VESTEL 65UD8900 vs 65UB9100 vs 65UD9400 vs 65UD9650

N Çevrimdışı

nabu07

Yeni Üye
22 Şub 2018
100
Cvp: VESTEL 65UD8900 vs 65UB9100 vs 65UD9400 vs 65UD9650

barbarosp' Alıntı:
merhaba,

tv'yi teslim aldım bugün.

SN:7885193 700061
VPAZ: 20273191

hdr var mı bu cihazda, rica etsem söyleyebilir misiniz?

Hangi model aldınız?

C Çevrimdışı

cakar

Yeni Üye
2 Nis 2018
1
40
Merhabalar,

Ben 8900'da daha fazla özellik var gibi göründüğü halde nasıl 9100 daha üst model ve daha pahalı anlamadım. Anakartları da aynı gibi görünüyor. Görüntü kalitesinde fazladan özellikleri mi var acaba 9k serisinin?

Şu modeli mi almak daha mantıklı? (8900)

yoksa bu modeli mi (9100);

Teşekkürler

P Çevrimdışı

programador

Yeni Üye
11 Nis 2018
13
35
Merhabalar. Öncelikle bu çok faydalı konu için teşekkürler.

Ben de üstteki arkadaşın belirttiği sorulara cevap bulamadığım için 8900 ve 9100 arasında kaldım ve televizyonu bir türlü alamıyorum. Adem Helvacı Ado hocam yardımcı olabilirsen çok sevinirim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Merhabalar. Öncelikle bu çok faydalı konu için teşekkürler.

Ben de üstteki arkadaşın belirttiği sorulara cevap bulamadığım için 8900 ve 9100 arasında kaldım ve televizyonu bir türlü alamıyorum. Adem Helvacı Ado hocam yardımcı olabilirsen çok sevinirim.

Arkadaşın yazdığını görmemişim şimdi siz yazınca dikkatimi çekti, O halde bana 5 dakika müsaade edin ben ürünleri biraz inceleyeyim bakayım :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Tahmin etmiştim o yüzden mentionladım sizi :) Çok teşekkürler bekliyorum.

Aslında burada yine daha dün Let's _be_ honest Let's _be_ honest arkadaşımız ile sohbet ettiğimiz detayda olduğu üzere anakart panel karmaşası durumu söz konusu.

Şöyle ki; Benim size karşılaştırdığım ürünler MB130 anakartlı ürünler.
Ancak aynı modellerin MB120 anakartlı üretimleri de var.
Dolayısı ile sizler ürünleri fiyat bazında incelerken satıcılardan bu detayları almanız mümkün olmadığından dolayı maça ister istemez 1-0 yenik başlıyorsunuz.

MB120 benim için çok çok farklı bir anakart olsa da, bizler teknolojiyi bu anlamda yakın takip etmek ve kolay eskitmek durumunda olduğumuzdan dolayı MB120 nin tahtını artık MB130a bıraktığı gerçeğini de kabul etmemiz gerekiyor.

İstisnai bazı durumlarda maalesef yeni çıkan ürün her zaman eskisinden daha üst fiyata sahip oluyor. Bu anlamda sizlerden ricam, fiyat aldığınız ürünlerin içeriğini tam olarak öğrenmeye çalışmanız yönde olacaktır.

Şimdi siz MB130 anakartlı 8900 ile MB120 anakartlı 9100 kıyaslamış da olabilirsiniz veya bunun tam tersi de olabilir bu nedenle ben bu mesajımda size ''Şu sebeple'' diyerek başlayıp makul bir açıklama yapamam takdir edersiniz :ok

P Çevrimdışı

programador

Yeni Üye
11 Nis 2018
13
35
Aslında burada yine daha dün Let's _be_ honest Let's _be_ honest arkadaşımız ile sohbet ettiğimiz detayda olduğu üzere anakart panel karmaşası durumu söz konusu.

Şöyle ki; Benim size karşılaştırdığım ürünler MB130 anakartlı ürünler.
Ancak aynı modellerin MB120 anakartlı üretimleri de var.
Dolayısı ile sizler ürünleri fiyat bazında incelerken satıcılardan bu detayları almanız mümkün olmadığından dolayı maça ister istemez 1-0 yenik başlıyorsunuz.

MB120 benim için çok çok farklı bir anakart olsa da, bizler teknolojiyi bu anlamda yakın takip etmek ve kolay eskitmek durumunda olduğumuzdan dolayı MB120 nin tahtını artık MB130a bıraktığı gerçeğini de kabul etmemiz gerekiyor.

