Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
Cvp: VESTEL 65UD8900 vs 65UB9100 vs 65UD9400 vs 65UD9650
Aragorn' Alıntı:Ado' Alıntı:Hocam teşekkür ederim her zamanki gibi ayrıntılı cevabın için ben iyisi mi sana e maille tvnin sıfır ışıkta birkaç fotoğrafını yollayayım yol haritasını öyle belirleyelim, bu arada bu forumdaki panel konusunda LG IPS panel isteyen birçok arkadaşın aksine ben AUO panelden son derece memnunum değişse gene aynı olsun isterim, peki bu clouding sorununun değişim dışında en ufak bir çözüm yolu yok mudur, DH forumdan bir arkadaş çift taraflı bantla esneterek çekmek işe yarıyor demiş denemedim çok mantıklı da gelmedi ama senin görüşünü de merak ediyorum açıkçası selamlar...Aragorn' Alıntı:@Ado hocam Selamlar, benim 65ub9100 ün macerasını biliyorsun sayende sinir sahibi olmadan değişimi sağlamıştık hatırlar mısın bilmem ilk panel LG idi ve inanılmaz ışık sızması vardı, değişip gelen panel AUO markaydı ışık sızması nispeten daha az ama bu sefer de karanlık sahnelerde bulutlanma vardı çok fazla uğraşmamak adına gelecek yeni panelin de daha iyi olmayabileceğini düşünerek sineye çekmiştim ama bu aralar çok fazla film izliyoruz tv ile ve bu bulutlanmalar ciddi can sıkıyor, oğlumun okuduğu okulda eşim okul aile birliği üyesi okuldaki vestel akıllı tahtalar da vestel marka gelen servis yetkilisi arkadaşa konuyu açmış gelelim bakalım değiştiririz gerekirse demiş, ürünü alalı 10 ay kadar oldu galiba bu durumda servis 3. kez değişim verir mi yoksa panel değişimi mi verir ve yeni gelen panelde bu sorunun daha büyüğü ortaya çıkarsa ben o zaman ne yaparım. Değerli görüşlerinizi bekliyorum Abi...
Daha önce açtığım panel hücre yapısı ve polarizer katmanlara dair konuları veya sıklıkla paylaştığım LCD panel katmanlarına dair fotoğrafları hatırlarsanız eğer, LCD tv lerde en önde bulunanın hücre yapısı yani SEL dediğimiz kısım olduğunu, Aslında aydınlatma sisteminin önünde bulunan ve her bir katmanının başka işe yaradığı polarizer kısmındaki homojenizeyi sağlayan unsurun ise neredeyse bu katmanların en arkasında olduğunu (En arkadan bir önde) belki hatırlarsınız.
Bu koşullarda ben şunu anlayamıyorum (ki bahsettiğiniz konuları çok okumama rağmen hiç karışmamışımdır) nasıl oluyor da, birbirinden bağımsız olan bu yaklaşık 6 katmanın (Panel tipine göre değişkendir) en öndeki unsuruna bant yapıştırıp çekince en arkadan bir öndeki katmanın yerini değiştirebiliyorsunuz?
Bunu da geçtim velev ki bunu yaptınız, Hangi matematiksel ve bilimsel hesaba göre? hangi ölçüye göre? hangi mikron kayma statüsünü göz önünde bulundurak yaptınız? Velev ki bu yapılabiliyor olsun, Mecazi terim ile 0,27 mikron sapma yapmış olması nedeniyle 2,073,600 piksel yüzeyin E27 çakışma bölgesine denk gelen bu bulutlanmanın, sizin müdahaleniz sonucu 1,85 mikrona çıkmayacağının ve/veya E27 ile birlikte G33 - J46 bölgelerine de sıçramayacağının garantisini kim verebiliyor?
Bu koşullarda müsaadenizle gülümsemek istiyorum bu müdahale şekline. )
Değerli kardeşim.
Aşağıya size kendi arşivimden bir kaç resim paylaşayım ve siz karar verin lütfen bunun mümkün olup olmadığına :
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Bu materyaller çok esnektir teknolojileri gereği ve olması gerektiği gibi. Bu katmanların hepsi birbirinin üzerinde ancak herhangi bir montaj unsuru olmadan DİKEY dururlar.
Malumuzun yerçekimi etkisi ile bu materyaller hep yere odaklı çekim halindeler, Her ne kadar bulundukları kasalar bu materyallerin dik durmasını sağlasa da, ekran büyüdükçe satıh alanın artması bu konuda bazı zorluklar da çıkartmaktadır.
Çözümü bir şekilde bulunuyor ancak LCD dünyasında o kadar çok falso var ki, birisini kapatsanız diğeri açık veriyor ve sorunlar hep birbiri ile paralel.
Sorunların kaynağının TAMAMI, hep aydınlatma sistemi yüzündendir