Tüketici Hakem Heyetine başvurmak.

Kisuke Urahara Çevrimdışı

Kisuke Urahara 

Aktif Üye
21 Mar 2019
434
Adem abinin yorumunu bekleyin derim.
Q70 parasına denk bir fiyata almış olsaydınız, nakit iadesi alıp Q70 alırsınız diyecektim.
Tabi bu kendi görüşüm. :hihi

Peki bu ücret iadesi o dönem aldığınız fiyat üzerinden mi yapılıyor yoksa güncel bir tutar mı belirleniyor acaba? :hmm

albanez albanez hocam da bilir muhtemelen bu işleri, etiketledim bakalım. :alala
Benim bildiğim ödediğin tutardır. Q70 şu anda ortalama 7.500 tl . Bu fiyatlara bi tv için çıkmam. 5.400 Tl verirken bile çok çok zorlandım :).
Eline sağlık tşkler.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,011
Benim bildiğim ödediğin tutardır. Q70 şu anda ortalama 7.500 tl . Bu fiyatlara bi tv için çıkmam. 5.400 Tl verirken bile çok çok zorlandım :).
Eline sağlık tşkler.

NU8000 artık üretilmiyor bildiğim kadarıyla ve muhtemelen o performansta TV şu an QLED serisinde vardır herhalde? :alala

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,011
55NU8000 çok güzel tv. Aynen artık 55RU8000 var ama Türkiye de resmi olarak yok. İthalatçı firma garantili olarak var. 5200 tl civarında.

Samsung'u Samsung Türkiye haricinde bir garanti ile almam açıkçası, ne kadar kurumsal davranacakları kesin değil bence. :hmm
Sanırım RU'dan sonra 2020 üretimi olarak TU'lar gelmeye başlamış ama 100-120 Hertz panel yok sanırım?

Dipnot : Site moderasyonu da her modeli girmemiş olabilir. :bilmiyom

Kisuke Urahara 

Aktif Üye
21 Mar 2019
434
Samsung'u Samsung Türkiye haricinde bir garanti ile almam açıkçası, ne kadar kurumsal davranacakları kesin değil bence. :hmm
Sanırım RU'dan sonra 2020 üretimi olarak TU'lar gelmeye başlamış ama 100-120 Hertz panel yok sanırım?

Dipnot : Site moderasyonu da her modeli girmemiş olabilir. :bilmiyom
Hertz 50 'ye düşürmüşler. Neden acaba ? 55nu8000 donanımlı yaptılar, pişman oldular galiba ondan düşürmüş olabilirler.:)

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,011
Hertz 50 'ye düşürmüşler. Neden acaba ? 55nu8000 donanımlı yaptılar, pişman oldular galiba ondan düşürmüş olabilirler.:)

QLED'lerde 100-120 Hertz'lik modeller var, LCD tarafında artık üretmiyorlar mı bilmiyorum incelemedim her modeli açıkçası.
Bir de mümkünse Samsung'un sitesinden veya başka bir kaynaktan kontrol etmek lazım. :bilmiyom

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Beyler karıştırmayın şimdi Sunny mi yoksa Bunnymi filan diye
yaw bunlar kim kardeşim "montajcı" hepsi budur,üreticiler özellikle uzakdoğudan avrupaya
komple ürün getirmek yerine TR dahil eski doğğu bloku ülkelerde kurdukları montaj tesisleri
bunları topluyorlar!

bahsettiğiniz sorunların sunny bunny ile alakası yoktur,ya da hemen hemen yoktur yani "montaj hataları"
belki bir ülkede daha fazla olur diğer ülkede daha iyi olur olayı var ki bu da kalite kontrol ile aşılıyor!

eskiden avrupada en iyi hatta dünyada(Japonya dan bile iyi!!) bir tek ülke vardı o da İngiltere idi burası:ok:ok:ok
ancak orada çok çok az montacı marka vardı,Toshiba(HiEnd serileri) ve Pioneer idi bunlar,bir kaç marka daha vardı
Sony v.s gibi ama onlar kapandı sonra,o zamanlar CRT/PDP ilk LCD ler zamanı ve sonrası gibi süreçte arkasına bakardık

"Assembled in U.K" diye yazdımı işte budur derdik:ok:ok
Japon malını ingiliz montajı olsun diye isterdik yaw

Benim daha önceki Tosh panel böyleydi U.K işi yani

50/58 paneller den kaçın diyorum genellikle,bunlar en alt seviye paneller dir,üreticiler en çok bu ebatlardan
KAR ettikleri için(bugün böyle yarın bu ebat durumu değişir!)bu ebat TV lerin fiyatları vatandaşa da ciddi
cazip geliyor
Gerçi diğer tüm ebatlar da yaklaşık aynı sayılır!

Kalite aramayın öncelikle! sorunlar da bana göre epeyi sıkmaya başladı artık!

Kisuke Urahara 

Aktif Üye
21 Mar 2019
434
Beyler karıştırmayın şimdi Sunny mi yoksa Bunnymi filan diye
yaw bunlar kim kardeşim "montajcı" hepsi budur,üreticiler özellikle uzakdoğudan avrupaya
komple ürün getirmek yerine TR dahil eski doğğu bloku ülkelerde kurdukları montaj tesisleri
bunları topluyorlar!

bahsettiğiniz sorunların sunny bunny ile alakası yoktur,ya da hemen hemen yoktur yani "montaj hataları"
belki bir ülkede daha fazla olur diğer ülkede daha iyi olur olayı var ki bu da kalite kontrol ile aşılıyor!

eskiden avrupada en iyi hatta dünyada(Japonya dan bile iyi!!) bir tek ülke vardı o da İngiltere idi burası:ok:ok:ok
ancak orada çok çok az montacı marka vardı,Toshiba(HiEnd serileri) ve Pioneer idi bunlar,bir kaç marka daha vardı
Sony v.s gibi ama onlar kapandı sonra,o zamanlar CRT/PDP ilk LCD ler zamanı ve sonrası gibi süreçte arkasına bakardık

"Assembled in U.K" diye yazdımı işte budur derdik:ok:ok
Japon malını ingiliz montajı olsun diye isterdik yaw

Benim daha önceki Tosh panel böyleydi U.K işi yani

50/58 paneller den kaçın diyorum genellikle,bunlar en alt seviye paneller dir,üreticiler en çok bu ebatlardan
KAR ettikleri için(bugün böyle yarın bu ebat durumu değişir!)bu ebat TV lerin fiyatları vatandaşa da ciddi
cazip geliyor
Gerçi diğer tüm ebatlar da yaklaşık aynı sayılır!

Kalite aramayın öncelikle! sorunlar da bana göre epeyi sıkmaya başladı artık!

Abi yorumun için teşekkür ederim. Söylediklerinde sonuna kadar haklısın. Kalite yok denecek kadar az. kendi tv 'im olan 55nu8000 serisi Türkiye montajı. Bu tv 'yi sorunsuz kullanan ve Macaristan montajına sahip arkadaşlardan foto göndermelerin rica ettim. Fark dağlar kadar. Işıldayan tv benim tv 'im :) Bende kabullenmeye çalıştım neyse olur ışık sızması filan diye . Ama bi yandan da bu kadar para verdik sonuç bu mudur diyorum. Ölü piksel takmıyorum bile o kadar olabilir diyorum.

Tv kendisi çok güzel ona sözüm yok.Hızlı olması renk kalitesi filan beğendim. Çok araştırdım alırken aman aman hepsi bi arada olsun diye de değil kaliteli olsun dedim aldım ama sorunlu çıktı. Bide telefondan çekilen fotolar hep olması gerektiği gibi tam çıkmaz. Ama gerçeği de bundan aşağı kalır yanı yok yani :)

Fiyatlar birbirine çok yakın ancak odama daha küçük tv alsam olmaz bu bile küçük geliyor :)

THH'nin sonucunu bekliyorum ne çıkacak bakalım.

Teşekkürler tekrar.

55nu8000.jpg
IMG_20200202_021330.jpg

IMG_20191207_073722.jpg

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Bu yukarıda gördüğüm manzara resimleri,gerçekten tam Kış olayını yansıtıyor! here yere KAR yağmış

Bu durum aşırıdır ve kabul edilebilir durum da değildir THH bunu ilk gördüğün de değişim verir merak
etme,bu arada Servis ne dedi?? ...abi bunlar normaldir.... dedilermi acep??

Ancak bu durumun direk TR montajı veya Macaristan montajıyla da hiç alakası yoktur!
Yalnış değerlendirmeyin işin bu kısmını!
Sabırla bekle THH nin sonucunu sen şimdi

Kisuke Urahara 

Aktif Üye
21 Mar 2019
434
Bu yukarıda gördüğüm manzara resimleri,gerçekten tam Kış olayını yansıtıyor! here yere KAR yağmış

Bu durum aşırıdır ve kabul edilebilir durum da değildir THH bunu ilk gördüğün de değişim verir merak
etme,bu arada Servis ne dedi?? ...abi bunlar normaldir.... dedilermi acep??

Ancak bu durumun direk TR montajı veya Macaristan montajıyla da hiç alakası yoktur!
Yalnış değerlendirmeyin işin bu kısmını!
Sabırla bekle THH nin sonucunu sen şimdi

Servisi ölü piksel ve ışık sızması için çağırdım. Servis 2 ölü piksel ( şimdi 3 tane) olduğunu kabul etmekle birlikte panel değişimi için en az 5 adet ölü piksel olması gerektiğini ve bu 5 ölü pikselin en az 3 tanesi yatay ya da dikey yan yana olması gerektiğini belirtti. Ya da bir adet canlı piksel olması gerektiğini belirtti. Bu şartlar oluşmadığından panelin değişimine de yapamayız dedi. Ben panel değişimini zaten kabul etmiyorum dedim. Yapacaksanız birebir değişimi kabul ederim. Yapmadılar. Işık sızmasına bakmadı bile onu sorun olarak görmüyorlarmış.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Değişim derse kabul etmeli miyim ? Yoksa iade edip yeni bir macera ya mı atılayım :) Q70 kadar fiyat veremem diğerleri de ne kadar iyi olur bilemiyorum.

Teşekkürler.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Durum anlaşıldı ama merak etme bu kadar kötü homojenite sorunu olan TV ye
değişim verirler,Servis klasik hale gelmiş şeyi yapmış "abi normaldir" demekle!
Hele bir de SONY olsaydı hepten yanmıştın! onlar her şeye "abi normaldir bunlar" derler:hayir

"Müşteri memnuniyeti" olayı da artık günümüz de pek kalmadı hatta bana göre hiç kalmadı
bile diyebilirim! Vestel yine de bir adım önde diyebilirim ama emin de değilim

Pixel durumu ise deidkleri gibi bunların bir kabul edilebilir durumu vardır ve bu paneller
sıfır hatalı paneller değildir(üretici bazında)!! ancak bugüne kadar böyle durumlar da
genel de müşteri lehine hareket ediyorlardı ama kalite günümüzde bir şekilde iyice
düştüğü ve oran olarak çoğaldığı için TV satıcıları bunları kitabına uydurup ona göre
davranıyor!

Ancak bu kabil sorunlar her panel de oluyor,markası önemli değildir!
sen en fazla THH ye şikayet edersin

Q7x yi boşver değmez zaten hepsi macera bu panellerin yaw,sen öncelikle o panel den
hayırlısıyla bir kurtul sonrasına bakarsın duruma göre,öncelikle THH nin ne karar
vereceği önemli ilk etap da

Kisuke Urahara 

Aktif Üye
21 Mar 2019
434
Durum anlaşıldı ama merak etme bu kadar kötü homojenite sorunu olan TV ye
değişim verirler,Servis klasik hale gelmiş şeyi yapmış "abi normaldir" demekle!
Hele bir de SONY olsaydı hepten yanmıştın! onlar her şeye "abi normaldir bunlar" derler:hayir

"Müşteri memnuniyeti" olayı da artık günümüz de pek kalmadı hatta bana göre hiç kalmadı
bile diyebilirim! Vestel yine de bir adım önde diyebilirim ama emin de değilim

Pixel durumu ise deidkleri gibi bunların bir kabul edilebilir durumu vardır ve bu paneller
sıfır hatalı paneller değildir(üretici bazında)!! ancak bugüne kadar böyle durumlar da
genel de müşteri lehine hareket ediyorlardı ama kalite günümüzde bir şekilde iyice
düştüğü ve oran olarak çoğaldığı için TV satıcıları bunları kitabına uydurup ona göre
davranıyor!

Ancak bu kabil sorunlar her panel de oluyor,markası önemli değildir!
sen en fazla THH ye şikayet edersin

Q7x yi boşver değmez zaten hepsi macera bu panellerin yaw,sen öncelikle o panel den
hayırlısıyla bir kurtul sonrasına bakarsın duruma göre,öncelikle THH nin ne karar
vereceği önemli ilk etap da

Zaten ölü piksel razıyım gözüme batmıyor ama her kanal değişiminde karanlıkta filan sızmalar rahatsız etti.
Bakalım Hayırlısıyla THH sonucunu bekleyim.
Değerli yorumların için teşekkürler.?

B Çevrimdışı

beyzabetül

Aktif Üye
24 Tem 2018
472
thk ya hala başvurmadınız mı?
benim lgde de ışık parlaması oluyor.eco modunda pek olmuyor ama bu moddada hoşuma gitmiyor
tv büyük olduğu için taşıma sıkıntısından dolayı thkya başvurmadım

Kisuke Urahara 

Aktif Üye
21 Mar 2019
434
thk ya hala başvurmadınız mı?
benim lgde de ışık parlaması oluyor.eco modunda pek olmuyor ama bu moddada hoşuma gitmiyor
tv büyük olduğu için taşıma sıkıntısından dolayı thkya başvurmadım

Bir ay önce başvurdum e devlet üzerinden. 4-5 ay bulabilir deniliyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Benim TV'mi Horoz lojistik getirmişti. Görüştüm böyle bir durumda TV 'yi evden alıyoruz demişti. Bilginiz olsun .:ok

Geri
Üst Alt