Önemli Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Tv. Yazılım Modlama [ilk Mesaj Güncel]

B Çevrimdışı

Berkmert

Yeni Üye
25 May 2022
9
39
Forumda farklı bir konuda olacaktı sağ üstte arama bölümünden arama yapın.
Hdmi edid dosyasını bu konudan aldım hocam ilk başta herşey iyi oldu hdr açıldı bugün çözünürlük düşmüş tekrar aynısını yüklüyorum düzelmiyor full yazılım attım düzelmedi forum arama ile bulamadım orijinal hdmi edid dosyasını yardımcı olurmusun TV harici 720 üzeri almıyor.

L Çevrimdışı

lolman

Aktif Üye
26 May 2018
531
40
config/ smart menu/ smart menu items/ open brovser

1c3b1df4de75b62f4.jpg

2bf6ad4c4f2a4064c.jpg

3d9edb71f2e5b2103.jpg

47bb1abd4afc030c9.jpg
Bu bölümde kod yazmıyor. Burası zaten televizyonda açık. Ben bölüm için kumandadan kısayol eklemek istiyorum.

Netflix KeyNetflix=0x00000027
Youtube KeyMyButon=0x0000003B

bunların kısayolları elimde mevcut

mb130_hwprofile.bin

Remote control > RCA_RC5_OEM kodları değiştirince kumanda üzerinden istediğim tuşa ekleyebiliyorum ama browser kodunu bilmiyorum

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Merhaba Ustam rahatsız ediyorum ama bana bu konudaki TV için orijinal Spi lazım full yazılım attım düzelmedi yardımcı olur musunuz.

https://tavsiyeforumu.com/konu/mb12...eme-hatasi-cozum-ve-anlatim.12326/post-425940

Buyrun

Son düzenleme:
P Çevrimdışı

pavelmuskar

Yeni Üye
25 Ara 2021
14
54
17MB120 Toshiba kartı, vestel toolbox kullanarak uzaktan kumandayı RC5117 olarak değiştirmek istiyorum, hwprofile bin'i seçiyorum, uzaktan kumandayı seçiyorum, ancak RC1117'yi seçtiğimde ve yükledikten sonra herhangi bir sürücü tarafından kontrol edilemiyor ve editör FF, diğer kodları denedim ve yapılamıyor, sürücüyü nasıl değiştireceğime dair bir ipucu var mı? Teşekkür ederim

Toshiba 43U6763

IMG_20240921_184400596.jpg

IMG_20240921_192247631_HDR.jpg

B Çevrimdışı

Berkmert

Yeni Üye
25 May 2022
9
39
Bu bölümde kod yazmıyor. Burası zaten televizyonda açık. Ben bölüm için kumandadan kısayol eklemek istiyorum.

mb130_hwprofile.bin

Remote control > RCA_RC5_OEM kodları değiştirince kumanda üzerinden istediğim tuşa ekleyebiliyorum ama browser kodunu bilmiyorum

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Buyrun

Tşk hocam deneyip sonucu yazarım.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65

mb130_hwprofile.bin

Buyrun

Browser false olmasın? ,hatrladığım kadarı ile sadece false -true var(dı) bir ara bakayım bakalım unuttum artık bazı şeyleri :)

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
17MB120 Toshiba kartı, vestel toolbox kullanarak uzaktan kumandayı RC5117 olarak değiştirmek istiyorum, hwprofile bin'i seçiyorum, uzaktan kumandayı seçiyorum, ancak RC1117'yi seçtiğimde ve yükledikten sonra herhangi bir sürücü tarafından kontrol edilemiyor ve editör FF, diğer kodları denedim ve yapılamıyor, sürücüyü nasıl değiştireceğime dair bir ipucu var mı? Teşekkür ederim

Toshiba 43U6763

IMG_20240921_184400596.jpg

IMG_20240921_192247631_HDR.jpg
RC tipini değiştirmelisin,oraya Rc5117 yazmalısın (diye hatırlıyorum) -Küçük-büyük harf duyarlıdır-

L Çevrimdışı

lolman

Aktif Üye
26 May 2018
531
40
Browser false olmasın? ,hatrladığım kadarı ile sadece false -true var(dı) bir ara bakayım bakalım unuttum artık bazı şeyleri :)
Hayır. True/false aktif etme/gizleme gibi bir seçenek oluyor.Orada browser için bir kod olması gerekiyor. Forumda bir arkadaş bu kodları biliyordu.Şimdi kim bilir nerelerde :sirit
Kumandadasında tarayıcı butonu olan birisi Vestel toolbox ile bu kodu görebilir sanırım

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Hayır. True/false aktif etme/gizleme gibi bir seçenek oluyor.Orada browser için bir kod olması gerekiyor. Forumda bir arkadaş bu kodları biliyordu.Şimdi kim bilir nerelerde :sirit
Kumandadasında tarayıcı butonu olan birisi Vestel toolbox ile bu kodu görebilir sanırım
Evet ,kumandasında tarayıcı olanın keykodunu almak lazım ,ama sen de kumandayı değiştirmen lazım o zaman.veya browser kodlu kumanda kodunu bulman lazım HW içinden :ok Ayrıca kumanda kodunu "root" içinde de görmüştüm bir zamanlar benim tvde fakat HDD dolunca bir çok şeyi silip attım gereksiz diye ,çünkü 3 tvnin de kök dosyasını yedeklemiştim bir zamanlar ,zaten biri köyde çalınmıştı (mb97 kartlı tv) ama eğer web browser tuşu olsaydı ben hatırlardım en azından ,hatırlamıyorum maalesef ,belki de unutmuş olabilirim:)

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,797
Kullandığın uzaktan kumanda resmini buraya ekler misin.

B Çevrimdışı

Berkmert

Yeni Üye
25 May 2022
9
39
Tşk hocam deneyip sonucu yazarım.
orjinal spi dosyasını atınca sorun düzeldi hocam. Yani tv yi ilk aldığım gibi orjinaline döndü. HDMI üzerinden HDR açmıyor ancak 720P görüntüden kurtulduk.İlgilenen ustalara tşk ediyorum. HDMI üzerinden de HDR alabileceğim ayrıca edid dosyası paylaşırsanız sevinirim.

Geri
Üst Alt