İstisnai bazı durumlarda maalesef yeni çıkan ürün her zaman eskisinden daha üst fiyata sahip oluyor. Bu anlamda sizlerden ricam, fiyat aldığınız ürünlerin içeriğini tam olarak öğrenmeye çalışmanız yönde olacaktır.

Şimdi siz MB130 anakartlı 8900 ile MB120 anakartlı 9100 kıyaslamış da olabilirsiniz veya bunun tam tersi de olabilir bu nedenle ben bu mesajımda size ''Şu sebeple'' diyerek başlayıp makul bir açıklama yapamam takdir edersiniz :ok
Anlıyorum çok teşekkürler. Fakat televizyonu muhtemelen internetten alacağım için seri numarasına bakma şansım olmayacak almadan önce.

Benim için en önemli nokta görüntü kalitesi ve bu noktada anakartın görüntü kalitesine etkisinin panel kalitesi kadar olmayacağını tahmin ediyorum ama yanılıyor muyum acaba? Kanal geçişleri ve smart tv özellikleri vs çok önemli değil açıkçası zira PS4'e bağlı kullanacağım ve oyun + PS4 üzerinden Netflix izlemek olacak kullanımımın %90'ı.

Sizin bu konunun en başında attığınız karşılaştırma tablosunda dikkatimi çeken farklardan biri aydınlatma teknolojilerinin farklı olmasıydı. Zira attığınız tabloda sadece 9100'ün aydınlatması farklıydı. Buradan 8900'ün 8000 serisinin en üst modeli olduğu için 9000 serisinin en alt modeli olan 9100'den daha iyi bir görüntü vereceğini çıkarmam ne kadar doğru olur? :)

Bir de son olarak uzunca bir süredir TV almamış ama geçmişte ağzı yanmış biri olarak, ölü piksel çıkması durumunda değişim yapılabiliyor mu? Eskiden X piksele kadar değişim yapılmaz vs gibi bir durum vardı ama Vestel'in bu konudaki yaklaşımını merak ediyorum.

Tekrardan teşekkürler.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Anlıyorum çok teşekkürler. Fakat televizyonu muhtemelen internetten alacağım için seri numarasına bakma şansım olmayacak almadan önce.

Benim için en önemli nokta görüntü kalitesi ve bu noktada anakartın görüntü kalitesine etkisinin panel kalitesi kadar olmayacağını tahmin ediyorum ama yanılıyor muyum acaba? Kanal geçişleri ve smart tv özellikleri vs çok önemli değil açıkçası zira PS4'e bağlı kullanacağım ve oyun + PS4 üzerinden Netflix izlemek olacak kullanımımın %90'ı.

Sizin bu konunun en başında attığınız karşılaştırma tablosunda dikkatimi çeken farklardan biri aydınlatma teknolojilerinin farklı olmasıydı. Zira attığınız tabloda sadece 9100'ün aydınlatması farklıydı. Buradan 8900'ün 8000 serisinin en üst modeli olduğu için 9000 serisinin en alt modeli olan 9100'den daha iyi bir görüntü vereceğini çıkarmam ne kadar doğru olur? :)

Bir de son olarak uzunca bir süredir TV almamış ama geçmişte ağzı yanmış biri olarak, ölü piksel çıkması durumunda değişim yapılabiliyor mu? Eskiden X piksele kadar değişim yapılmaz vs gibi bir durum vardı ama Vestel'in bu konudaki yaklaşımını merak ediyorum.

Tekrardan teşekkürler.

Ürün teslim alım aşamasında sizler için hazırladığım test konusundaki testleri uygulayın lütfen.
Eğer ölü piksel 1 adet dahi görürseniz montaj formunu imzalamayın ve değişim talep edin.
VESTEL bu konuda tüketicinin en çok yanında duran firmalardan olsa da, kadınların aylık dönemi gibi bazen damarının tuttuğu zamanlar oluyor o yüzden siz işi baştan sıkı tutun lütfen :kiskis

P Çevrimdışı

programador

Yeni Üye
11 Nis 2018
13
35
Ürün teslim alım aşamasında sizler için hazırladığım test konusundaki testleri uygulayın lütfen.
Eğer ölü piksel 1 adet dahi görürseniz montaj formunu imzalamayın ve değişim talep edin.
VESTEL bu konuda tüketicinin en çok yanında duran firmalardan olsa da, kadınların aylık dönemi gibi bazen damarının tuttuğu zamanlar oluyor o yüzden siz işi baştan sıkı tutun lütfen :kiskis
Tamamdır aynen söylediğiniz şekilde yapacağım bir problem olursa :) Görüntü kalitesi konusundaki soruma da değinme şansınız olur mu acaba?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Tamamdır aynen söylediğiniz şekilde yapacağım bir problem olursa :) Görüntü kalitesi konusundaki soruma da değinme şansınız olur mu acaba?
Gerek MB120, gerkese MB130 görüntü işleme konusunda benim ASLA tereddüt etmeyeceğim iki ankarttır ve hatta donanım gücü konusunda MB120 yi halen tek geçerim :ok

