Teslim olan terörist

• Konbuyu başlatan ibrahimykr
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Vay hocam bilmiyordum çok büyük geçmiş olsun.Allah bir daha yaşatmasın inş.
Osmanlı konusunda ise düşüncelerimiz farksız. ☺

Yıllar geçmiş sevgili Mert. Ben bile unutmuşum inan. Kardeşimiz yazınca aklıma geldi.

15 gün geç döndüm izinden bir sevda uğruna, 15 gün için (Kıbrıs'ta ateşkes koşulları geçerli olduğu için) bir sene hapis cezası aldım. 6 hafta içinde birliğime kendim teslim olduğum için 1/2 yaptılar 6 ay oldu, Mahkemede iyi halden 1/6 yaptılar 5 ay. İnfaz yasası gereği 5 ay'ın 64 gününü yattım çıktım işte :)

Aynı suçu Türkiye sınırlarında işlemiş olsaydım muhtemelen ceza dahi almazmışım.

Bir suçun 3 hali varmış yasada. Suç işlendiğinde Barış-Savaş-Ateşkes koşullarından hangisi var?

Demek ki savaş olsa asacaklardı beni :kiskis

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Yıllar geçmiş sevgili Mert. Ben bile unutmuşum inan. Kardeşimiz yazınca aklıma geldi.

15 gün geç döndüm izinden bir sevda uğruna, 15 gün için (Kıbrıs'ta ateşkes koşulları geçerli olduğu için) bir sene hapis cezası aldım. 6 hafta içinde birliğime kendim teslim olduğum için 1/2 yaptılar 6 ay oldu, Mahkemede iyi halden 1/6 yaptılar 5 ay. İnfaz yasası gereği 5 ay'ın 64 gününü yattım çıktım işte :)

Aynı suçu Türkiye sınırlarında işlemiş olsaydım muhtemelen ceza dahi almazmışım.

Bir suçun 3 hali varmış yasada. Suç işlendiğinde Barış-Savaş-Ateşkes koşullarından hangisi var?

Demek ki savaş olsa asacaklardı beni :kiskis
Aman hocam olmuş bitmiş tekrar allah bir daha yaşatmasın diyorum.Kötü bir durum .
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aman hocam olmuş bitmiş tekrar allah bir daha yaşatmasın diyorum.Kötü bir durum .
Benim eski patron çok uyanık adamdı ama işi öğretti sağolsun .12 ay askerlik yapacaktı istanbul da sonra bu uyanıkya kılıfına uydurdu hava değişimi aldı .Adamdaki pişkinlik izin teslim tarihini kaçırmış unutmuş yakalandı birliğine götürdüler sonra 3 gün haber alamadık eşi de hamileydi dükkanda ben yardımcı oluyordum bir yandan okul falan.

Neyse 4. günde aradılar.Azar küfür dışında hiçbir şey yapmamışlar birde koca gün ayakta çömelme cezası vermişler zindan gibi bir yerde.Sonra aradı tablet pc ler yeni çıkmıştı paketleyin bir tane gönderin demişti.o gene doktoru kafalamış bu ondan sonra 3 kere daha hava değişimi aldı.Toplasanız ben belki bu sene 18 gün bedelli askerlik yaptım ama eski patron benim kadar yapmamıştır. :saskin

meebbe meebbe, Adem Helvacı Adem Helvacı

Son düzenleme:
I Çevrimdışı

ibrahimykr

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim.. kandırmış olupta dağa çıkan birisi olsa bile ben şahsen ceza alması infaz edilmesi taraftarıyım.

Ek olaraktan; ne zaman konu dışı forumda bir konu açılsa siyaset yapmayın deniliyor? Ne zamandan beri bu ülkede siyaset yapmak yasak oldu? Bizim yönetim biçimimiz krallık mı da siyaset yasak, hayır yani siyaset bizim hayatımızın içinde. Siyaset yapılması gereken bir konudur, madem siyasete karşısınız bütün partileri kapatalım onlar siyaset yapmıyor mu? Bu arada konu dışı bölümünde siyaset yapılmayacak da hangi bölümünde yapılacak? Cidden çok merak ediyorum ve hatta moderatörlerden rica ediyorum. Konu dışı bölümene siyaset alanı açılması..

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim.. kandırmış olupta dağa çıkan birisi olsa bile ben şahsen ceza alması infaz edilmesi taraftarıyım.

Ek olaraktan; ne zaman konu dışı forumda bir konu açılsa siyaset yapmayın deniliyor? Ne zamandan beri bu ülkede siyaset yapmak yasak oldu? Bizim yönetim biçimimiz krallık mı da siyaset yasak, hayır yani siyaset bizim hayatımızın içinde. Siyaset yapılması gereken bir konudur, madem siyasete karşısınız bütün partileri kapatalım onlar siyaset yapmıyor mu? Bu arada konu dışı bölümünde siyaset yapılmayacak da hangi bölümünde yapılacak? Cidden çok merak ediyorum ve hatta moderatörlerden rica ediyorum. Konu dışı bölümene siyaset alanı açılması..
:rock:rock:ok?

