Televizyonla 1 haftayı devirdik
kısaca izlenimlerimden paylaşayım hem mini inceleme gibi olsun.
55 inç olanını aldık teknosadan teknoclub indirimiyle 12 bine gelmişti
Öncelikle görüntü çok iyi bilerek 55 inç ips olanı tercih ettik kenarlardan da izlensin diye.
Servis kurulumunda ölü piksel testi yaptık hiçbir ölü piksel yoktu ışık sızması da yoktu.
Qled olmasının avantajları var renkler gayet doğal muhtemelen lg panel var tvde.
Ev halkı hayran kaldı televizyona renkler çok parlak ve düzgün şuan 40 inç lcd den geçince dev ekran gibi geldi ama alıştık şuan
Ses kalitesine değinmeme gerek yok JBL ses partner desteği hissettiriyor kendisini.
BU8000 ile arasında kalmıştık qled diye tercih ettik bunu iykide etmişiz
Konsol testi de yaptım Nintendo Switch bağladım 55 inçle Mario Kart çok zevkli geldi fakat tabi konsol için 120 hz daha iyi.
Tvyi kullanma amacımız film,dizi,haber,maç izlemek oyun oynamıyoruz tvde pek fazla.
Kısaca tatmin etti bizi baya Vestele karşı kuşkularım vardı fakat kalmadı diyebilirim. Hatta 120 hz olmadıkça yabancı markalara pek para vermeye de gerek yok şuan bence
Artıları;
+Yerli malı olması tabiki
+Qled oluşundan görüntü kalitesi
+JBL partner ses desteği (kesinlikle sesini 10'dan fazla açamıyoruz efsane bir sesi var)
+Akıcı bir Smart tv arayüzü var Android değil ama menüler baya bi hızlı (maalesef kanal geçişleri hariç)
+Dolby desteği
Eksileri
-120 hz olmayışı (Çok da önemli değil bence ama olsaymış tadından yenmezdi.Gerçi olsaydı fiyatı da kallavi olurdu
)
-Kanal geçişleri yavaş biraz
-Disney plus yok (benim için sorun değil fakat Disney isteyenler için sıkıntı olabilir)