vestel 42 PF7175 led ekran lazım

yolgezer Çevrimdışı

yolgezer

Aktif Üye
2 Haz 2019
398
Abi seninki bir noktadan sonra görüş beyan etmekten ziyade dayatmaya giriyor, şu satırlarda yazdıklarının cevabını yukarıda vermiştim aslında :kiskis

Sen diyorsun ki 'İlla ki benim dediğim doğru''

Ben de diyorum ki ''Değil''

Bu noktadan sonrasında ne sen benim fikrimi değiştirebilirsin ne de ben senin bakış açını.

Ben gördüğümü bildiğimi yazıyorum, Sen de gördüğünü bildiğini yazıyorsun, Tüm yazılanlar ortada, gerisine konu sahibi karar verecektir diye düşünüyorum :ok
abi ben doğru demiyorum. ama 42 inc bi tv nin paneli 3.5 tl iken 800 tl mi neydi şimdi 1000 liraya yaptırsa sence değicek mi bu yaşta bi tv ye? ya bunu söyle bana? hani son sistem işlere değicek bi anakartı olsa değer derim de. abi anakartının gücü belli makinenin eti belli budu belli. inan kullanmadığım ürün olmasa ağzımı açmam. ama neler çektim bu tv den ben biliyorum.
bu görüş ya da dayatma değil ki. söyle gidere değecek bi ederi var mı?
hala dayatma diyorsan
al abi gözünü seveyim kaç tane tv çıkıyor. 1000 tl panel parası ki belik işçilik vericen. belki 2 sene geçmeden psu arza yapıcak-ki kimse garanti demesin. o sadce panel garantisidir. psu bozulursa bi 300 daha vericek.
ya bu cihazda kronik arzalar var diyorum. servisi bile bezdi bu modelden. belki arkadaş yıllardır arza yaşamadı ama ısına ısına lehimler çatladı ve sök taktan sonra şaftı kayıcak.
bak bu kasanın bi de 32 inçliği var. kasa tipi falan aynı. o olsa zaten düşünmeden yap abi derim. çünkü onun paneli çok daha iyi, anakartı çok daha stabil iyi bi tv. her türlü zorlamaya geliyor. ısınmaz arza yapmaz. fıstık gibi. ama bu 42 pf gerçekten panel tamirine değmeyecek bi cihaz. yani sen sanıyon ki ben her vestele karşıyım :) sadece vestelin belli seviye üstünü beceremediğini söylüyorum. ki sen de çamaşır makinelerinde aynını demiyon mu :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
abi ben doğru demiyorum. ama 42 inc bi tv nin paneli 3.5 tl iken 800 tl mi neydi şimdi 1000 liraya yaptırsa sence değicek mi bu yaşta bi tv ye? ya bunu söyle bana? hani son sistem işlere değicek bi anakartı olsa değer derim de. abi anakartının gücü belli makinenin eti belli budu belli. inan kullanmadığım ürün olmasa ağzımı açmam. ama neler çektim bu tv den ben biliyorum.
bu görüş ya da dayatma değil ki. söyle gidere değecek bi ederi var mı?
hala dayatma diyorsan
al abi gözünü seveyim kaç tane tv çıkıyor. 1000 tl panel parası ki belik işçilik vericen. belki 2 sene geçmeden psu arza yapıcak-ki kimse garanti demesin. o sadce panel garantisidir. psu bozulursa bi 300 daha vericek.
ya bu cihazda kronik arzalar var diyorum. servisi bile bezdi bu modelden. belki arkadaş yıllardır arza yaşamadı ama ısına ısına lehimler çatladı ve sök taktan sonra şaftı kayıcak.
bak bu kasanın bi de 32 inçliği var. kasa tipi falan aynı. o olsa zaten düşünmeden yap abi derim. çünkü onun paneli çok daha iyi, anakartı çok daha stabil iyi bi tv. her türlü zorlamaya geliyor. ısınmaz arza yapmaz. fıstık gibi. ama bu 42 pf gerçekten panel tamirine değmeyecek bi cihaz. yani sen sanıyon ki ben her vestele karşıyım :) sadece vestelin belli seviye üstünü beceremediğini söylüyorum. ki sen de çamaşır makinelerinde aynını demiyon mu :)

