

Yeni Üye
3 Mar 2018
27
Değerli arkadaşlar

@Ado ustanın verdiği bilgiler doğrultusunda VESTEL 3D SMART 42PF9060 model Mb90 Faz 2 televizyona vestel driver sitesinde seri no ile yaptığım sorgulamada çıkan V3.6.6.n versiyonu yükledim. Öncelikle şunu belirteyim ki v.2.2.4.t ye göre özellikle market kısmında çok büyük gelişmeler var. Ayrıca şunu da belirteyim ki daha önce internette bulduğum faz2ye uyarlanmış V.3.6.2.j versiyonu yüklemiştim ben. V.3.6.6.n ile V.3.6.2j arasında bir fark göremedim. ancak v.2.2.4.t ile çok fark var. Şunu da belirteyim Maalesef Digiturk Play uygulaması markette yine yok. H[size=medium]aberlerin, maç özetlerinin bulunduğu Bein Sportsun uygulaması var. 

Gözüme çarpanları söyleyim. PVR özelliği ile birlikte TKGS özelliği, Ayrıca IPTv için hazırlanmış bir uygulama olduğunu tahmin ettiğim vewd app store mevcut. V.2.2.4.t versiyonda neredeyse işlevsiz hale gelen youtube, facebook, twitter, flickr ve web tarayıcısı yeniden daha hızlı olarak kullanılabiliyor.

Özellikle Mb90 Faz2  V.2.2.4.t versiyon olan arkadaşlar merak ettiğiniz şeyler olursa bana iletin ben sizin için ayrıca bakayım ve fotoğraflarını atayım.

ayrıca Ado üstadım dün verdiğin bilgiler ışığında v.3.6.6.n sürümünü mb90 faz 2 televizyona yükledim sorunsuz çalışıyor. peki v.3.6.6.n sürümün üstüne v.3.6.6.y çekirdeği güncellesem acaba maya tutar mı ne dersiniz?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

ThePunisher' Alıntı:
Değerli arkadaşlar

@Ado ustanın verdiği bilgiler doğrultusunda VESTEL 3D SMART 42PF9060 model Mb90 Faz 2 televizyona vestel driver sitesinde seri no ile yaptığım sorgulamada çıkan V3.6.6.n versiyonu yükledim. Öncelikle şunu belirteyim ki v.2.2.4.t ye göre özellikle market kısmında çok büyük gelişmeler var. Ayrıca şunu da belirteyim ki daha önce internette bulduğum faz2ye uyarlanmış V.3.6.2.j versiyonu yüklemiştim ben. V.3.6.6.n ile V.3.6.2j arasında bir fark göremedim. ancak v.2.2.4.t ile çok fark var. Şunu da belirteyim Maalesef Digiturk Play uygulaması markette yine yok. Haberlerin, maç özetlerinin bulunduğu Bein Sportsun uygulaması var. 

Gözüme çarpanları söyleyim. PVR özelliği ile birlikte TKGS özelliği, Ayrıca IPTv için hazırlanmış bir uygulama olduğunu tahmin ettiğim vewd app store mevcut. V.2.2.4.t versiyonda neredeyse işlevsiz hale gelen youtube, facebook, twitter, flickr ve web tarayıcısı yeniden daha hızlı olarak kullanılabiliyor.

Özellikle Mb90 Faz2  V.2.2.4.t versiyon olan arkadaşlar merak ettiğiniz şeyler olursa bana iletin ben sizin için ayrıca bakayım ve fotoğraflarını atayım.

ayrıca Ado üstadım dün verdiğin bilgiler ışığında v.3.6.6.n sürümünü mb90 faz 2 televizyona yükledim sorunsuz çalışıyor. peki v.3.6.6.n sürümün üstüne v.3.6.6.y çekirdeği güncellesem acaba maya tutar mı ne dersiniz?

