oscam1 dosyasını bin içine,tuxbox klasörünü de var içine kopyalıyacaksın,kopyalamazsa klasör izinlerini ayarlaman gerekiyor,bin klasörüne sağ tıklayıp dosya iznini 777 yap bakalım izin verecekmi ,verirse o zaman oscam1i kopyala
Bakayım bin klasörünün resmine ,izin verdiyse oradadırHer iki dosyayı kopyalamaya izin verdi. Ancak, bin klasöründe oscam1'i göremiyorum.
Not; var içindeki tuxboxtaki config klasörünü görüyor, ancak notepad dosya türlerini tanımıyor.dosyaları tanımıyor.
Bakayım bin klasörünün resmine ,izin verdiyse oradadır![]()
Şimdi telneti de aktif et,aktifse elleme,telnetle bağlanıp
önce:
cd /bin
ile bin içine gir, sonra :
./oscam1
komutunu ver bakalım ne yapacak
EK:
oscam1 klasör değil değilmiöyle görünüyor
Benim de uykum geldi,sen yarın deneyebilirsin yazdıklarımı,naslsa tv içine kopyaladın ama oscam1 klasör olarak değil,uygulama olarak kopyalanacak unutma,pc kapatmadan tvyi kapat-aç bakalım sıkıntı olacakmı onu göreyimZiyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Bu arada tv'yi açıp kapatacağım, ama bağlantı kesilecek. Yarın mı devam etsek ne dersiniz?
Benim de uykum geldi,sen yarın deneyebilirsin yazdıklarımı,naslsa tv içine kopyaladın ama oscam1 klasör olarak değil,uygulama olarak kopyalanacak unutma,pc kapatmadan tvyi kapat-aç bakalım sıkıntı olacakmı onu göreyim![]()
Rica ederim,izin nedemek ...Affınıza sığınarak ben izin isteyeceğim.
Sorun yok. Tv çalışıyor. İyi geceler. Yine, yeni denemelrde buluşmak zere.
yarın ftp ile bağlan,bin klasörüne sağ tıklayıp dosya izinlerini 777 yap dene,olursa var ı da öyle yap ve oscamı çalıştır
İyi geceler ...
Gene de denemeye devam ...
Öncelikle teşekkür ederim ;Sn.teraspy üstad, usb üzerinden çalışmalarını hayranlıkla izliyorum. Oscam'ı usb'den çalıştırma konusunda aklıma bir fikir geldi.
1 - Bilgisayarlarda olduğu gibi Tv'de, kesinlikle bir koruma yazılımı olduğunu düşünüyorum. Bazı yasaklı uygulamaların Tv'ye yüklenmesi engelleniyor. Engellenen yasaklı propramlar acaba Tv'de hangi dosyada tanımlıdır? Tanımlı dosyanın içinden Oscam'ı çıkarırsak, usb üzerinden MB100 şaseli tv'lerde de oscam çalışabilir.
2 - Bilgisayarlardaki tv kartlarından yayınları decript etmek için hadu, biss,Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.,Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.gibi eklenti yazılımları kullanılıyor. Hadu'nun veya bir başka programın .dll dosyasını açıp, usb üzerinden çalışacak şekilde tanımlayamaz mıyız?
3 - En önemlisi de, bu tv biss şifreleri çözüyor. Yani, yayın ile girilen şifreyi eşleştirerek açıyor. Biss şifreli yayınların açılma mantığını diğer kanallara şu şekilde uygulayamaz mıyız?
- Biss şifrelerin kaydedildiği bir dosya olmalı. Tv, biss şifreli yayın açıldığında, önceden bir dosyada tanımlı yol ile şifrelerin kaydedildiği dosyaya bakıyor. Şifre eşleşmesi doğruysa yayını açıyor. Bizim yapacağımız, eğer mümkünse, biss şifrelere giden yolu usb üzerinden servera yönlendirmek olacak.
Her ne kadar sizin tv'de oscam usb üzerinden çalışıyor olsa da, diğer Tv'lerde oscamın çalışması adına bu yollardan biriyle çözüm üretebileceğinize inanıyorum.
Resource Hacker diye bir program ile dll dosyaları açılıp düzenlenebiliyor