Abi Etme gözünü seveyim bu modelde 32'' ile 42'' arasında ne anakart, ne panel, ne de kasa farkı yok

32PF7175 modelde ürün kodu V10090469, Panel LG IPS UNVL S01, Anakart 17MB95M, Güç kartı 17IPS71
42PF7175 modelde ürün kodu V10090478, Panel LG IPS UNVL S01, Anakart 17MB95M, Güç kartı 17IPS71LB

Panel boyut farkı nedeniyle led sayısı, led sayısı nedeniyle voltaj ve akım farkı, bu fark nedeniyle de güç kartında komponent farkı var ki bunlar da mühendislik hesapları yapılmış düzenlemeler. O nedenle 42 olanın kart uzantısının sonu farklı.

Yani her ikisi de aynı olan üretimlerden birisine iyi diğerine kötü diyorsun sonuçta.

Bütün paneller ısınır, Edge paneller daha çok ısınır bunu herkes bilir. Bunun da marka model ayırımı olmaz abi sen de biliyorsun. Bu gün gidip NU8000tv al, yine edge paneldir ve yine ısınır.

İnsanlar ince ve estetik ürün konusunda talepkar olduğu sürece üreticiler arzı sunacaktır açık ve net.

LG markasının ısıl hesap hatalarının sonuçları, ısı dayanıklılık katsayısının üzerine çıkılması nedeniyle çatlayıp düşen hüzme kırıcıların kopup düşme arızaları ile dolu ortalık.

MB9X neslinin sorunlu bir anakart olduğunu binlerce kere yazdık lakin YAZILIMLARI KURCALAYAN İNSANLAR İÇİN SORUNLU diye de üstüne defalarca bastık.

Gelelim rakamsal yaklaşımlarına, eğer amaç üzüm yemek ise evet bu tv yapılmaya değer. Neden mi?

Öncelikle bu forumun en temel ve öncelikli amacı, senin vermiş olduğun, bir besleme kartına 300TL ödeme zorunluluğunu ortadan kaldırmak.

Bu televizyonun besleme kartı 63.31TL dir. Forumda yaymaya çalıştığımız bilgi de insanların bu besleme kartını 4 vida ve 2 soket söküp takarak kendilerinin değiştirebileceği bilgisidir.

İnsanlara bu fiyatlara bu kartları alabilmeleri için de yine biz olanak sağlamak için mücadele ediyoruz.

Bu günün koşullarında 42'' smart özellikli ve LG paneli olan tv 2000TL iken , Paneli 800 900 tl ye değiştirebilmek bence gayet güzel rakamdır.

Kaldı ki bu tv nin panelini 789TL olarak görüyorum. Panel 789, sağlam olmasına rağmen senin için rahat etsin diye 63 ama 65 diyelim bu kadar para da besleme kartına versek 854tl eder. kargo için de para ödese 900tl, tv nin yenisi 2000tl

Tamam forumda yazdın biliyorum sen bu forum üzerinden yürütülen kampanyalara da karşısın ancak burada bir amaç var, Burada artık piyasada dolanan vurkaç timlerinden ve onların insanlara ekonomik yönden zarar vermesinden bıkmış, bunu vicdanına yediremeyen bir avuç insanın halen İnsanlıktan umudunu kesmediği için verdiği bir mücadele var. Forumda yürütmeye çalıştığımız kampanyaların da amacı bu.

İstiyoruz ki led bar 18TL ye alınabiliyorsa vatandaş alsın, değiştirbileceğine inanıyorsa kendisi değiştirsin, gidip 300-500-800TL gibi rakamlar ödemesin.

Ben bu arkadaşa 854tl ye komple panel ve beslem ekartı değiştirebilme imkanı sunarken, öte yandan Ayvalık da bir tamirci 800TL ye sadece led bar değiştirebiliyor utanmada, hem de vatandaşın cof bağlantısını yırtıp üstüne bir de ''Sıvı teması varmış televizyonunuzda, o yüzden böyle' diyebiliyor.

Vatandaş bana ulaşınca ortaya çıktı her şey, Baktım led bar 280tl aslında, ama vatandaşa 600TL demiş, 200TL de işilik almış (İşçiliği helaldir bu iş için) ama ortada ne bir fatura var ne de iş ahlakı. Vergi ödemek yok, aldığı paranın karşılığını vermek yok vs vs.

Neyse ki biz devreye girince usta geri adım attı ve kendisinin yarattığı hasarı cebinden ödeyerek panel onarım merkezinde o tv yi kendisi yaptırtıyor şu an.

Diyeceğim o ki, Bizler bozulan her ev aletinde atıp yenisini alabilecek ekonomik güce sahip bir millet değiliz. Eğer 2-3 yıl daha fazladan bu ürünü kullandırmayı başarırsak bu bir kazançtır tüketici adına.

Eğer biz üreticiler için çalışıyor olsaydık herkesi eskileri atıp yenileri almaya teşvik etmeye çalışırdık. Elbette ki fayda zarar ilişkisine bakıyoruz.

Seni de anlamaya çalışıyorum, istiyorsun ki 3 yıl sonra çöpe atacaksa boşuna para vermesin.

Peki o halde aşağıda sıfır alındığı halde 2-3 yıl sonra bozulan ve yüksek maliyet nedeniyle hurdaya çıkan LG SAMSUNG SONY tv lerin şikayet linklerine bakmaya ne dersin?

Yani abi göreceğin üzere SONY sinden LG sinden SAMSUNG una kadar panel arızaları, Isınmalar, 2-3 yılda tv lerin bozulması artık kabullenilmesi gereken bir gerçek.

Konuyu toparlayacak olursak eğer, Bu arkadaş sıfır tv de alsa 2-3 yıl sonra bozulacak, elindekini de yaptırsa 2-3 yıl sonra bozulacak.
Adam diyor ki ''Televizyonumdan memnunum, Smart vs teknoloji ile işim yok, eskisi gibi göstersin yeter''

Bu durumda eğer biz imkan bulabiliyorsak bu arkadaşın 800-900-1000TL gibi rakamlara bu tv yi yaptırmasında nasıl bir sakınca olabilir?

Burada forumun kurucusu olarak bizler @Sota ile bu kadar emek veriyorsak, bizleri destekleyen, üye olarak gelip artık ailemizden olan @fikoloji @teknovest @BlackSea @Umut Barış ve daha adını şu an yazamadığım bir çok insan kişisel zamanından ayırıp burada birilerine yardımcı olmaya çalışıyorsa hepsi iyi bir amaç için.

Ticari bir kaygı veya çıkar amaçları doğrultusunda bir araya gelmiş insanlar olmadığımız için bizler de senin gibi elimizden geldiğince MANTIK çerçevesinden bakıyoruz ancak ufak bir fark var aramızda ki bizim sistemlere erişim imkanımız var, bir çok şeyi daha yakından görebiliyor, açıklayamıyor olsak da bildiğimiz bazı şeyler için insanları uyarıyouz.

Şimdi bu kadar şey yazdık çizdik de, bana desen ki ''Haaaaa tamam öyleyse doğru tabi canım adam yaptırmalı''

Yok abi zaten yaptıramaz :kop

İşte burada Sevgili ustam @teknovest in ilk önerisi en makul öneri olarak ortaya çıkıyor.

Şöyle ki;

VESTEL de stoklarda bu panel yok, yani vatandaş istese de yaptıramaz.

Bu durumda vatandaşın elindeki tv hurda yani çöp.

İşte VESTEL gibi bir markaya yakışan, burada üzerine düşeni yapmaktır ve yapıyorlar o konuda kimse vestele laf söyleyemez üzerim.

İşleyiş şu şekilde, Bu arkadaşımız bu tv yi satmaya kalksa kimse fayda sağlayacak parayı vermez. Ancak çakal niyetli 1-2 tamirci ''İşime yaramaz ama, demirini alırım 50Tl vereyim' der, 50Tl ye kapattığı tv nin besleme kartı ve anakartını birisine, Edge ledlerini başkasına satar o tv den ahlak dışı yollardan en az 800tl çkartır o ayrı konu. Kaldıki bu konuda da süreki uyarı yazıları yazyorum forumda. Tamircilerde eski kartlarınızı dahi bırakmayın, eskisini alın, kırıp çöpe atın ama uzak bir çöp olsun :kiskis

Bu durumda vatandaş olarak sevgili kardeimiz yasal olarak onarım hakkını ister, tv yi servise verir ''Parasıyla değil mi kardeşim yapın'' der, servis işlem başlatır, stok yok bilgisi resmi kanaldan gelir sistem otomatik olarak ücretli değişim prosedürüne döner.

Olası onarım maliyeti hesaplanır, bu modelin eşdeğeri olan günümüz üretimlerinin fabrika çıkış fiyatı hesaplanır, tüketicinin fayda sağlayabileceği düzeyde eski ürünü geri alınacak şekilde tüketiciye model ve fiyat teklifi sunulur ki örnek vermek gerekirse 42PF7175 model için diyelim ki 43UD9360 önerirler ve FHD bir tv yerine UHD önererek örnek olarak kendisinden 1300TL fark isterler (Sallıyorum rakamları)

Bu koşullarda 1000TL ye eski tv sini yaptırmaya razı olan müşteri, eski tv ye 1000tl ödemek yerine sıfır, orijinal kutusunda, güncel teknolojiye uygun anakart ile üretilmiş daha üst özelliklerde tv ye 2000tl vermek yerine 1300tl ye sahip olmuş olur ve böylece aslında hurda olmuş olan eski tv yi 300-500-1000 artık marka model ve özelliklerine göre değişecek şekilde fabrikaya geri vermiş olur ki bu olanağı da kimse sunmaz ona zaten.

Burada fabrikanın ne avantajı var kısmı ayrı bir makaledir, dilersen yazabilirim :ok

İşte bu kadar konuşmamıza gerek kalmadan aslında sevgili ustamın da anlatmaya çalıştığı bu dur.

Umarım bu sefer taşlar yerine oturmuştur :ok

yolgezer Çevrimdışı

yolgezer

Aktif Üye
2 Haz 2019
398
abi tamamını okumayacam. çünkü yanlış anlamışsın beni. aynı anakart demedim. kasa olarak benzer dedim. yoksa ben de bilyorum 32 inc tv ile 42 inc tv nin aynı olmadığını cahil değiliz :)
sana diyom ki o olsa bak yaptır derim.

bana marka savunmayı da geç. sana dediğm bu tv ilke aynı zamanda çıkmış 32 lik bi model var o harika bi şey. valla görüntü ve tepkime olarak nerde ise pc monitörü ayarında.
o kadar yazmışsın ama ben sana eder gider diyorum.
bak panelin maliyet artı işçiliği en az 1000 tl mi?_
sana diyom ki 1500 tl ye zaten sıfırı, garantilisi hem de tam garantilisi var.
şimdi bu adam vericek malı 1000 lira. o sadece parça garantili olucak ve 6 ay.
oysa yeni alacağı tv 2 belki 5 senelik tam garantiye sahip olucak ve yeni nesil olucak.
tamam bak ben pc donanımında gelenekselciyim. yazılarımı oku.
ama bu tv zamanının bile gerisinde bi performansı vardı. tamam özellikleri iyi. amenna. ama abi zayıftı tv. bunun muadilleri internette catır catır youtubla video izletirken bu her an ısıdan kitlenebiliyordu. bu tv nin vga girişleri de ekran kartı seçer. bi hdmi dan kullanması güzel oluyor.
ya 5 senedir elimde olan cihazı bana anlatıyorsun abi onu diyim sana ben. arkadaşın derdini de anlıyorum merak etme. bu tv nin görüntüsünü gören adam cidden başka tv aramaz. tasarımı, panel özellikleri harika. ama o tasarım tv yi sakatlıyor. ama bunlar ayrı şeyler.
ya her şeyi geçtim 1000 lira verip alacağı monitör baklım eski monitör ayarında olucak mı? böyle bi durum da var. çok yaşandı bu. tv konusunda ayrıntılı bilmiyorum ama adamlar muadil panel takıyor. sonra görüntü leş oluyor.
ama en önemli sorun zaten az daha para verip garantiyi tüm parçalara yaymak var

