Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
Ado Üstad merhaba youtube da da yazmıştım Philips marka 42pfl4307K/12 model led tv de görüntü birden kayboldu ama ses var .
Daha önce benim çocuk ekrana camsil gibi bir şey sıkmıştı ondan sonra tv ekranında çizgiler olmuştu bir müddet bu çizgiler gitmedi ama daha sonra tv görüntü kendine gelmişti. yaklaşık aradan belki 9-10 ay geçmiştir aniden görüntü kayboldu dün tvde ama ses var.Philips servisine götürdüm tv yi. İnternette araştırdım ledler arızalandığında ekran görüntüsü gidiyomuş serviste aynı şeyi söyledi led olabilir dedi.Sonra Servisten aradılar ledlerin çalışmıyo dediler yaparız ama paneline sıvı teması var o yapılabilirmi bakalım ondan sonra ledi yaparız dedi .Tamiri kaç paraya yaparsınız dedim 500 tl dediler peki ben parçayı temin etsem dedim 150 tl alırız dedi. Ben bir düşünim size döneceğim dedim.Sonra servisteki eleman aradı abi senin tvnin panel bozulmuş çöp dedi anakart gibi bir resim gösterdi birde panelde çizgiler vardı tabi ben evde göremedim çünkü led de bozuk olduğu için fotoğrafını çekmiş bu parçayı bulamazsın dedi görüntü dağıtıcımı dedi ne dedi tam hatırlamıyorum.Bu tv tamir edilebilirmi edilemezmi şimdi pek güvenemedim ben bu elemanlara?
İsmail Kardeşim Selamlar; Öncelikle servisin uygulama hatası gözümüzden kaçmıyor takdir edersiniz. Zira led bar arızası için 500TL fiyat verip sonradan ''Aaaa led bar değilmiş'' demek Meslek profesyonelliğine uygun bir durum değil maalesef. 1- 500 tl o model için uygun ve normal bir fiyat 2- Sıvı teması neticesi arızanın ilerleyiş şekli sizin söylemleriniz ile örtüşüyor 3- Servisin tavsiyesi doğru, yaptırmaya değmez ancak ÇÖP olarak nitelendirmeyin lütfen. TV yi aynı şekilde çalışır halde yani ses var görüntü yok şekli ile iade alınız. Daha sonra tv yi kendiniz sökerek besleme kartı ve anakartı yerinden sökerek resimlerini çekip şu çok bilinen cep telefonu uygulaması ikinci el satış platformuna koyunuz ;)
Yine de ben işkillendim bunu da bir parantez olarak yazayım şuraya