Herkese hayırlı sabahlar, aranıza yeni katıldım.
Ben de 65ud8900 modeli tvye sahip oldum ve dün servis geldi kurdu. Forumu 1 haftadır takip ediyorum. Servise panel test olayından bahsettim. Ama bundan bihaberler. Neyse ki forumdan öğrendiğimle testi yaptık ve başarıyla geçti. Bu arada servisteki elemanlar da bizim sayemizde öğrenmiş oldular. İlk izlenimim Tvnin ekran boyutundan, internetinden, telefon bağlantı durumundan oldukça memnunum. Amaaa.. görüntüsü beni pek tatmin etmedi. Önceki televizyonum 10 yıllık 107 inç phılıps lcd tvdeki kaliteyi alamadım. Görüntü ayarlarından biraz manuel değişiklikler yaptım yine istediğim olmadı. Ha bu arada internet bağlantılı hd tivibu kullanıyorum. Acaba bununla alakalı bir durum olabilir mi diye düşünüyorum. Aslında aksine daha net olmalı. Değerli forum üyelerinin bu konudaki yardım ve düşüncelerini bekliyorum. Özellikle Ado beyinde düşüncelerini de almak isterim. Teknik anlamda yazılım güncellemem gerekir mi ? Güncellemeyle bu görüntü rahatsızlığı giderilebilir mi? Tivibudan yapmam gereken ayarlar var mı?
Not: Sayın Ado beye özel bilgilendirme;
Raphael
V.2.40.14.0
SVN:240030
MB120
1.50Gb
Servis No : 7872269 700313
Hangi paneli kullanıyorum ve mevcut duruma göre yazılım yüklemem gerekli mi?
Şimdiden vereceğiniz değerli bilgi ve paylaşımlarınız dan dolayı herkese çok teşekkür ederim..
Öncelikle güle güle kullanın..
Bir çırpıda Vestel mağazasında gördüğüm ve çok incelemeden bahtıma deyip aldığım bir tv.
Önce ki tv’im Sharp Aqaus idi. 10 yıllık olmasına rağmen ilk günkü kalitesinden hiç ödün vermedi. Görüntüler HD yayınlarda neredeyse en ince ayrıntısına kadar seçilebildiği gibi tüplü televizyonlarda ki gibi parlak ve renkler capcanlı idi. 10 yıllık olması, dahili uydusu ve smart’ı olmaması, 139 inç olması vs nedenlerle babama hediye ettim.
O tv’den sonra HD yayınlarda yeni tv’de adeta şok oldum. Bunun dışında subwoferımı bağlamak için çıkışını tv’de bulamayınca hayal kırıklığı yaşadım. Bunun dışında memnunum.
Zaman içinde bu form sayesinde çekirdek ve full yazılım atmayı ve panel modelini öğrendim. 2 defa çekirdek güncellemesi yaptım. Sanki en son yazılımı yükledikten sonra görüntülerde keskinlik ve renklerde parlaklık arttı gibi. Ama bu seferde ilk açıldığında açılan kanalda renklerde grift oluştu. Bu seferde Ado usta full yazılım önerdi. Hadi full yazılımıda öğreneyim dedim ama ne yaptıysam beceremedim. Meğerse mb130 kartlarda bu konuda sıkıntı varmış. Pazar gününden beri çözümünü bekliyorum. Bu bekleyiş esnasında subwofer çıkışı olmadığı için kulaklığa bağladığım subwofer sesini kulaklık volüm’den normal tv’mim sesi ile senkronize ayarlanmadığından bununla ilgili swprofil yükledim. Bu sefer kulaklıktan çıkan ses gittiği gibi tv’den ses çıkmaz oldu. İyi kötü subwofer-tv ile kombine ettiğim düzenekte bozulmuş oldu.
Sonuç; ilk full yazılım atmayı sağlayıp tv’mi ilk aldığım ayarlarına dönmesini başarabilirsem bu formu takibi bırakacağım ve bir daha yazılım vs ilgilenmeyeceğim. Buda kulağınıza benden küpe olsun, benden söylemesi..
Ado, O oki4270