Size küçük bir örnek vereyim.
Biraz önce küçük bir neon ışıklı çember ihtiyacım oldu geliştirdiğim projede. Onun resmi de şu,
Bunu yapabilmek için Adobe Illustrator programı biçilmiş kaftan.
Bu program yaklaşık 1.73GB boyutunda. Benim evimde iki internet var ve biri şu şekilde bir hıza sahip.
Biraz önce o programı indirmem 10 saniyeden kısa sürdü ve görece kısa sürede kurulup kullanıma hazır hale geldi.
Peki ben neyim? Fullstack yazılım geliştiricisi.
Peki ben yazılımcı olarak mı doğdum? Hayır, şanslıydım ve ailem bana hep iyi telefon, internet, bilgisayar sağlayabildi ve ben bu sektörde evrilebildim.
Ne olur olaya sığ bakmayın üstadım. Gelişmiş ekonominin kaynağı zaman ve teknolojidir. İnternet ne kadar hızlıysa, bilgisayarlar ve telefonlar ne kadar kolay satın alınabiliyorsa o kadar zaman ve kaynak kazanıyorsunuz. Daha fazlasını üretebiliyor oluyorsunuz.
Ben sadece 1 örneğim.
Uyumak ve yemek yemek dışındaki bütün vaktini oyun oynayarak geçiren biriydim ben 2010-2014 yılları arasında. Ailem sığ kafalı bir aile olsaydı bu gün ülkemizin ucuz iş gücünün bir parçası olurdum. Şimdi ne zaman uyuyup uyanacağına, nerede çalışacağına ve nasıl yaşayacağına kendi karar verebilen biriyim teknolojiye kolay ulaşabilen ve onun tadını doya doya çıkarabilen biri olduğum için.
Yaşım geldiğinde akranlarım EYT peşinde koşarken ben kendi emekliliğimi kendim ilan edeceğim. Benim gibi insan sayısı ne kadar çok olursa işçi sınıfının geliri de o kadar artar. Zira paramızın değeri dolaylı olarak artacaktır yurt dışına verdiğinden fazlasını alabilen bizim gibi geliştiriciler sayesinde. Domates, patates bir yere kadar.