B
burock2010
Yeni Üye
- 19 Haz 2018
- 27
- 47
Yoğun yaz temposunda ilgilenilmiyormuş gibi görünse de içiniz rahat olsun VESTEL bu işin peşini bırakmaz.
Siz klimanızı gönül rahatlığı ile kullanın, kullanmaya da devam edin. Öyle veya böyle o dış ünite değişir. kendileri değiştirmez ise THH kararı ile değişir. THH ye zamanı gelip de dilekçe verdiğinizde firmanın size ısrarla servis formu vermediğini de belirtirsiniz.
Öncelikle belirteyim hiç bir şekilde canınızı sıkmayın vakum yapılmadı diye çatlayıp patlayacak değil o klima. Evet ısrarla vakumu savunuyoruz ancak bizim bu savunmalarımız orta ve uzun vade etki/tepki durumları için geçerli.
Bakınız bu gün bir klima montajından video kayıtları alacağım sizler için. Zaten o video da benim karşılaştığım bir sürprizi sizlere de aktaracağım (Tesadüf diyelim)
Bu montajda amacım, Sağlıklı bir klima montajının nasıl yapılacağı, montajda nelere dikkat edilmesi gerektiği, vakum konusu, alan tespiti, klima kapasite hesabı, izolasyon, emiş/üfleme ısı farkları, tüketim verileri vs gibi mümkün olduğunca tüm bilgileri sizlerle paylaşmak.
İşte bu video da sırf vakum esnasında size özel de hitap ederek de konuyu anlatacağım ve manometre üzerinden de sizlere göstererek bilgi paylaşacağım (Bu esnada isminizi de yazarsanız sevinirim)
Videoyu izlediğinizde ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız
Bilgiler için teşekkürler. Burak ışıksal ismim. Bu arada VESTEL in klimayı ilk aldığımdan itibaren müşteri hizmetlerini çok beğendim ben açıkçası şaşırdım da . Müthiş kibar ve içten konuşan kişiler vardı. Bunun dışında yardımcı olmak için gerçekten uğraştıklarını da hissettirdiler bana. Ve her telefon açtığımda uğraştılarda. Bugün yine arandım ama arayanın Vestelden mi yoksa servisten mi aradığını anlayamadım. Taktırdığım klima servisiyle ile ilgili memnun olup olmadığımı sordular. Hayır deyince nedenini sordu. Bende vakumlama ve su giderinin yapılmadığını anlattım. Cihazın dış ünitesinin değişmesini istediğimi anlattım. Size en kısa zamanda döneceğüm dedi. Bekliyorum.
Bu arada su giderini de ısrarla söylüyorum. Çünkü çok büyük sorun benim için. 2. Katta oturuyorum ve alt tarafım da 4-5 dükkan ve kaldırım var. Klimanın yanından salınan boru ile insanlar ıslanacak. Balkona damacanaya al dediler ama o anda anlayamadım. Damacanaya balkona alırsam eğim ters kaldığından su damacana yerine geriye kaçar diye düşünüyorum.