Önemli Vestel Mb82-Mb100-Mb110-Mb120-Mb130-Mb140-Mb211-Mb230 Güncelleme-Çekirdek Yazılım Konusu

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

vipkokata' Alıntı:
Yazılımı menü aracılığıyla güncellemeyi denedim. Kurulum tamamlanmış, TV kapanır ve artık açık değildir. Kırmızı LED yanıp söner. Nasıl düzeltebilirim? MB211

Seri numarası lütfen.

Bu arada hangi yazılımı yüklediniz?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

giyotin44' Alıntı:
Adem bey mb120 anakartlı televizyonumda donanım haber deki forumdan bir arkadaşın paylaştığı yurtdışı sitelerinde yayınlanan 3.26 version çekirdek yazılım yüklü.17MB120 2.45.101 Çekirdek yazılımı yüklemek istiyorum ancak bir arkadaş aynı yazılımdan 2.40 yazılımına döndüğünde tv nin çöktüğünü ve açılmadığını ve full yazılım olmadan açılmayacağı gibi şeylerden bahsetmişti.
Size şunu sormak istiyorum 3.26 'dan 2.45 e dönersem tv çöker mi?Elimde full yazılım yok ne yapmalıyım.Yardımcı olursanız sevinirim.

Donanımhaberde maalesef oldukça oynanmış yazılımlar orijinalmiş gibi paylaşılmaktadır. Özellikle benim artık DH de destek vermiyor olduğum dönemden sonra ortalık iyice karıştı ve mail adresim sürekli full yazılım isteyen arkadaşlarla dolu.

Öncelikli ricam, DH ye bu yazılımlar konusunda itibar etmemenizdir. DH yi severiz ve bizde yeri ayrıdır ancak maalesef kontrol yok o platformda, Forum üst yönetimi ''yeterki mesaj yazılsın, kim ne yazarsa yazsın önemli değil'' mantığı ile hareket ettiğinden dolayı kontrol mekanizması işlememekte, bu yanlış/oynanmış/hatalı yazılımlar da bu nedenle elden ele dolaşmaktadır. Sorunları çözmek ise bize düşüyor zira bu işin çözümü kesinlikle DH de yok. 

Bir tv ye yazılım yüklerken çökme riski HER ZAMAN vardır. Bu anlamda kimse size ''Şu yazılımı şu şekilde yükleyin çökmez'' garantisi vermez/veremez. Çöken tv leri ise full yazılım ile kurtarma OLASILIĞINIZ var ve yüksek oranda da bu girişimler hep başarılı sonuçlanmaktadır ancak her zaman kurtarılacağı anlamı da taşımamalı bu durum zira kurtarılamadığı durulara da oldukça şahit olduk.

Tüm bu bilgiler ışığında ya bu ile hiç kalkışmamanızı, ya da olası riskleri peşinen kabullenmenizi tavsiye derim :ok:

Sevgili @sota bu işe nasıl bir özüm bulsak acaba? İnsanlar çok mağdur oluyor bu konular nedeniyle. Fırsat bulduğumuzda bu konu ile ilgili bir çözüm arayışına girelim kardeşim. :ok:

V Çevrimdışı

vipkokata

Yeni Üye
25 Şub 2018
17

Ado' Alıntı:
vipkokata' Alıntı:
Yazılımı menü aracılığıyla güncellemeyi denedim. Kurulum tamamlanmış, TV kapanır ve artık açık değildir. Kırmızı LED yanıp söner. Nasıl düzeltebilirim? MB211

Seri numarası lütfen.

Bu arada hangi yazılımı yüklediniz?

71a835c7d499a834.jpg

b92728640ca4e9ae.jpg

Y Çevrimdışı

yaman21

Yeni Üye
25 Şub 2018
29
Ado hoca merhaba, 2 hafta önce vestel 55CA9550 tvnin bozulması sonucu garantiden 55UA8990 android tv verildi. Tv güzel ve işlevsel. Yalnız ufak tefek sorunlar var. Bu cihaz için yeni yazılım var mı. Vestel sitesinden seri no ile sonuç yok. teşekkür ederim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

yaman21' Alıntı:
Ado hoca merhaba, 2 hafta önce vestel 55CA9550 tvnin bozulması sonucu garantiden 55UA8990 android tv verildi. Tv güzel ve işlevsel. Yalnız ufak tefek sorunlar var. Bu cihaz için yeni yazılım var mı. Vestel sitesinden seri no ile sonuç yok. teşekkür ederim.

Android için kontrol etmem lazım. Seri no veririmisiniz rica etsem.

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Hocam, alıştığımız konu yeni adrese gelmiş, hayırlı  olsun, tanıdın diye düşünüyorum @ado
Edit:imla

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

y_buruk' Alıntı:
Ado usta seni bulmak güzel Diğer sitede verdiğin yazılım ile tvlerimi güncelleme yapmıştım. 2  resmini Atacam.güncelleme varmı saygılar

İlk resim için var, ikincisine hiç bulaşma :ok:

İlk resimdeki MB120 için o sürümün üzerine 2 farklı yazılım daha yayınladım, teker teker deneyip performans olarak hangisini beğenirsen onda kalabilirsin :ok:

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47

Ado' Alıntı:
Aragorn' Alıntı:
Hocam, alıştığımız konu yeni adrese gelmiş, hayırlı  olsun, tanıdın diye düşünüyorum @ado
Edit:imla

Tanımazmıyım azizim hiç, Nasılsın ? :ok:

Sağol hocam iyiyiz şükür, baktım yeni yazılım varmış ama ufak bir okumayla mb120 için son yazılım da görüntü kalitesi 2.45.70 e göre geri gitmiş sonucuna ulaştım, ne dersin yorumun ne olur, saygılarımla selamlıyorum

Geri
Üst Alt