vestel 42 PF7175 led ekran lazım

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
öyle de şimdiş tutup paneli değiştirecek bi 700 lira tutar. pahaıl o paneli. 3 gün sonra da psu bozarsa zaten 100 ira harcamış olucak. bende de var ve 3 4 defa psuı sorunu çıkardı. söküp baktığımda 75 wattlık tv ye minicik soğutucu takmışlar.
psu zaten bu yüüzden uzun süre kullanınca yanlardan ışık sızması yaptırıyor. ısı yüzünden sapıtıyor. tv kasaını kırmadan da iyi bi soğutucu eklemenin imkanı yok. o yüzden değiştir diyorum. panel sağlam olsa bi şeyler yapılır :)

Şebeke gerilimini kontrol ettiniz mi? Düzensizlikten 3-4 defa sorun çıkartmış olmasın?
E bir de, nem ısı gibi koşullar da çalışma ömrünü etkiler.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
Bir de aynı ayarda TV almaya kalksa 2000 TL'si var kafadan. Ki servis takacağı panele 6 ay garanti veriyor benim bildiğim.

yolgezer Çevrimdışı

yolgezer

Aktif Üye
2 Haz 2019
398
Şebeke gerilimini kontrol ettiniz mi? Düzensizlikten 3-4 defa sorun çıkartmış olmasın?
E bir de, nem ısı gibi koşullar da çalışma ömrünü etkiler.
bahsettiğm panel değil hocam psu su.
ayrıca ısı kaynaklı zaten düzensiz gerilim olsa neden sadece o etkilenip dursun? ibi de hatırlattın. aslında o tv nin takılı olduğu yerde modem bile düzgün çalışmıyor. tv de yalıtım diye bi şey yok. amfi koy zırıldar modem koy çekmez. öyle bi ürün. bunu adam edene kaddar göbeğim çatlamıştı. öyle uyuz bi alet.
arza yapmasının nedeni dediğim gibi minicik bi soğutucu. to220 diye 75 watt yük çekilen transistöre 30 gramlık alüminyum blok koymuşlar.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
bahsettiğm panel değil hocam psu su.
ayrıca ısı kaynaklı zaten düzensiz gerilim olsa neden sadece o etkilenip dursun? ibi de hatırlattın. aslında o tv nin takılı olduğu yerde modem bile düzgün çalışmıyor. tv de yalıtım diye bi şey yok. amfi koy zırıldar modem koy çekmez. öyle bi ürün. bunu adam edene kaddar göbeğim çatlamıştı. öyle uyuz bi alet.
arza yapmasının nedeni dediğim gibi minicik bi soğutucu. to220 diye 75 watt yük çekilen transistöre 30 gramlık alüminyum blok koymuşlar.

42PF7175'den bahsediyorsak eğer, aynı TV bizde de var, bir yamuğunu görmedim bugüne kadar? :alala

yolgezer Çevrimdışı

yolgezer

Aktif Üye
2 Haz 2019
398
42PF7175'den bahsediyorsak eğer, aynı TV bizde de var, bir yamuğunu görmedim bugüne kadar? :alala
biz 4 defa güç kaynağından garantiye verdik ya da 3 defa. garanti bitince söktüm. macunu kurumuş. soğutma yetersiz. ki bu ürünlere silikon macun konulur eğer 90 derecede çalışmıyorsa 3 4 sene gider o macunlar. o kadar kuruması için başka tv lerde 10 sene geçmesi gerekir en az. 9 ayda o hale geldi ise bu soğutucu yetersizliğindendir.
şöyle diyeyim ölçtüm şasesinde rahat 5 v kaçak var zaten. baya uğraştım onu adam etmek için ve baktım olmayacak gittim sony mcu lu çok eski bi teybi taktım. anca onunla adam oldu sesi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ki o teypde de uğuldasa idi artık camdan atardım i:)

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
biz 4 defa güç kaynağından garantiye verdik ya da 3 defa. garanti bitince söktüm. macunu kurumuş. soğutma yetersiz. ki bu ürünlere silikon macun konulur eğer 90 derecede çalışmıyorsa 3 4 sene gider o macunlar. o kadar kuruması için başka tv lerde 10 sene geçmesi gerekir en az. 9 ayda o hale geldi ise bu soğutucu yetersizliğindendir.
şöyle diyeyim ölçtüm şasesinde rahat 5 v kaçak var zaten. baya uğraştım onu adam etmek için ve baktım olmayacak gittim sony mcu lu çok eski bi teybi taktım. anca onunla adam oldu sesi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ki o teypde de uğuldasa idi artık camdan atardım i:)

