Üye Terfi Sistemi

Üye Terfisi hangi şarta göre belirlenmeli

• Kullanılan toplam oy
    313
  • Anket kapatılmış .
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Tabiki burada yine sadece bazı arkadaşların dediği gibi boş mesaj üzerine terfi olmamalı... Evet, hayır, doğru, haklısın yazarak terfi de olunmaz galiba...?
Aslında ben, hiç üşenmeden bu tarz mesajları gördüğümde siliyorum.
Hatta forumdan faydalanmak için nokta koyan karaktersizler var bir teşekkür yazmak dahi ağırına gidiyor sanırım. Bu gibiler foruma da gelmesin, imkanlarımızdan da faydalanmasın diye siliyorum mesajlarını direkt olarak.

Yani burada bu günün koşullarında aktif kullanıcı ve aktif yazarlar belli olduğu için yazılım ihtiyacına istinaden bir kereye gelip alıp gidenler haricinde hemen herkesin kim olduğu belli. O nedenle Şimdilik bir sorun olmasa da, ileriye dönük olarak şimdiden bu konunun ele alınması oldukça yerinde bir karar olmuş. :ok

Necati_Simsek Çevrimdışı

Necati_Simsek 

Süper Üye
29 Ağu 2018
581
55
Aslında ben, hiç üşenmeden bu tarz mesajları gördüğümde siliyorum.
Hatta forumdan faydalanmak için nokta koyan karaktersizler var bir teşekkür yazmak dahi ağırına gidiyor sanırım. Bu gibiler foruma da gelmesin, imkanlarımızdan da faydalanmasın diye siliyorum mesajlarını direkt olarak.

Yani burada bu günün koşullarında aktif kullanıcı ve aktif yazarlar belli olduğu için yazılım ihtiyacına istinaden bir kereye gelip alıp gidenler haricinde hemen herkesin kim olduğu belli. O nedenle Şimdilik bir sorun olmasa da, ileriye dönük olarak şimdiden bu konunun ele alınması oldukça yerinde bir karar olmuş. :ok
Bende başka bir uydu forumunda adminlik yapıyorum. Bizler şöyle bir uygulama yapıyoruz. Admin panelinden foruma 180 gün hiç girmemiş üyeleri toptan siliyoruz. Kimisi sırf reklam yapmak için forumlara üye oluyor. Hiçbir katkısı bulunmuyor. Bu tür üyeleri takip ediyoruz.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
  • Mesaj sayısına göre : olmaz, sayi cogaltmak icin bos mesaj atarlar ilk baslarda takibini yapabilirsiniz ama üye sayisi arttikca takip edemezsiniz
  • Beğeni sayısına göre: bu da olmaz belki birisi cok faydali paylasimlar yapiyordur fakat üyelerin cogunluguna hitap etmiyordur begeni sayisi düsük olur
  • Takipçi sayısına göre: bunu da begenmedim ben siteyi takip ediyorum ama kimseyi takip etmiyorum takip isi herkesin yaptigi birsey degil
farkli birseyler gerekli bence sitenin calisma seklini tam olarak bilmiyorum ama kombinasyon en iyisi olabilir mümkünse x birim mesaj x birim begeni : x kademe gibi

mesaj düzenleme olayina cözüm istiyorum bu arada :sopa1

Anket seçeneklerine baktım ve ben de sizin gibi düşünüyorum. Ben forumda takip sisteminin çok aktif kullanıldığı konusunda da düşünceliyim biraz. Beğeni konusu da ihtiyacı karşılayabilecek kriteri taşımıyor.

Şimdilik daha iyisi bulunana kadar kontrol altında tutularak (flood yapanlara engel olacak şekilde) mesaj sayısına göre devam etmeli.

Veya sisteme yük bindirip bir algoritma oluşturup

Eğer bir üye bir mesaj attıysa 1
Üyenin attığı mesaja beğeni geldi ise +1
Üye aynı zamanda beğenilen kişi tarafından takip edilen birisi ise +1 şeklinde puanlama sistemi yapılabilir.

Veya post sayacı normal devam eder ve kişinin attığı her GERÇEK mesaj sayısı profilinde görülür ama mesah sayısı terfi sisteminden bağımsız kalır.