S Çevrimdışı

Serinsu

Aktif Üye
10 Ara 2019
424
47
İslamiyetin Öldürmeyi yasakladığı gün gibi ortada iken, Anasının, babasının, gardaşının kanına girmeden tahta oturmuş kaç Padişah vardır tartışılır.
?
Demekki boşuna siyasete girmeyin dememişim.
Bizim cumhuriyetteki chp hanedanlığında demokrasisinde krallığında karşı siyasilerin kanına girmeden oturmuş koltuk hanedanı ne olacak.
[SUP]Tekrarlarsam [/SUP][SUP]lütfen tavsiye forum kalsın.siyası foruma dönüşmesin.[/SUP]

Bizim yönetim biçimimiz krallık mı da siyaset yasak, hayır yani siyaset bizim hayatımızın içinde. Siyaset yapılması gereken bir konudur, madem siyasete karşısınız bütün partileri kapatalım onlar siyaset yapmıyor mu? Bu arada konu dışı bölümünde siyaset yapılmayacak da hangi bölümünde yapılacak?

Çok istiyorsan gir partiye konuş siyaset.
Yazdıklarımdan anlamayacak durum yok.

Ayrıca yazanlar hangi partiye göre yazıyor acaba?

Sebep??

Tartışma kültüründen yoksun olanlar varsa zaten hiç bir tartışmaya girmesin... Konu dışı bölümde de mi nelerin konuşulacağı belirlenecek?

Ayrıca, bu konuda siyaset nerede??
Uzatmamak için tekrarlamayacam.
Yazımda tartışma kültürüne aykırı bir durum yok.

Son düzenleme:
muratala5361 Çevrimdışı

muratala5361 

Süper Üye
3 Şub 2019
1,906
22
İslamiyetin Öldürmeyi yasakladığı gün gibi ortada iken, Anasının, babasının, gardaşının kanına girmeden tahta oturmuş kaç Padişah vardır tartışılır.
?
Bizim cumhuriyetteki chp hanedanlığında demokrasisinde krallığında karşı siyasilerin kanına girmeden oturmuş koltuk hanedanı ne olacak.
[SUP]Tekrarlarsam [/SUP][SUP]lütfen tavsiye forum kalsın.siyası foruma dönüşmesin.[/SUP]

Bizim yönetim biçimimiz krallık mı da siyaset yasak, hayır yani siyaset bizim hayatımızın içinde. Siyaset yapılması gereken bir konudur, madem siyasete karşısınız bütün partileri kapatalım onlar siyaset yapmıyor mu? Bu arada konu dışı bölümünde siyaset yapılmayacak da hangi bölümünde yapılacak?

Boş yorum ban sebebi ?

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011

Daha önce Siyaset meydanı diye bölüm açtık, troll'ün biri damladı hemen açıkçası. :hihi
Siyaset konuşulmasın demiyoruz elbette ama, hakaret etmeden & gerilmeden siyaset tartışmak günümüz ortamında görüyoruz ki zor.:bilmiyom

Forum kalitesinin de etkilenmemesi amacı ile hakarete varan tartışmalar istemiyoruz hepsi bu.
Yoksa seviye korunduğu müddetçe istediğiniz konuyu tartışabilirsiniz. :ok

S Çevrimdışı

Serinsu

Aktif Üye
10 Ara 2019
424
47
Daha önce Siyaset meydanı diye bölüm açtık, troll'ün biri damladı hemen açıkçası. :hihi
Siyaset konuşulmasın demiyoruz elbette ama, hakaret etmeden & gerilmeden siyaset tartışmak günümüz ortamında görüyoruz ki zor.:bilmiyom

