Sota
Root
- 6 Mar 2016
- 21,449

Simdiki aklim olsa 8000 serisi alirdim
Ozamandan dehset renk farki vardi

Abi koltuğa sırtını yasladığını yeri kast etiştim ben![]()
Arkadaşlar Selam;
Şimdilik VA paneli paylaşıyorum ve hemen bir alttaki mesaj alanını rezerve edeceğim oraya da daha sonra IPS panel ile AYNI KOŞULLARDA çekilmiş resmi ekleyeceğim.
Sürekli olarak matematiksel ve bilimsel konuşmalar yapıyoruz ancak bunların bildiğimiz ev ortamındaki etkileri nelerdir halk tipi testler ile ortaya koyalım bakalım.
Şimdi olaya Köylü Ali Dayımın gözünden bakmak lazım.
Bu uygulama benim tekelimde değil, eğer bu paylaşımı yaygınlaştırabilirsek ve herkes aynı testi kendi evindeki panellerde yapar ve bizlerle paylaşırsa (Marka model belirterek) Bu panellerin üretim şekilleri, tepkileri, değişkenleri gibi bir çok unsuru HALK TİPİ ve bence en önemlisi olan gözümüze nasıl göründüğüne dair büyük bir bilgi kaynağı olur düşüncesindeyim.
Arkadaşlar benim deneme yaptığım bu resimdeki televizyon PHILIPS PUS 6262 VA panel (TPV) tv dir.
Karşıdan çektiğim resim 280cm mesafeden ve 90 derecelik açı olarak kabul edeceğimiz TAM KARŞIDAN şeklindedir
Ekli dosyayı görüntüle 1077
TV ye bakış açımıza göre Sağda oturduğum koltuğun açısı ise 45 derece ve tv ye olan mesafesi 290cm dir
Aradaki fark aşağıda gördüğünüz gibidir![]()
Tipik VA panel tepkisi işte.
Tv va da olsa ips de olsa koltuğa oturduğunda göz hizasında olmalı. Duvarı boşa öyle deldirme. Deldirsen bile ilerde yerini değiştirip aşağı aldıracağından alçı boya uğraşmaTv yi bu kısma montaj yaptıracağım. Ağırlılı olarak playstation ve film izleyeceğim VA panellere bakıyorum fakat Tv nin montaj yapılacağı yer tavana yakın bir yer olacağı için Va panel renklerde sorun çıkartır mı acaba ? tv ye aşağıdan bakmış gibi olacağım
![]()
Tv va da olsa ips de olsa koltuğa oturduğunda göz hizasında olmalı. Duvarı boşa öyle deldirme. Deldirsen bile ilerde yerini değiştirip aşağı aldıracağından alçı boya uğraşma![]()
başka koyabileceğim yer yok odada mecburen bilgisayarın üst kısmındaki duvara yapmak zorundayım.
zaten film izleyeceğim zaman o bilgisayarın direk ordan bakmayacağım yaklaşık bir 3 metre geriden izleceğim fakat gene bir 20 25 derecelik açı farklı olacak . o yüzden renklerde sorun yaşar mıyım diye düşünüyorum
TV yi duvara dümdüz monte etmek zorunda değilsin, TV nin monte edileceği yere 18mm mdf ile hazırlayacağın minik bir platform sayesinde tv ye 20 derecelik bir aşağı bakış açısı verebilirsin![]()