Vestel 50u9400 İncelenme - U9400 serisi teknik özellikler

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Oyundayken veya bir şeyler izlerken farkedilmiyor bende çok dikkatli bakınca ve siyah sahnelerde belli oluyor. Bu çok büyük bir sorun değil bence. Fakat halen doğru görüntü ayarlarını bulamadım hocam bir yardımcı olsanız bu konu hakkında çok sevinirim. 8 yıllık Full HD Panasonic TV var evimde onun görüntüsü daha iyi Ps4'te.
Demiştim ?
Bilemiyorum PS4 oynayan birinden ayar alınmalı benim böyle şeylere pek vaktim olmuyor ? bu nedenle pek deneyimim yok

Bedirhan08 Çevrimdışı

Bedirhan08 

Aktif Üye
5 Ara 2020
102
Demiştim ?
Bilemiyorum PS4 oynayan birinden ayar alınmalı benim böyle şeylere pek vaktim olmuyor ? bu nedenle pek deneyimim yok
Anladım hocam biraz daha kurcalayayım o zaman. Youtube'da çok iyi ama PS4'e geçince değişik oluyor çok tuhaf valla. Teşekkür ederim cevaplarınız için.

Bedirhan08 Çevrimdışı

Bedirhan08 

Aktif Üye
5 Ara 2020
102
Hdr kapalı fln alınca ne yapıyor?
HDR'yi açınca renkler daha canlı oluyor, kontrast oranı baya artıyor. Siyahlar daha siyah oluyor yani HDR'nin farkını hissediyorsunuz. Youtube'dan HDR on vs. HDR off videoları izleyebilirsiniz. Videoda belki pek bir şey anlaşılmaz ama ben oyunlarda gerçekten fark hissettim ancak dediğim gibi halen istediğim ayarları tutturamadım. Renkler fazla canlı ve kontrastı yüksek. Bakalım istediğimi alabilecek miyim.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
HDR'yi açınca renkler daha canlı oluyor, kontrast oranı baya artıyor. Siyahlar daha siyah oluyor yani HDR'nin farkını hissediyorsunuz. Youtube'dan HDR on vs. HDR off videoları izleyebilirsiniz. Videoda belki pek bir şey anlaşılmaz ama ben oyunlarda gerçekten fark hissettim ancak dediğim gibi halen istediğim ayarları tutturamadım. Renkler fazla canlı ve kontrastı yüksek. Bakalım istediğimi alabilecek miyim.
Ben hdr bin ne anlama geldiğini biliyorum , ben sende konsolda nasıl tepki verecek onu merak ediyorum. ?

Bedirhan08 Çevrimdışı

Bedirhan08 

Aktif Üye
5 Ara 2020
102
Ben hdr bin ne anlama geldiğini biliyorum , ben sende konsolda nasıl tepki verecek onu merak ediyorum. ?
Oyun oynamada bir sıkıntı yok, görüntü olarak mesela bir insanın eli olması gerektiğinden fazla kırmızı. Siyah alanlar kapkara. HDR'den dolayı böyle oldu sanırım ama beni rahatsız ediyor böyle olması. Dediğim gibi ayarları tutturamadım HDR karanlık yapıyor görüntüyü.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Oyun oynamada bir sıkıntı yok, görüntü olarak mesela bir insanın eli olması gerektiğinden fazla kırmızı. Siyah alanlar kapkara. HDR'den dolayı böyle oldu sanırım ama beni rahatsız ediyor böyle olması. Dediğim gibi ayarları tutturamadım HDR karanlık yapıyor görüntüyü.
Aynen renkler patlak veriyor doğallığını kayıp ediyor.

Bedirhan08 Çevrimdışı

Bedirhan08 

Aktif Üye
5 Ara 2020
102
50U9400'ü duvara monte ettirdik ama aparatları çok dandik gibi geldi bana. Daha kötüsü bizim duvar alçı. Çivi caksan direkt karşı duvara geçiyor. Zaten kuruluma gelen kişi söyledi garanti veremem kesinlikle dedi eğer düşerse sorumluluk size ait dedi. Ünite almak çok daha iyi olur sanırım şimdi gideceğim almaya. Sizler nasıl kullanıyorsunuz neler düşünüyorsunuz?

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
50U9400'ü duvara monte ettirdik ama aparatları çok dandik gibi geldi bana. Daha kötüsü bizim duvar alçı. Çivi caksan direkt karşı duvara geçiyor. Zaten kuruluma gelen kişi söyledi garanti veremem kesinlikle dedi eğer düşerse sorumluluk size ait dedi. Ünite almak çok daha iyi olur sanırım şimdi gideceğim almaya. Sizler nasıl kullanıyorsunuz neler düşünüyorsunuz?
Orjinal duvar aparatları plastik ve dandiktir, ama düşme kırılma parçalanma görmedim sadece sarkıyor.
Duvarınıza göre önlem alınmalı

Bedirhan08 Çevrimdışı

Bedirhan08 

Aktif Üye
5 Ara 2020
102
Selamlar. Bir kaç hafta boyunca araştırmamın sonucunda Vestel 50U9400'ü almaya karar verdim, iyi ki de almışım diyorum. Sebeplerine bakalım, ilk olarak benim önceliğim PS4 Slim konsolumda oynamaktı. Gecikme oranı oldukça düşük ve bu iyi bir şey. Görüntü kalitesine gelirsek ilk seferde çok karanlık ve renkler aşırı cıvık gelmişti(insanların yüzleri fazla kırmızı, gibi.) TV'nin görüntü ayarlarından oyun modunu seçtim, dinamik kontrast orta seviyede, gürültü azaltma kapalı yaptım diğerleri olduğu gibi bıraktım. Bir çok oyunda denedim ve oyundan oyuna değişiyor, oyunun kendi ayarlarından görüntü ayarlarını kendi keyfime göre ayarladım ve bence mükemmel bir görüntü kalitesi var. Youtube'da 4K videolar izledim çok çok beğendim. Tek sorun kamernın hızlı hareket ettiği sahnelerde görüntüde titreşim oluyor, beni pek rahatsız etmedi fakat akıcı olsaydı çok daha iyi olurdu. Belki de vardır bir çözümü?. Vestel bayisinden 3500 TL'ye aldım bana özel fiyat yaptılar. Yan açı performansı VA panel olmasından ötürü renklerde solma oluyor. Mesela kırmızı renk yandan bakınca turuncu oluyor. Ama benim için sorun değil odama aldık zaten koltuğumun karşısında 2,5 - 3 metrelik mesafeden izliyorum. İlk başta duvara astırmıştım ama TV'nin aparatı çok dandik duruyordu güvenemedim ve bizim duvar alçı duvar olduğu için ertesi gün masa gibi bir şey aldım. Çok da şık durdu. TV kanallarını izlemiyorum ama onda da iyidir herhalde. Sonuç olarak ben memnun kaldım. TV almadan önce Adem Helvacı Adem Helvacı mightythor mightythor Aragorn Aragorn F fikoloji hocalarıma çok soru sordum haklarını helal etsinler sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. ☺️

131996315_442128106791174_6760239169441361293_n.jpg
131998802_2901478750123679_134134956914841380_n.jpg
132042839_395898351739002_8454826276867994356_n.jpg

Geri
Üst Alt