Yani ben 3000 mesaj atmışımdır ama , forumdaki terfi sistemindeki kriterlere uygun değilimdir, o zaman hiç bir rütbem olmaz.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
702
50
Açıkçası eccük karışık bu iş.
Mesaj sayısı derseniz, üşenmem 2 saat içinde 100tane mesaj girerim, hem de dolu dolu mesajlar. Evet panel değiştirip yazılım atma gibi işleri "şu an" yapamam (2 gün uğraşmaya bakar) ama fotoğraf, yemek (şaka maka aşçılık diplomamız da var en resmisinden, devletimin üniversitesinden :hihi ) vesair konuları doldurur rütbeyi de alırım. Eeee; neye yaradı... Her gün olmasa da elverdiğince buralarda takılıp az-buz katkıda bulunabilmek, daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Beğeni olayı da buna paralel yürüyor sanki. Takipci için pek bir diyemem, zaten epi topu %5 oy almış.
Biraz karışık bi algoritmaya ihtiyacı var sanki. Zamanının dinozor kodcularından (10 cls, ya da uses crt ile bismillah diyenlerden) biri olarak, zamana yayın, taşlar yerine oturacaktır diyorum. (kod konusunda da benden bi cacık olmaz bu arada, kafayı sıyırmaya başladığımı fark ettiğim an bıraktım, sene 96 idi:sirit)

El netice: general olana yarım kokoreç vermediklerine göre çok da kazmayın, yaşadığınız anın değerini bilip keyif almaya bakın :cay
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Edit: Şu mesaj editleme işi gıcık biraz. ...çok da kazmayın "çok da kasmayın" olacak, ama edit bana kapalı olduğu için yapamıyorum. Hani silme olayı kapalı bırakılsa bile imla/düzenleme vb. açık olmalı. Zoraki flood oluyor, alt satır için yöneticiye ekstra iş çıkıyor. ;)
Yukarıdaki mesajla birleştiriniz.

aboo, kusura bakmayın yeni öğrendim, hemi de uygulamalı.
demek otomatik birleşiyor ardışık mesajlar.
iyiymiş...

Son düzenleme:
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
Açıkçası eccük karışık bu iş.
Mesaj sayısı derseniz, üşenmem 2 saat içinde 100tane mesaj girerim, hem de dolu dolu mesajlar. Evet panel değiştirip yazılım atma gibi işleri "şu an" yapamam (2 gün uğraşmaya bakar) ama fotoğraf, yemek (şaka maka aşçılık diplomamız da var en resmisinden, devletimin üniversitesinden :hihi ) vesair konuları doldurur rütbeyi de alırım. Eeee; neye yaradı... Her gün olmasa da elverdiğince buralarda takılıp az-buz katkıda bulunabilmek, daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Beğeni olayı da buna paralel yürüyor sanki. Takipci için pek bir diyemem, zaten epi topu %5 oy almış.
Biraz karışık bi algoritmaya ihtiyacı var sanki. Zamanının dinozor kodcularından (10 cls, ya da uses crt ile bismillah diyenlerden) biri olarak, zamana yayın, taşlar yerine oturacaktır diyorum. (kod konusunda da benden bi cacık olmaz bu arada, kafayı sıyırmaya başladığımı fark ettiğim an bıraktım, sene 96 idi:sirit)

El netice: general olana yarım kokoreç vermediklerine göre çok da kazmayın, yaşadığınız anın değerini bilip keyif almaya bakın :cay

Edit: Şu mesaj editleme işi gıcık biraz. ...çok da kazmayın "çok da kasmayın" olacak, ama edit bana kapalı olduğu için yapamıyorum. Hani silme olayı kapalı bırakılsa bile imla/düzenleme vb. açık olmalı. Zoraki flood oluyor, alt satır için yöneticiye ekstra iş çıkıyor. ;)
Yukarıdaki mesajla birleştiriniz.

aboo, kusura bakmayın yeni öğrendim, hemi de uygulamalı.
demek otomatik birleşiyor ardışık mesajlar.
iyiymiş...
Mesaj edıtleme olayını surda acıklamıstım, flood mesajları engelleme ıcın mesajlar otomatık bırlestırılemekte.

mesaj düzenleme suresi her grupta kademeli sekilde artmakta
ozellikle ilkbasamak gruplarda uzun tutulan duzenleme suresi soruna neden olmakta.
50-100 mesaj atip kafasına esince tum mesajlarini duzenleyip +×! artik kafasina ne eserse koyup forumu birakiyor.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
702
50
Mesaj edıtleme olayını surda acıklamıstım, flood mesajları engelleme ıcın mesajlar otomatık bırlestırılemekte.

Her neyse; hali hazırda oturmuş bir sistemi bızıklattırıp, karışıklık yaratmak niyetinde değilim elbet. Ardarda olmayan mesajlar için de altına not yazarız, biraz iş çıkar size ;)

cocaine Çevrimdışı

cocaine

Aktif Üye
1 Haz 2019
161
33
Bu iş bana knight oynarken dragon çıkarmak için sabahlara kadar bowl döndüğümüzü hatırlattı :deli1

Geri
Üst Alt