TRT 4K kırmızı tonda göstermesi

Z Çevrimdışı

zaltun 

Aktif Üye
25 May 2018
127
24
TRT 4k yeniden HLG yi aktif hale getirmiş.bu sefer kırmızı tonlama yok. görüntü düzgün.

IMG_20210612_112007.jpg

IMG_20210612_112004.jpg

Z Çevrimdışı

zaltun 

Aktif Üye
25 May 2018
127
24
Emin misiniz, TRT 4K logosu neden kızardı o halde?
insanların yüzü kıpkırmızı değil. geçen hafta hlg açıldığında logo ve kırımızı tonları çok belirgindi. şuan benim tv de o problem yok.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

şuan euro 2020 canlı yayının stüdyo programında yine kızarmış yüzler ve logo. sabah bant yayında hlg açıkken böyle değildi.

insanların yüzü kıpkırmızı değil. geçen hafta hlg açıldığında logo ve kırımızı tonları çok belirgindi. şuan benim tv de o problem yok.

şuan euro 2020 canlı yayının stüdyo programında yine kızarmış yüzler ve logo. sabah bant yayında hlg açıkken böyle değildi. canlı yayın renk ve contrast ayarı yapılmalı.

Son düzenleme:
LİMAN Çevrimdışı

LİMAN

Aktif Üye
2 Nis 2018
245
54

şuan euro 2020 canlı yayının stüdyo programında yine kızarmış yüzler ve logo. sabah bant yayında hlg açıkken böyle değildi.
İzleme olanağınız varsa Astra 19 uydusundaki UHD promo kanalı var Astra uydusunun şu an Eurosport 4K Fransa açık tenis turnuvasını canlı yayınlıyor ve yayın HDR, bu yayına bakınca TRT 4K ile arasında dünyalar kadar fark olduğunu görüsünüz.

smili72 Çevrimdışı

smili72 

Süper Üye
6 Mar 2018
1,532
52
Ne yaptılarsa benim televizyonda görüntü gitti sadece ses kaldı ben de ilgili kanalı favorilerden çıkardım ihtiyacım olursa vewd den izleriz artık

Z Çevrimdışı

zaltun 

Aktif Üye
25 May 2018
127
24
İzleme olanağınız varsa Astra 19 uydusundaki UHD promo kanalı var Astra uydusunun şu an Eurosport 4K Fransa açık tenis turnuvasını canlı yayınlıyor ve yayın HDR, bu yayına bakınca TRT 4K ile arasında dünyalar kadar fark olduğunu görüsünüz.
Astra ve diğer uydularda bir çok 4k kanal izledim. Halen de izliyorum.Aşağda görebilirsiniz. benim söylemek istediğim TRT 4k nın HLG açıkken bant yayında bozulmayan renklerinin canlı yayına geçtiği anda bozulması.bunu ayarlayacak teknik bilgiyw ve ekibe sahip olmaması.
IMG_20210612_143334.jpg
IMG_20210612_143329.jpg

Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,305
Arkadaşlar çok uğraşıyorsunuz,adamlar kırmızı boyalı yüzle sunum yapıyor fanatizm :) Dün zorda olsa izledim ama izlemez olaydım.

sardemir Çevrimdışı

sardemir 

Aktif Üye
13 Şub 2021
83
37
canlı yayında kırmızı tonlar çok aşırı, ancak kayıt banddan olanlar çok güzel... bugün kü maçların hepsinde de düzgündü renkler.

LG OLED 65 BX ' de izliyorum

ByOhen Çevrimdışı

ByOhen 

Aktif Üye
23 Eyl 2018
124
36
Arçelik 4K TV de de yüzler hep kırmızı. ve genel renkler soluk. TRT Spor HD ve TRT1 HD de görüntü çok daha iyi.

ramchomania Çevrimdışı

ramchomania 

Süper Üye
8 Mar 2020
2,101
41
Nasıl bir ayar yaptılarsa maç yayınlarında çok fazla sıkıntı yok

Ama eski yapımlar diziler herkesin sürat acı biber turşusu gibi kıpkırmızı ?

Geri
Üst Alt