Sn.
teraspy üstad, usb üzerinden çalışmalarını hayranlıkla izliyorum.
Oscam'ı usb'den çalıştırma konusunda aklıma bir fikir geldi.
1 - Bilgisayarlarda olduğu gibi Tv'de, kesinlikle bir koruma yazılımı olduğunu düşünüyorum. Bazı yasaklı uygulamaların Tv'ye yüklenmesi engelleniyor. Engellenen yasaklı propramlar acaba Tv'de hangi dosyada tanımlıdır?
Tanımlı dosyanın içinden Oscam'ı çıkarırsak, usb üzerinden MB100 şaseli tv'lerde de oscam çalışabilir.
2 - Bilgisayarlardaki tv kartlarından yayınları decript etmek için hadu, biss,
,
gibi eklenti yazılımları kullanılıyor. Hadu'nun veya bir başka programın .dll dosyasını açıp, usb üzerinden çalışacak şekilde tanımlayamaz mıyız?
3 - En önemlisi de, bu tv biss şifreleri çözüyor. Yani, yayın ile girilen şifreyi eşleştirerek açıyor. Biss şifreli yayınların açılma mantığını diğer kanallara şu şekilde uygulayamaz mıyız?
- Biss şifrelerin kaydedildiği bir dosya olmalı. Tv, biss şifreli yayın açıldığında, önceden bir dosyada tanımlı yol ile şifrelerin kaydedildiği dosyaya bakıyor. Şifre eşleşmesi doğruysa yayını açıyor. Bizim yapacağımız, eğer mümkünse, biss şifrelere giden yolu usb üzerinden servera yönlendirmek olacak.
Her ne kadar sizin tv'de oscam usb üzerinden çalışıyor olsa da, diğer Tv'lerde oscamın çalışması adına bu yollardan biriyle çözüm üretebileceğinize inanıyorum.
Resource Hacker diye bir program ile dll dosyaları açılıp düzenlenebiliyor