Forum kalitesinin de etkilenmemesi amacı ile hakarete varan tartışmalar istemiyoruz hepsi bu.
Yoksa seviye korunduğu müddetçe istediğiniz konuyu tartışabilirsiniz. :ok
O zaman söylermisin hakaret nerde yapmışım.
Sonra da kalkmış birisi boş yorum ban sebebi yazmış.
Kendi çalıp oynamayı bırakmalı.
Sen kalk osmanlı da hata var de,cumhuriyette yok de.
Bırakın bunu.
Trolun biri diye bana diyorsan umut abi ayıp ediyorsun.
Sessiz kalacak değildik. Her dönemin kendisine göre hataları var.
Kafasına göre kendisini dolu,karşıdakine boş yorum diyenin kendi yorumları boş.
Adem abi,belli etti hiç bir partili değilim diye,bende öyle.
Trolll başkasıysa neyse. Kendi yazınıza uymadı diye Troll demek boş yorum demek ban demek ayıptır. Kendi yazıp karşısındakinin yazma özgürlüğüne darbe demek oh gelsin demokrasi demek kendim çalıp oynarım demek yakışmıyor.
Hakaret yok küfür yok.
Benimki doğru diyen kişi burayı babasının çiftliğimi sanıyor.
Yazdıysan karşı cevabı hor görmeyeceksin,at gözlüğü takmanını anlamı yok.
Umarım forum taraflı şekilde yapılmaz,hem benim dediğim olsunculuk olmaz.
Burada görünen o ki chp kafasına göre yazılıyor.Akp kafasına göre yazanı görmedim.
ben buraya siyaset için gelmedim bu yüzden siyasi konuya girilmesin istedim.

muratala5361 Çevrimdışı

muratala5361 

Süper Üye
3 Şub 2019
1,906
22
Bırakın bunu.
Trolll başkasıysa neyse. Kendi yazınıza uymadı diye Troll demek boş yorum demek ban demek ayıptır. Kendi yazıp karşısındakinin yazma özgürlüğüne darbe demek oh gelsin demokrasi demek kendim çalıp oynarım demek yakışmıyor.
Hakaret yok küfür yok.
Burada görünen o ki chp kafasına göre yazılıyor.Akp kafasına göre yazanı görmedim.
Reis sana hak veriyorum hayırlı işler

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Bırakın bunu.
Hakaret yok küfür yok.

Ben bu söylediklerimin hiç birini size söylemedim.
Biz zamanında bu forumda siyaset için bölüm açtık fakat herhangi bir verim alamadık.
Bölümü açar açmaz troll bir arkadaş, başka forumda da trolldü bu arada, siyaset bölümüne doğrudan damladı.
1-2 mesajı sadece TV konusu içindi, gerisi tamamen siyasi propagandaydı. Bahsetmek istediğim buydu.

Hakarete varan yorumlar olduğu takdirde gerekeni yapıyoruz. Bu ben de olsam bir başkası da olsa yaptırım aynı. Buna emin olabilirsiniz.
Şu an müdahale etmediysem de bir nedeni vardır. Baktık konu iyice çıkmaza giriyor & ikili tartışmaya dönüyor, hakaret eden varsa gerekli cezayı veririz, konuyu da kapatırız olur biter. :bilmiyom

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
?

şunu biraz acarmısın ?Bunu Kılıçdaroğlu için diyorsan haklısın zerre yanlışın yok ama ülkenin kuruluşundan bu günlere sebebi zihniyet için diyorsan chp en son 1977 seçim kazanmış.

Günümüz iktidarını savunacakcan sana hiç cevap yazmamış olarak kabul et.?

S Çevrimdışı

Serinsu

Aktif Üye
10 Ara 2019
424
47

şunu biraz acarmısın ?Bunu Kılıçdaroğlu için diyorsan haklısın zerre yanlışın yok ama ülkenin kuruluşundan bu günlere sebebi zihniyet için diyorsan chp en son 1977 seçim kazanmış.

Günümüz iktidarını savunacakcan sana hiç cevap yazmamış olarak kabul et.?
Chp'yi senden öğrenecek değilim ? chp bitti. Hele ekremin temel atmama töreni saçmalığı utandırdı ?
Savunma demeyeyim ama
Şimdi ki iktidar chp hanedanından iyi.
Millet chp'ye iktidar vermedi hanedanlığın kaymağını yiyor

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Utanılacak sayfalar dolusu şey yazarım ama tartışma kültüründen yoksun olduğunu yukarıda ortaya koyduğun için gerek duymuyorum...

Yeni geldin, hatırlatmak isterim, mevcut ve geçmişteki partilerin hepsi aynı şeyin kahverengisi benim için... Kişileri, kurumları tartışmak, övmek yermek bir şey kazandırmaz... Sistemi, uygarlığı, ekonomik bağımsızlığı, tartışmaya varım, ama iş nerede isimlere veya partilere vardı, ben yokum...

I Çevrimdışı

ibrahimykr

Kayıtsız / Doğrulanmamış
?

Siyaseti kimse başlatmadı sen durduk yere siyaset yapmayın dedin, ve şimdi bu sefer ben siyaset başlatıyorum. Sen sitenin sahibi mısın de insanlara ne yapıp yapmayacaklarını söylüyorsun. İster siyaset yaparım ister başka konu açarım buna sen karar veremezsin siyaset ne zamandan beri yasak bu ülkede ve bu forumda. CHP hanedanlığı demişsin de, hanedanlık denilen şey kralların padişahların sarayda yaşamasıdır. Partili Cumhur başkanı şuan sarayda yaşıyor..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt