bu ayarların hiç birisi Avrupa-PAL sistem 50hz için doğru çalışmaz!
1080i/50Hz den TV yayınlarını kasdediyorum!
ancak Japan/USA NTSC 60Hz de daha doğru veya en doğrusu çalışır!
keza 30fps de doğru çalışıyor NTSC de(TV yayınları)
sizlerin bahsettiği durumun daha amiyane Türkçesiyle HIZ larınız yetmiyor!
internet hızından bahsetmiyorum,panelin dahili total HIZ faktörü benim demek istediğim
şayet bu HIZ yeterli değilse,ayarlar v.s hikaye!
daha güzel anlamak için panelinizi Bluray takın öyle test edin,daha da prof ama basit bir şey isterseniz
"DVD" player takın,"çakma" bir disk takın öyle deneyin
"MEMC" yeni bir terim,bana göre hikaye,çünkü size gelen içerikler ki bu da önemlidir ve mutlaka şunu şunu izliyorum da
şu oluyor diye belirtiniz!!! zaten hepsin de bir şekilde falso yapıyorsa zaten unutun o zaman bu olayı
hızlar yetmeyince araya sürekli "kare" atılıyor,iyi de bu doğru veya güzel v.s bir şey değilki!
bunun adına "BFI" denir,Sony de en doğrusu çalışır(Sony buldu bunu)ama onda bile çok başarılı değildir!
hele hele özellikle içerik(ben bunu FILM olarak alıyorum)pan-scan sahneleri çoksa aksiyon genel olarak
fazlaysa v.s çuvallama yine olur/oluyor!
Diğer durum içerik size FILM verilse bile,gelen video datası FILM değildir ki!!! 23,976Hz değildir
panel de bunu işlemek için anası ağlar! x2 katlanır yetmedi x2 daha katlanır 72Hz de tamamlanır iyide bunu
daha çok veya doğru olarak PDP ler yapabiliyor hatta bir tek Pio yapıyor!
Ancak panelin HIZı iyiyse bu falsolar olsa bile insan gözü bunları göremez o zaman kurtarırsınız!
Ben panelleri izliyorum zaman zaman(yerli montaj markaları) açık yazayım hemen hiç birisi benim istediğim
performansa sahip değiller! ancak Arçelik grubun burada bana göre biraz daha öne çıkıyor,Grundig de bana göre
özellikle resim işleme ve HIZ olayında çok daha iyi(sadece en üst serileri!)
Bendeki panelde MEMC/Film mode v.s hepsi OFF dur,epeyi işkence yaptım motion-handling konusunda ciddi
beğendim paneli,başka her tarafı da bana göre moktan! bir de stand olayını çok beğendim platform tipte alum.metal
++
TV den FILM izliyorsanız bunun izlediğiniz içeriğin adı FILM olsa da bizim bildiğimiz teknik bir film yapısında değildir!
onun için bu ayarlar ya işe yaramaz ya da süs olsun diye vardır OFF yapın hepsini
BLURAY kullananlar varsa hatta DVD o zaman işler değişir,onu da ayrıca sorarsınız bana
++
yaw adam UHD panel almış yok Atmos varmış,yok Dolby-Vision varmış yok HDR bilmem kaç varmış deyip
ayarları kurcalayıp duruyor sonra görüntü "kötü" diyor? elinde "uygun içerik" varmı diyorum yok diyor!
buyur buradan yak şimdi!
Bazı arkadaşlar ciddi biçimde sapla-samanı karştırıyor anlaşılan
TV den "FILM" diye bir şey olmaz aslında,tekniği böyle değil çünkü!
Bluray/DVD den olur!
bir de sizin "FILM" veren yer kim yaw,adamın elinde hangi cihazlar bunlar için vardır?(çoğunda hiç bir mok yoktur)
IPS den FILM mi olur,olmaz ama mecburen olduruyoruz!
VA dan bile aman aman olmuyor!
"Sinema" gibi olurmu? zinhar olamaz! kalın "sinemaya gidiyoruz" mu olacak şimdi
"PJ" gibi olurmu,yine olmaz
TFT-LCD lerin çapları bellidir!