S Çevrimdışı

serkan_cim

Yeni Üye
13 Şub 2019
10
36
Bence de servisle görüşmelisin,git sor,fiyat al ,bakarsın işine ve cebine denk gelirse yaptırırsın,gelmezse o zaman yeni bir tv bakarsın,bakma sen buradaki tartışmaya sevgili S serkan_cim ,senin konuyu da dağıtmışlar :)

bir yerle görüştüm 1500 tl fiyat verdi panel için bende 5 sene önce tam hatırlamıyorum ama 1000 - 1200 tl arası bir fiyata sıfır almıştım televizyon 5 senelik ve hergün kullanılan bir tv bugüne kadar hiç bir arıza çıkarmadı bana memnundum eğer 1000 1500 arası ekrana para vereceksem yeni bir tv alırım daha iyi :)

yolgezer Çevrimdışı

yolgezer

Aktif Üye
2 Haz 2019
398
bir yerle görüştüm 1500 tl fiyat verdi panel için bende 5 sene önce tam hatırlamıyorum ama 1000 - 1200 tl arası bir fiyata sıfır almıştım televizyon 5 senelik ve hergün kullanılan bir tv bugüne kadar hiç bir arıza çıkarmadı bana memnundum eğer 1000 1500 arası ekrana para vereceksem yeni bir tv alırım daha iyi :)
Adem Helvacı Ado yaaa bak arkadaş dediğime geldi :)
hocam en iyisini edersin. tamam tv güzel iyi bi şey demiyorum. bizdeki bozuk demek ki. teşhir bile çakmış olabilirler :) hoş ilk çıktığı gibi aldık ya :)
çünkü 1500 tl ye bu ayarda sıfır tv ler var zaten.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ki ben 1000 lira diye insaflı davranmışım de mi :) diyom abi. eder gider.

S Çevrimdışı

serkan_cim

Yeni Üye
13 Şub 2019
10
36
Adem Helvacı Ado yaaa bak arkadaş dediğime geldi :)
hocam en iyisini edersin. tamam tv güzel iyi bi şey demiyorum. bizdeki bozuk demek ki. teşhir bile çakmış olabilirler :) hoş ilk çıktığı gibi aldık ya :)
çünkü 1500 tl ye bu ayarda sıfır tv ler var zaten.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ki ben 1000 lira diye insaflı davranmışım de mi :) diyom abi. eder gider.

mecbur yeni tv bakıcam 1500 ona vereceğime bana göre 1000 tl bile çok ekran için :) onun üzerine 500 1000 tl daha koyup güzel bir tv alabilirim aslında

yolgezer Çevrimdışı

yolgezer

Aktif Üye
2 Haz 2019
398
mecbur yeni tv bakıcam 1500 ona vereceğime bana göre 1000 tl bile çok ekran için :) onun üzerine 500 1000 tl daha koyup güzel bir tv alabilirim aslında
bunu Adem Helvacı Ado abi ye anlatamadım işte:) şaka bi yana en azından dürüst ve güzellikle cevap verdi :)
ama cidden bu maliyetlerle o tv yi kimse tamir etmez.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
abi tamamını okumayacam. çünkü yanlış anlamışsın beni. aynı anakart demedim. kasa olarak benzer dedim. yoksa ben de bilyorum 32 inc tv ile 42 inc tv nin aynı olmadığını cahil değiliz :)
sana diyom ki o olsa bak yaptır derim.

bana marka savunmayı da geç. sana dediğm bu tv ilke aynı zamanda çıkmış 32 lik bi model var o harika bi şey. valla görüntü ve tepkime olarak nerde ise pc monitörü ayarında.
o kadar yazmışsın ama ben sana eder gider diyorum.
bak panelin maliyet artı işçiliği en az 1000 tl mi?_
sana diyom ki 1500 tl ye zaten sıfırı, garantilisi hem de tam garantilisi var.
şimdi bu adam vericek malı 1000 lira. o sadece parça garantili olucak ve 6 ay.
oysa yeni alacağı tv 2 belki 5 senelik tam garantiye sahip olucak ve yeni nesil olucak.
tamam bak ben pc donanımında gelenekselciyim. yazılarımı oku.
ama bu tv zamanının bile gerisinde bi performansı vardı. tamam özellikleri iyi. amenna. ama abi zayıftı tv. bunun muadilleri internette catır catır youtubla video izletirken bu her an ısıdan kitlenebiliyordu. bu tv nin vga girişleri de ekran kartı seçer. bi hdmi dan kullanması güzel oluyor.
ya 5 senedir elimde olan cihazı bana anlatıyorsun abi onu diyim sana ben. arkadaşın derdini de anlıyorum merak etme. bu tv nin görüntüsünü gören adam cidden başka tv aramaz. tasarımı, panel özellikleri harika. ama o tasarım tv yi sakatlıyor. ama bunlar ayrı şeyler.
ya her şeyi geçtim 1000 lira verip alacağı monitör baklım eski monitör ayarında olucak mı? böyle bi durum da var. çok yaşandı bu. tv konusunda ayrıntılı bilmiyorum ama adamlar muadil panel takıyor. sonra görüntü leş oluyor.
ama en önemli sorun zaten az daha para verip garantiyi tüm parçalara yaymak var

Birincisi Ayıp etmişsin abi zira okumaman insani olarak saygısızlık bence, çünkü senin her satırını okuyup, yazdıklarına değer verdiğim için tek tek cevapladım. Kaldı ki okusaydın, sanıyorum ki mizacın gereği illa ki BEN diyebilmek adına söylediğin bir çok şey ile aslında İlk olarak @teknovest ustanın verdiği tavsiye arasında fark olmadığını görürdün.

Biz de dedik ki yahu zaten o fiyatı veren adam da yapamaz neyin fiyatını vermiş ortada yedek parça yok :kop

Anlatamadığımız nokta şu, Bu arkadaş zaten 1500 verip yeni tv almayı kafaya koymuş mu? Koymuş
Hah işte o yeni tv yi almak istediği yere gidip ''Al benim kırık panelli tv yi 500tl düş fiyattan'' diyebilecek mi? Hayır diyemeyecek
Elinde ücretli değişim prosedürü diye bir imkan var mı? Evet var
1500tl sıfır tv ye piyasada vereceğine, aynı sıfır tv yi vestel ona gönderip 1000 1200tl vs alacak diyoruz işte bunda anlaşılmayan nedir?

Ayrıca, Eğer stoklarda yedek parçası olsaydı o tv yi biz bu arkadaşa 854TL ye yapardık dedik bu kadar basit :ok

Burada konu BEN meselesi değil sevgili abicim, burada ana konu kime nasıl yardımcı olabiliriz kısmı ;)

Neyse, fikir soran arkadaş zaten kararını vermiş, ''aklın yolu bir'' diyelim konu kapansın madem. :ok

yolgezer Çevrimdışı

yolgezer

Aktif Üye
2 Haz 2019
398
Birincisi Ayıp etmişsin abi zira okumaman insani olarak saygısızlık bence, çünkü senin her satırını okuyup, yazdıklarına değer verdiğim için tek tek cevapladım. Kaldı ki okusaydın, sanıyorum ki mizacın gereği illa ki BEN diyebilmek adına söylediğin bir çok şey ile aslında İlk olarak @teknovest ustanın verdiği tavsiye arasında fark olmadığını görürdün.

