C
chaos knight
Aktif Üye
- 26 Şub 2019
- 141
Uygun fiyatlı sinema ses sistemi denmiş başlıkta. Bu mümkün görünmüyor, sinema dediğinizde işin şekli değişiyor. Uygun sistemler içerisinde lg ve jbl kullandım. Lg ödüllü bir sistemdi ama filmdeki konuşmalar efektlerin arka planında kalıyordu. Soundbar’larda en önemli nokta center (merkez) sürücü. Filmdeki konuşmaları size ulaştıracak sürücü merkez sürücüsüdür. Peki bu hangi soundbarlarda var? 2.1 lerde yok. 2 sol ve sağ sürücüleri yani stereo yu 1 ise subwoofer’ı ifade ediyor. Bu nedenle 3.1 olanları tavsiye ederim. Jbl bar 2.1 bas konusunda çok kalitelidir, derin bass ları size mutlaka verir. Koltuğunuzun titrediğini hissedersiniz. 3.1 soundbarda sony ht g700 kullandım. Center (merkez) sesleri yani dialoglar çok başarılı. Ancak bass daha doğrusu derin basslarda yetersizdi. Samsung son yıllarda bu konuda çok yol kat etti. Harman kardon jbl’i Samsung ise Harman Kardon’u bünyesine kattı. Yani Samsung’un elinde ARGE var. Samsung’un Ms650 soundplus soundbar’ı jbl ve sony’den çok üstündü. Sesleri ayrıntıları ile vermesi subwoofer sız kullanılabilmesi artılarından. Ancak zamanla derin bass ları almak istiyorsunuz. Bu nedenle subwoofer eklemek istediğinizde Samsung’un ms650 ye uygun subwoofer’ı ülkemize getirmediğini görüyorsunuz. Yurtdışından alınma ihtimali söz konusu ancak astarı yüzünden pahalıya mal oluyor. Soundbar sizi amfi, kablo derdinden tamamen kurtarıyor, elektrik kablolarını saymazsak. Üst orta gruba baktığızda JBL bar 9.1 ve Samsung qn950a en çok tercih edilenler. Ben qn950a kullanıcısı olarak bütçesi uygun olanlara qn950a yı kesinlikle tavsiye ederim. Tüm formatları desteklerken sesleri doğal vermesi, fimlerde yer alan dolby atmos ses dosyalarını sahip olduğu 16 kanallı ses kartları ile kusursuza yakın oynatması müzik te ise sizde her türlü şarkıyı dinleme isteği uyandırması ile bence uzun yıllar kullanılabilecek demirbaş bir soundbar. Logitech bu kategoride değil maalesef nedeni kendisinin bir PC donanımcısı olması.