Bu ürünler, Vestel'in sitesinde bile yok hala. Şuan 3 elektronik marketin kontrolünde (MediaMarket (49ud8350-8450, Vatan(49ud8350), Teknosa(49ud8350,8500) Aralık ayında stoklarına girmiş. Sanal alışveriş sitelerinde, kendi sanal mağazaları haricinde sadece gittigidiyor.com alışveriş sitesinde bu mağazaların (MediaMarket, Teknosa) hesaplarında da satışta.
49UD8500 sadece Teknosa firmasında gözüküyor. Fakat bundan kendi personellerinin bile haberi yoktu ben söylemeseydim. Sorgulama yaptıklarında stoklarında olduğunu fark ettiler. Modelle alakalı ellerinde hiçbir veri yok.
49UD8450 sadece MediaMarket satışında. Aynı durum onlar içinde geçerli: Personellere söylememle sorgulama yaptılar. Genel stok olduğunu öğrendiler. Onların da elinde bu modelle alakalı hiçbir detaylı veri yok. Fakat internetten baktığımızda öğrenebildiğimiz 8350'ye göre tek fark; 1 değil 2 usb çıkışı olması. Bu kadar basit bir fark olacağını zannetmiyorum ama maalesef bilmiyoruz.
8350 modelini daha önce VatanBilgisayar'ın bir mağazasında teşhirini görüp fotoğraflarını paylaşmıştırm. Bugün de MediaMarket'in bir mağazasında gördüm. Mağaza moduna alıp tv'nin teşhir edilen özelliklerine bakayım dedim. Elimizdeki bilgilerle bu gün edindiğim bilgileri toplayınca 8350 için;
-IPS Panel, MB130s anakart, 1000hz, 4 çekirdekli işlemci
-Dahili 4k uydu alıcı
-HDR10,Dolby Vision, Pixellence,
-WİFİ, Bluetooth,
-DTS TrueSurround, DTS HD decoder
-3 hdmi 1usb port,
-Netflix,Youtube
-Smart Tv, Smart Home
*WİDİ bilgisine ulaşamadım ama olmama olasılığı yoktur herhalde.
2 haftadır takip ediyorum hareketleri: Genel olarak bu firmalarda satış fiyatı 3000tl. Arada bir %10 indirim yapıyorlar. Hatta şuanda da indirimde.
Ayrıca bugün 49ud8460 diye bir model öğrendim. Sadece bir firmanın gittigidiyor ve n11 hesaplarında satışta. Başka kimse de yok. Bir ara bu model Vestel.com.tr'de yer bulmuş ama şuan yok.
Vestel, beyin yakmaya devam ediyor.