Biz de dedik ki yahu zaten o fiyatı veren adam da yapamaz neyin fiyatını vermiş ortada yedek parça yok :kop

Anlatamadığımız nokta şu, Bu arkadaş zaten 1500 verip yeni tv almayı kafaya koymuş mu? Koymuş
Hah işte o yeni tv yi almak istediği yere gidip ''Al benim kırık panelli tv yi 500tl düş fiyattan'' diyebilecek mi? Hayır diyemeyecek
Elinde ücretli değişim prosedürü diye bir imkan var mı? Evet var
1500tl sıfır tv ye piyasada vereceğine, aynı sıfır tv yi vestel ona gönderip 1000 1200tl vs alacak diyoruz işte bunda anlaşılmayan nedir?

Ayrıca, Eğer stoklarda yedek parçası olsaydı o tv yi biz bu arkadaşa 854TL ye yapardık dedik bu kadar basit :ok

Burada konu BEN meselesi değil sevgili abicim, burada ana konu kime nasıl yardımcı olabiliriz kısmı ;)

Neyse, fikir soran arkadaş zaten kararını vermiş, ''aklın yolu bir'' diyelim konu kapansın madem. :ok
ABİ AYIP OLARAK ALGILAMANA ÜZÜLDÜM. VE 845 TL YE KİM 42 İNC PANEL SATIYORMUŞ ANLAMADIM.
ayrıca sen bunu hatır için yapıyon. orası ayrı mevzuu olmakla beraber yine de o fiyat bile gereksiz. abi 4 yaşında 5 yaşında bi tv den bahsediyoruz. öyle bi tv ye duygusal bi anısı yoksa kimse ama kimse %60 oranında bi şey ödemez. benim misal eski bi telefonum vardı k750i abi telefon 50 lira ekranı 45 lira. ama sevdiğim için aradım buldum aldım.
şimdi bulsam o telefonun anakartından gene alırım. ama bunlar özel ürünlerdir. adam seviyordur. ve bunlar genelde kişiye özel küçük şeylerdir.
böyle bi mebla ve herkesin göreceği kullanacağı bi üründe kimse yapmaz bunu. he panelin stoklarda olmaması çok önemli mi? bulmuştur bi tamirci elinde kalmıştır bi panel. anakartı yanık tv den çıkarmıştır falan çakar öyle. ama ne olursa olsun kimse tv ye o parayı ödemez.
ama dediğin gibi konu kapansın birbirimizi kırmayalım :ÇD

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
ABİ AYIP OLARAK ALGILAMANA ÜZÜLDÜM. VE 845 TL YE KİM 42 İNC PANEL SATIYORMUŞ ANLAMADIM.
ayrıca sen bunu hatır için yapıyon. orası ayrı mevzuu olmakla beraber yine de o fiyat bile gereksiz. abi 4 yaşında 5 yaşında bi tv den bahsediyoruz. öyle bi tv ye duygusal bi anısı yoksa kimse ama kimse %60 oranında bi şey ödemez. benim misal eski bi telefonum vardı k750i abi telefon 50 lira ekranı 45 lira. ama sevdiğim için aradım buldum aldım.
şimdi bulsam o telefonun anakartından gene alırım. ama bunlar özel ürünlerdir. adam seviyordur. ve bunlar genelde kişiye özel küçük şeylerdir.
böyle bi mebla ve herkesin göreceği kullanacağı bi üründe kimse yapmaz bunu. he panelin stoklarda olmaması çok önemli mi? bulmuştur bi tamirci elinde kalmıştır bi panel. anakartı yanık tv den çıkarmıştır falan çakar öyle. ama ne olursa olsun kimse tv ye o parayı ödemez.
ama dediğin gibi konu kapansın birbirimizi kırmayalım :ÇD