Bu ürünlerde topraklama zaten kendi şaseleri üzerinden gerçekleşmiyor mu? Üründen çıkan fiş topraksız çünkü.
Biz 5 seneye yakın süredir bir fiil kullanıyoruz televizyonu, ki açık unuttuğumuz geceler de olmuştur.
Merakım dışında tornavida değmedi ürüne. :hihi

Bir de siz ürünü hangi ayarda kullanıyorsunuz o da önemli. Biz sinema modunda, fabrika ayarından biraz daha düşük ayarda kullanıyoruz. Panel IPS ama renk cümbüşünün dibine de vurmuyorum yani. :kop

Mesela ben bir kere ekranda resim görüntüleyip kağıda kopya çekmek için tüm ayarları en yükseğe almıştım, o zaman TV paneli de, anakart ve besleme bölgesi de hatırı sayılır miktarda ısınmıştı.

Bu da önemli yani. :hihi

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
Tv almadan önce vestel bayisi gezdik güzel gösteriyodu tv. Adam cnn turk açmıştı bütün tv lerde. Smart samsung hariç çoğu markada sıkıntı

VA panel var, IPS panel var. Ondan kaynaklı da olabilir, ayarlardan kaynaklı da olabilir. Baktığınız açıdan da olabilir. :hihi

yolgezer Çevrimdışı

yolgezer

Aktif Üye
2 Haz 2019
398
Bu ürünlerde topraklama zaten kendi şaseleri üzerinden gerçekleşmiyor mu? Üründen çıkan fiş topraksız çünkü.
Biz 5 seneye yakın süredir bir fiil kullanıyoruz televizyonu, ki açık unuttuğumuz geceler de olmuştur.
Merakım dışında tornavida değmedi ürüne. :hihi

Bir de siz ürünü hangi ayarda kullanıyorsunuz o da önemli. Biz sinema modunda, fabrika ayarından biraz daha düşük ayarda kullanıyoruz. Panel IPS ama renk cümbüşünün dibine de vurmuyorum yani. :kop

Mesela ben bir kere ekranda resim görüntüleyip kağıda kopya çekmek için tüm ayarları en yükseğe almıştım, o zaman TV paneli de, anakart ve besleme bölgesi de hatırı sayılır miktarda ısınmıştı.

Bu da önemli yani. :hihi
yok bu bozulma sabit değil kardeş. ısındıkça oluşan bi ışık sızması. yanlardan çıkıyor. zöellikle tv nin kendi ses sistemini kullanınca çok hızlı belli oluyordu. ve sonunda psu gidiyordu. harici ses ve uydu alıcı takınca çıkmaz oldu. yani o yüzden diyorum kendi güç ünitesi hem güç hem de soğutma bakımından bu tv ye yetersiz. kafamıza göre sallamadık yani D:
topraklama olmadığının ben de farkındayım. ama bi şasesi var. ve bu 5 volttan yukarı bi artı değer veriyor. çok yüksek bu. ki adamı çarpabiliyor.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
yok bu bozulma sabit değil kardeş. ısındıkça oluşan bi ışık sızması. yanlardan çıkıyor. zöellikle tv nin kendi ses sistemini kullanınca çok hızlı belli oluyordu. ve sonunda psu gidiyordu. harici ses ve uydu alıcı takınca çıkmaz oldu. yani o yüzden diyorum kendi güç ünitesi hem güç hem de soğutma bakımından bu tv ye yetersiz. kafamıza göre sallamadık yani D:
topraklama olmadığının ben de farkındayım. ama bi şasesi var. ve bu 5 volttan yukarı bi artı değer veriyor. çok yüksek bu. ki adamı çarpabiliyor.

Montajdan olabilir.
Panel içini söküp tekrar takmayı deneyin isterseniz.

Bizde yanda sadece ısınma var, ışık sızması yok.

Daha fazla konuyu kirletmeyelim. :hihi

Geri
Üst Alt