Azizim ben 3.6.6.n sürümün o derece stabil çalıştığını görünce çekirdek yüklenmesini çok da gerekli görmedim. Elbette nihai karar sizindir :ok:

ThePunisher Çevrimdışı

ThePunisher

Yeni Üye
3 Mar 2018
27

Ado' Alıntı:
Azizim ben 3.6.6.n sürümün o derece stabil çalıştığını görünce çekirdek yüklenmesini çok da gerekli görmedim. Elbette nihai karar sizindir :ok:

Eyvallah bir de onu deneyeyim. Son 1 haftada sürekli kurulum yapıyorum. Televizyon elimde kalacak diye korkmuyor değilim. Daha önce faz2ye uyarlanmış V.3.6.2.j versiyonu üzerine 3.6.6.y versiyonu update ettim televizyon açılmamıştı. Acaba 3.6.6.n üzerine update yapsam yine aynı sorun olur mu yoksa farklı bir durum olur mu aslında bunun derdindeyim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

ThePunisher' Alıntı:
Ado' Alıntı:

Eyvallah bir de onu deneyeyim. Son 1 haftada sürekli kurulum yapıyorum. Televizyon elimde kalacak diye korkmuyor değilim. Daha önce faz2ye uyarlanmış V.3.6.2.j versiyonu üzerine 3.6.6.y versiyonu update ettim televizyon açılmamıştı. Acaba 3.6.6.n üzerine update yapsam yine aynı sorun olur mu yoksa farklı bir durum olur mu aslında bunun derdindeyim.

Full ile uyarlanmış faz 3 üzerine attığım çekirdek yazılımlarda ben sorun yaşamadım.
Ancak söz konusu yazılım olunca kimseye ''Yükle bir şey olmaz'' demiyorum :ok:

ThePunisher Çevrimdışı

ThePunisher

Yeni Üye
3 Mar 2018
27

Ado' Alıntı:
Full ile uyarlanmış faz 3 üzerine attığım çekirdek yazılımlarda ben sorun yaşamadım.

Akşam bir de bunu deneyeceğim. Bakalım neler değişecek. Yalnız kurulum yöntemleri konunuzda birşey dikkatimi çekti. mb9x güncellemelerinde 1. yöntemde  mb9x_en.bin ve usb_auto_update.txt dosyalarından bahsetmişsiniz. Ben sizin bu konudaki paylaştığınız 3.6.6.y versiyonu indirdim içinde usb_auto_update.txt dosyasını göremedim sadece 1 dosya mevcut. 2 yöntem arasında farklılık var mı ?

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47

Ado' Alıntı:
simos35' Alıntı:
Evet hocam mb120 birazdan deneyeceğim. mb120'lerde 2.40 ile HDR desteği geldi diyorlar. Yazdıysanız kaçırmış olabilirim böyle bir şey var mı gerçekten?

Azizim yazıyorlar ancak ben o bilginin görsele etkisi olduğunu düşünmüyorum. Arkadaşlar ''Süper oldu renkler değişti' diyorlar ki onlar öyle diyor ise doğrudur. (Sorun şu ki MB120 lerde hdr desteği yok) :alala:
Hocam selamlar mb120 lerde hdr desteği yok diyorsunuz doğrudur da ancak 2.40 üzeri bir sürümde youtu.be da hdr içeren bir video açıldığında bilgi barında hdr ibaresi geliyor bu önceki sürümlerde mevcut değildi saygılar

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

ThePunisher' Alıntı:
Ado' Alıntı:

Akşam bir de bunu deneyeceğim. Bakalım neler değişecek. Yalnız kurulum yöntemleri konunuzda birşey dikkatimi çekti. mb9x güncellemelerinde 1. yöntemde  mb9x_en.bin ve usb_auto_update.txt dosyalarından bahsetmişsiniz. Ben sizin bu konudaki paylaştığınız 3.6.6.y versiyonu indirdim içinde usb_auto_update.txt dosyasını göremedim sadece 1 dosya mevcut. 2 yöntem arasında farklılık var mı ?

Devşirme ve/veya uyarlama yazılımlarında farklılıklar olabiliyor.
Bizler yine bildiğimiz yöntem ile yazılım yüklemeye devam edeceğiz lakin sorun yaşadığımızda bir başucu kitabı olması adına o konuyu hazırladım azizim.
Özellikle MB130 da ki rar içinden rar çıkması konusuna dikkat edilmiyor çünkü :ok:

Geri
Üst Alt