TV'nin EDID bilgileri nasıl değiştirilir?

@turkomans spi dosyasi ile tv den downloadSPpi.mb180 komutuyla edid dosyasini alabilmeniz lazim,alamadiysaniz eksik bir islem yapiyorsunuz.Yüklemeki icin ise bellekte Spii dosyasi hazirlayin düzenlediginiz edid i icine koyun ve servis menüden usb op ile geri yükleyin.

Ekran-Resmi-2023-03-19-00.51.04.png

usb üzerinden gelen syslog dosyalarını texteditor ile açtığımda tv'nin edid hex'lerine ulaşabildim. şimdi birisi bana bunu düzenledikten sonra tv'ye usb üzerinden nasıl import edeceğimi anlatırsa herkese yardımcı olabileceğim :)
Öncelikle @hosbulduk usta edid dosyasını verirse usb operations ile tv ye yükleyin yükleyin ki hdmi girişi çalışşın.

benim anakartım mb180 ama 181 değil ki. tv'den usb'ye gelen yalnızca 4 adet syslog dosyasından ibaret. onlara da vestel toolbox bunlar vestel dosyası değil arkadaş dedi. ben text editor ile açtım o 4 syslog dosyalarını.
mb180 uhd mb181 fhd panele sahip

Ekran-Resmi-2023-03-19-00.51.04.png

usb üzerinden gelen syslog dosyalarını texteditor ile açtığımda tv'nin edid hex'lerine ulaşabildim. şimdi birisi bana bunu düzenledikten sonra tv'ye usb üzerinden nasıl import edeceğimi anlatırsa herkese yardımcı olabileceğim :)
Mac kullanıyorsun,syslog nedir de bilirsin muhtemelen :)
Şöyle yazayım,üstlerde sevgili @hosbulduk un yazdığı "dosya geliyor" uyarısını dikkate alarak dosyayı usb ile tekrar almayı denemelisin ,gerçek edit işte o zaman gelebilir ,aldığın "sahte" demiyorum ama usb yöntemi ile almalısın dosyayı.Şöyle yap ,fat32 formatlı belleğe download.profile yazan yeri download.spi yapıp almayı dene.mutlaka gelir orjinal dosya :ok

Mac kullanıyorsun,syslog nedir de bilirsin muhtemelen :)
Şöyle yazayım,üstlerde sevgili @hosbulduk un yazdığı "dosya geliyor" uyarısını dikkate alarak dosyayı usb ile tekrar almayı denemelisin ,gerçek edit işte o zaman gelebilir ,aldığın "sahte" demiyorum ama usb yöntemi ile almalısın dosyayı.Şöyle yap ,fat32 formatlı belleğe download.profile yazan yeri download.spi yapıp almayı dene.mutlaka gelir orjinal dosya :ok
peki biz bu hdmi baglantisini profil icin kullanabilire miyiz?

benim anakartım mb180 ama 181 değil ki. tv'den usb'ye gelen yalnızca 4 adet syslog dosyasından ibaret. onlara da vestel toolbox bunlar vestel dosyası değil arkadaş dedi. ben text editor ile açtım o 4 syslog dosyalarını.
toolbox ile acabileceginiz bir dosya degil edid veya log dosyalari..

Arkadas tv yi uygulamaya monitör olarak gösterip icindeki edid bilgisini uygulama yardimiyla cekiyor büyük ihtimalle ,birazdan denerim windows icin bulabilirsem programi..

Ekran-Resmi-2023-03-19-01.00.44.png

bu arada yetişemedim ama tam olarak öyle yapıyordum :)

@hosbulduk ,mb180 de de keybox.bin varmı acaba biliyormusun

@By_Trol sana da sorayım ,mb180 de de keybox.bin varmı acaba biliyormusun :)

Geri
Üst Alt