Samurai
Moderatör
- 3 Ağu 2021
- 2,657
- 40
A aeronics Bana bir yol gösterKablo olarak internet için olan fiber ile ses için olan fiber biraz farklı. İletişimde kullanılanlar ise camdan üretilmiş çok damarlı oluyor. Böylelikle çok uzun mesafelerde dahi kullanılabiliyor. Ses için kullanılanlar genelde tek damarlı ve plastikten üretilmiş oluyor. Bu nedenle genelde en fazla 10 metre ile uzunluğunda oluyorlar. Düzgün sonlandırma yapılırsa iletişim için kullanılan kabloda kullanılabilir. Aslında bu şekilde üretilmiş ses kabloları da var ancak fiyatlarından dolayı Hi-Fi ve Hi-End pazarında ancak talep görüyor.
Ben server denemelerimi elime geçen endüstriyel bir ITX anakarta bağladığım disklerle yapıyorum. Şimdilik 6 HDD dolusu arşiv var.
İşletim sistemi olarak Lubuntu + Webmin üstünde duruyorum. Aynı sınıfta veri içeren birden fazla disk olduğundan onları da overlayfs ile tek klasör gibi gösteriyorum.
Ben de IBM'in eski yatay kasalarından buldum bir tane. Tüm hepsini onun içine toplayacağım gerekli modifikasyonlardan sonra.
Netflix'i windows 10 harici bir kaynaktan izlersek bitrate 4k filmde maksimum 15 mbit civarı oluyor. Windows 10'da ise fhd monitörde 80 mbit'leri geçtiğini gördüm. Sırf televizyon izlemek için bilgisayar toplamaya değmez. Windows 10 ile çalışan bir avr ya da tv box da mevcut değil. Bilgisayarımla televizyon arasında yaklaşık 12 metre mesafe var ve farklı odalarda. Stream platformlarında bitrate nasıl yükseltebiliriz ?