Önemli Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Tv. Yazılım Modlama [ilk Mesaj Güncel]

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Hanto' Alıntı:
EXcomZkko [IMG alt="EXcomZkko"]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/1/1592.jpg?1533205881[/IMG] @EXcomZkko @anatomist gercekrambo [IMG alt="rambo3434"]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/14/14708.jpg?1586464537[/IMG] @rambo3434 F [IMG alt="fikoloji"]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/3/3553.jpg?1588086328[/IMG] @fikoloji teraspy [IMG alt="teraspy"]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/4/4273.jpg?1545950890[/IMG] @teraspy
I've found more information to explain this poor (too dark) HDR and Dolby Vision mode.

It seems ABL for Average or Auto Brightness Limiter.
It's a European directive ( ) imposed to limit power consumption for all TV (OLED, QLED, LED...)
So, OLED have more power consumption than others and all OLED manufacturer limit the consumption by including ABL
and limit screen brightness for selected mode to decrease power consumption.
All HDR mode are limited because they increase consumption.
That's why there's no problem in SDR 1080p or 4K.
ABL is an software function ans not hardware, so if we can found this function (maybe on swprofle) and disabe it
we could have the solution to resolve all HDR problem

Buradan devam edelim sevgili Hanto :ok

MDemirkollu Çevrimdışı

MDemirkollu

Yeni Üye
25 Nis 2020
20
36
Güle güle kullan ,ekran kapanıp açılıyor derken ,gündüz mü yoksa gece mi oluyor bu ,gece oluyorsa sıkıntı yok,açılıp yazılım arıyor ,sanırım onun saati vardı bu iş için,bunu kapatabilirsin büyük ihtimalle ,böylece yazılım araması için açılmaz .
Kumanda sanki vestelin kendi ürünü -aslında kumanda kodları demeliydim- ,bende de tüplü flat tv kumandası var ,tyi bir garibana verdim ,orjinal kumandasını aldım , ama ona da yeni kumanda aldığımı belirtyim :)
Tvden profilleri alıp ,laptop-pc gibi bir yerde sakla mutlaka ,elinde bulunsun.Bu arada eski tvyi nasıl verdin ,servis mi değiştirdi ,merak ettim :)
Eski tv'yi iade edip yenisine üstüne ücretini verip aldım. Bence bu çok daha iyi ama dediğim gibi kapanıp açılıyor hala.

Dacascos Çevrimdışı

Dacascos

Yeni Üye
5 May 2020
4
39
SEG 50SBU710 Tv sahibiyim, Önceki Televizyonum LG idi ve pvr özelliği çok işime yarıyordu. Seg ile tanışınca bu özelliğin olmadığını ama forumdaki konuları okuyunca bunun mümkün olacağını gördüm. Anlatılanları yaptığımda şurada takıldım .

• O USB yi Televizyona Bağlayın. (Bağladım)
  • Menu buttona basın ve "4725" tuslara arka arka basın ; Service menu acilacak. (Açıldı)
  • "Usb operations" gidin ve ona basın. (Bastım )
  • Usbyi bilgisayara bağlayın ve içindeki, "mb95_swprofile.bin" ve "mb95_Hwprofile.bin" dosyalari masaüstüne kopyalayın. ( usb belleğe mbxx_swprofile.bin şeklinde bir dosya atmıyor. bunun yerine şöyle bir dosya ile karşılaşıyorum "syslog_2020_05_05_19_32_16.gz" dolayısıyla işleme devam edebiyorum)

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
SEG 50SBU710 Tv sahibiyim, Önceki Televizyonum LG idi ve pvr özelliği çok işime yarıyordu. Seg ile tanışınca bu özelliğin olmadığını ama forumdaki konuları okuyunca bunun mümkün olacağını gördüm. Anlatılanları yaptığımda şurada takıldım .

• O USB yi Televizyona Bağlayın. (Bağladım)
  • Menu buttona basın ve "4725" tuslara arka arka basın ; Service menu acilacak. (Açıldı)
  • "Usb operations" gidin ve ona basın. (Bastım )
  • Usbyi bilgisayara bağlayın ve içindeki, "mb95_swprofile.bin" ve "mb95_Hwprofile.bin" dosyalari masaüstüne kopyalayın. ( usb belleğe mbxx_swprofile.bin şeklinde bir dosya atmıyor. bunun yerine şöyle bir dosya ile karşılaşıyorum "syslog_2020_05_05_19_32_16.gz" dolayısıyla işleme devam edebiyorum)
Buradan dosyaları almak için yapılacakları takip edebilirsin ,sonra da aldığın 3 dosyayı bir yere yüklersen ,sevgili hosbulduk ayarlar verir :ok

Dacascos Çevrimdışı

Dacascos

Yeni Üye
5 May 2020
4
39
Hosbulduk ve teraspy teşekkür ederim, dediğiniz yönergeleri izledim "mb95_swprofile.bin" ve "mb95_Hwprofile.bin" isimli dosyaları oluşturdu,

* bunları "mb230_swprofile.bin" ve "mb230_Hwprofile.bin" olarak değiştirdim.
* Vestel Profile Reader İndrip Masaüstü Klasöre Çıkarttım.
* "mb230_swprofile.bin" ve "mb230_Hwprofile.bin" dosyalarını buraya kopyaladım (....\Masa üstü\Vestl profile reader V2\Vestel Profile Reader )
* ...\Vestl profile reader V2\Vestel Profile Reader dosyasındadaki Vestel.bat Çalıştırtım
* VESTELMB95_SWPROFILE.txt icinde bütün degisterilebilecek fonksiyonlar görunüyor denmiş ama bendeki ekran görüntüsünü ekliyorum .

buna rağmen Hex Editor ile "mb230_swprofile.bin" dosyayi açtım ve 56b8 adresindeki 00 değerini 01 yapıp tv ye yükledim. ama olmadı.

2020-05-06.png

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
Herşeyi baştan aldım , ve vestel toolbox ile pvr kısmındaki bütün ayarları denedim ama yine tv de pvr etkin olmadı :(
Resimdeki 1. ve 3. secenekleri true yapmaniz yeterli.Islem bittikten sonra usb de "profile" dosyasi hazirlayip islem yaptiginiz sw profili icine kaydedin ve usb op ile tv ye kaydedin.Kayit isleminden sonra tv nizin fisini cekerek kapatip tekrar acin

20200506_0331071.jpg

U Çevrimdışı

uyar1

Yeni Üye
6 May 2020
7
54
Selam Arkadaşlar benim kullandığım Vestel 40FD 5050 led tv var splinter V.1.38.23.0 MB140 sürümü var pvr özelliği ni açmak istiyorum bunun için modlanmış yazılımı varsa paylaşırmısınız. Birde ben bu televizyonun orjinal profil dosyasını nasıl alırım teşekkürler

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Selam Arkadaşlar benim kullandığım Vestel 40FD 5050 led tv var splinter V.1.38.23.0 MB140 sürümü var pvr özelliği ni açmak istiyorum bunun için modlanmış yazılımı varsa paylaşırmısınız. Birde ben bu televizyonun orjinal profil dosyasını nasıl alırım teşekkürler

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Sadece 2 ayar yapacaksın,fazla yerlerle oynama sakın :ok

Geri
Üst Alt