T Çevrimdışı

trkkrsy 

Süper Üye
26 Ara 2017
915
43
herkese merhaba;

Yeni konu açmaktansa buradan sorayım istedim, konu kirliliği oluyor ise kusuruma bakmayın;

Adem Helvacı Ado hocam;

VESTEL 4K SMART 65UB9651T

Bu ürün hakkında ne dersiniz_?

- Panel tipi; E-LED yazıyor, bu nedir_?
- Farklı bir ülke için özel üretim midir_?
- Anakart modeli, panelin hz değeri, smart ve yan uygulamalar hakkında bilgi var mıdır_? (olmazsa olmazım tkgs =) )

Saygılar.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
herkese merhaba;

Yeni konu açmaktansa buradan sorayım istedim, konu kirliliği oluyor ise kusuruma bakmayın;

Adem Helvacı Ado hocam;

VESTEL 4K SMART 65UB9651T

Bu ürün hakkında ne dersiniz_?

- Panel tipi; E-LED yazıyor, bu nedir_?
- Farklı bir ülke için özel üretim midir_?
- Anakart modeli, panelin hz değeri, smart ve yan uygulamalar hakkında bilgi var mıdır_? (olmazsa olmazım tkgs =) )

Saygılar.

VESTEL de üretim hangi ülke için yapılırsa yapılsın bir şekilde yurtiçi piyasaya da satışı yapılıyor, Ayrıca donanımsal anlamda Yurtdışı/Yurtiçi ayırımı yoktur bbuna eemin olabilirsiniz. Sadece kozmetik, Lansman, yazılım vs değişkenlik gösterir o kadar.

E LED demek arka aydınlatma sistemi yan taraftan led bar ile yapılıyor demektir ki ben sevmem ELED panel. (Şahsi yaklaşımımdır)

9650 ile neredeyse birebir aynıdır.

R Çevrimdışı

ruffroller

Yeni Üye
19 Haz 2018
2
39
Gerek MB120, gerkese MB130 görüntü işleme konusunda benim ASLA tereddüt etmeyeceğim iki ankarttır ve hatta donanım gücü konusunda MB120 yi halen tek geçerim :ok

Patron merhaba, tum yazilarini okudum.
Son kez teyit etme amacli yazayim.

Luks bir playstation cafe aciyorum. 15 makinelik..
Tum makinelerin playstation 4 pro olacagi icin her seride olmasada belli serilerde HDR10 moduyla birlikte 65ud8900 modeli benim icin en uygunu gozukuyor.

Bayiden isteyecegim ozellikleri bana yazabilirmisiniz zahmet vermessem?
Dedigim gibi ps4 pro nun en onemli ozelligi 4K ve HDR teknolojisinle uyumlu olacagindan alacagim urun HDR'siz olmamali.
Los bir ortam olacagi icin hangi paneli istemeliyim?

Ekran-Resmi-2018-03-15-04.00.01.png

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Patron merhaba, tum yazilarini okudum.
Son kez teyit etme amacli yazayim.

Luks bir playstation cafe aciyorum. 15 makinelik..
Tum makinelerin playstation 4 pro olacagi icin her seride olmasada belli serilerde HDR10 moduyla birlikte 65ud8900 modeli benim icin en uygunu gozukuyor.

Bayiden isteyecegim ozellikleri bana yazabilirmisiniz zahmet vermessem?
Dedigim gibi ps4 pro nun en onemli ozelligi 4K ve HDR teknolojisinle uyumlu olacagindan alacagim urun HDR'siz olmamali.
Los bir ortam olacagi icin hangi paneli istemeliyim?

Ekran-Resmi-2018-03-15-04.00.01.png

Kardeşim senin her türlü VA panel istemen lazım.
VA 65'' gurubunda AUO denk gelirse süper olur, CMO denk gelirse güzel olur, SAMSUNG denk gelirse ve eğer düz bir tv ise o kötü olur.

Yalnız, SAMSUNG panel ile birlikte üründe ek uygulamalar var ise HDR WCG DV HB M+ vs o zaman durum değişir.

Senin bana, alacağın ürünlere dair bir seri veya kod bilgisi verme durumun olabilr mi acaba?

Geri
Üst Alt