TürkNet hız testi

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,388
Siz bence öncelikle Hız testi için "Ethernet" kullanın,arka oda bile olsa netice de onlarca metre yoktur arada
sonra 5G ve 2.4G ile WiFi den deneyin!

NET Hızı örneğin stabil olsa bile,kullanılan Modem/Router da bir etkendir hatta çok ciddi etkendir!!!
AYARLAR yine etkendir,Port etkendir v.s v.s

Başımdan geçen bir gerçek Superonline-Fiberoptic hikayesi;ilk abone olduk bir tane modem verdiler ama ne modem evlere şenlik!
Hız sorunu olmadı ama,WiFi den neyi bağlasak hikaye! evde 3 farklı marka/model cep telefonu var,modemi kapatıp da açarsanız
bağlanmıyordu! yada birisi bağlanıyor diğerleri bağlanmıyor v.s,Ethernet ile sorun yoktu,herifleri 6 ay aradım ve sonun da modemi
ancak değiştirdiler de işler düzelmişti!

Tekrar yazıyorum;WiFi den bağlanıyorsanız,genel de mesafe uzak olunca sorun çıkıyor deniyor ama tek başına böyle değil,WiFi li
cihazın "Chipset kalitesi" en birincil etkendir! eğer bu dandikse ne yapsanız hikaye veya cihazı getirip modemin dibine bağlayacaksınız!

Ben de WiFi den şunlar bağlı
-Grundig TV; herifler belli ki çok kalite bir chipset takmışlar,bariz farkediyor,WiFi den en iyi çekim bununla oluyor!
-Xiaomi Redmi5 telefon;açıkçası hikaye!!!
-2 tane daha telefon var IPhone5 bu da hikaye! LG den K8 tam hikaye
-TVBox;bu cihaz enteresan örneğin 2.4G ile tam osuruk! 5G ile de şahlanıyor! ethernet ile de çok kötü,örneğin 5G daha hızlı!

sonuç olarak Ethernet/2.4G/5G hepsini tek tek deneyin,zira chipset kalitesine göre her cihaz da farklı durumlar oluyor

Not;prizden aktarmalı WiFi çekim aparatları aldım(ucuz yollu)birisini Koridora taktım,diğerini de Salona taktım,kimi cihaz da
bir tık arttı kimisin de ise iki tık arttı! öyle full çekim hiç bir cihaz da olmadı,bence bunu da deneyin ama piyasa da 80 kağıda olan
aparat da var 1000 kağıda olan da var!

smili72 Çevrimdışı

smili72 

Süper Üye
6 Mar 2018
1,532
52
Turk Telekom 50 mbps fibernet limitsiz ayda 75 lira

Screenshot_20200109-142903_Speedtest.jpg

smili72 Çevrimdışı

smili72 

Süper Üye
6 Mar 2018
1,532
52
Fibernet 50 mbps limitsiz paketi yeni müşteriye 400 eskiye 75 lira Yersen :sirit :hihi :hihi :hihi:hih

E Çevrimdışı

em1r. 

Aktif Üye
25 May 2018
184
49
Öyle bir şirket mi varmış dedim ve baktım, varmış. :hihi
Belirli şehirlerde hizmet veriyorlarmış.

Ben de Ocak sonunu bekliyorum işte. :hihi
Var hocam.5mbit hız.alt yapının dandikliği beni bunlara kadar götürdü.en azından 36 tl odüyorum diye keyif yapıyorum.
Telekom
Türknet
Net galaksi

A Çevrimdışı

A.Bozoğlu 

Süper Üye
25 Eki 2017
633
Merhaba ttnet'te abone oluğunuz paket kaç mbps id? ve turknete geçtikten sonra aynı modemi mi kullanıyorsunuz? kullandığınız modem modeli nedir?

catres Çevrimdışı

catres 

Süper Üye
26 May 2018
1,459
41
Merhaba ttnet'te abone oluğunuz paket kaç mbps id? ve turknete geçtikten sonra aynı modemi mi kullanıyorsunuz? kullandığınız modem modeli nedir?
Merhaba.
ttnette 15mbps idi. Ama netim berbattı diyebilirim.
şuan kullandıgım modem bu.
belkide benım eski modemden kaynaklıydı çekmeme durumu. Bılemıyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Turk Telekom 50 mbps fibernet limitsiz ayda 75 lira

Screenshot_20200109-142903_Speedtest.jpg
Muhteşem valla.

blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510
Merhaba.
ttnette 15mbps idi. Ama netim berbattı diyebilirim.
şuan kullandıgım modem bu.
belkide benım eski modemden kaynaklıydı çekmeme durumu. Bılemıyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Muhteşem valla.

Nedense Asus modemleri sevmiyorum hep sorunlu oluyor . 2 Senedir turknet kullanıyorum 80 mb hizmet alıyorum ama 15-16 mb zor geliyor ayda 1-2 defa sürekli altyapı çalışması diye internet kesiliyor ve muhatab bulamıyorsunuz ben çok memnun değilim.

catres Çevrimdışı

catres 

Süper Üye
26 May 2018
1,459
41
Nedense Asus modemleri sevmiyorum hep sorunlu oluyor . 2 Senedir turknet kullanıyorum 80 mb hizmet alıyorum ama 15-16 mb zor geliyor ayda 1-2 defa sürekli altyapı çalışması diye internet kesiliyor ve muhatab bulamıyorsunuz ben çok memnun değilim.
Bende nette baya bi araştırdım. Yorumlara bakarak bu modemi aldım. Şimdilik bir sorun yok. Hanım bile “ modemi kapatıp açmadan 2 gün geçirdik “ diye espiri bile yaptı ??
TürkNette muhatap bulmak sorunmuş ama bakalım girdik bi yola. Pişman olmayız umarım

Geri
Üst Alt