Sen cidden yazdıklarımı okumamışsın ve hatta yazdıklarıma rağmen yine de okumamışsın. Panelin Fiyatı 789TL diyorum sana. Sen Besleme kartı da bozulur ileride dediğin için 63.31TL de besleme kartını koydum üstüne. Hatır matır, elimizde olan imkanı bu mecradakiler için kullanıyoruz ve ben bunu ilk defa yapmıyorum. Şu forumda 5 kuruş para ödetmeden işini hallettirdiğim onlarca insan olmakla birlikte, 5 Kuruş para almadan kumanda vs yolladığım, kargo parası bile ödetmediğim onlarca insan var, buna paralel Yüksek fiyat alan bir yetkili servisi, bir forumdaşın evinin kapısına kadar gidip para iadesi yaptırmışlığım da vardır.

Neyse abi uzatmayalım.

En iyisi ben sana ''SEN HAKLISIN'' diyeyim gönlün olsun, zaten 5 yaşına gelmiş 5 para etmez televizyon nesini tartışalım şimdi :ok

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Bu konuşmadan anladığım ; Vestel takla atsa yolgezer yolgezer yine kötü diyecek,
Adem Helvacı Ado devlet millet meselesi adı altında ne zorluklarla ne mücadele veren vesteli anlatırken kötü olacak
yolgezer yolgezer kendi bildiğini okuyacak ve diyecek ki bana Vestel deme
Adem Helvacı Ado diyecek ki eyy dostlar ben sadece Vestel demiyorum her marka alınır.
Ben de diyorum ki ey dostlar doğru olan neyse o olsun bu gün binlerce istihdam sağlayan devlete vergisini ödeyen sadece TV için değil beyaz eşyadan savunma sanayine oradan otomobil üretimine kadar elini taşın altına koyan vestele bir dk saygı duruşu sağlar, iyiliği varsa kötülüğü de var . Hep haklı değil haksızlığı da var derim.

Önemli olan da haklı politikaya haklı diyebilmektir. Hep haksız demek haksızlık olur
Saygılar .

yolgezer Çevrimdışı

yolgezer

Aktif Üye
2 Haz 2019
398
Bu konuşmadan anladığım ; Vestel takla atsa yolgezer yolgezer yine kötü diyecek,
Adem Helvacı Ado devlet millet meselesi adı altında ne zorluklarla ne mücadele veren vesteli anlatırken kötü olacak
yolgezer yolgezer kendi bildiğini okuyacak ve diyecek ki bana Vestel deme
Adem Helvacı Ado diyecek ki eyy dostlar ben sadece Vestel demiyorum her marka alınır.
Ben de diyorum ki ey dostlar doğru olan neyse o olsun bu gün binlerce istihdam sağlayan devlete vergisini ödeyen sadece TV için değil beyaz eşyadan savunma sanayine oradan otomobil üretimine kadar elini taşın altına koyan vestele bir dk saygı duruşu sağlar, iyiliği varsa kötülüğü de var . Hep haklı değil haksızlığı da var derim.

Önemli olan da haklı politikaya haklı diyebilmektir. Hep haksız demek haksızlık olur
Saygılar .
sen orda benim vestelin yine benzer bi kasaya sahip ve çok güzel bulduğum bi pc sini atlamışsın.
ayrıca benim tavrım vestel ürünlerine değil, -hoş ürünleri sakat- asıl olarak kendi halkını kazıklar tavırlara girmesi.
ayrıca zaten biz konu uzamasın dedik zaten. daha ne diye açıyorsun ki? boşuna uzatmanın manası mı var?

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
sen orda benim vestelin yine benzer bi kasaya sahip ve çok güzel bulduğum bi pc sini atlamışsın.
ayrıca benim tavrım vestel ürünlerine değil, -hoş ürünleri sakat- asıl olarak kendi halkını kazıklar tavırlara girmesi.
ayrıca zaten biz konu uzamasın dedik zaten. daha ne diye açıyorsun ki? boşuna uzatmanın manası mı var?
Bı kaç gündür yoktum ugramisken selam verelim dedim ?
Millet öldü sanması beni diye ?

Geri
Üst Alt