Anladım şefim. teşekkür ederim. Dark marka adaptörde bu özellik yok o zaman. Benim Masaüstü pc deki görüntüyü bu tv'ye kablosuz olarak aktarmamı sağlayacak bir adaptör varmı peki ? DLNA'yı nasıl kullanabilirim tarayıcı derken işte beinconnect uygulaması yokya tv de
pc den acıp hdmi kablosu ile aktarıyorum onun yerine kablosuz aktarayım dedim
Ben tarayıcı derken şunu kastetmiştim, internetten film izlemek için bilgisayardan ya da telefondan tarayıcı açıp yansıtanlar oluyordu.
DLNA'yı telefonunuz destekliyorsa,
Kendinize bir dosya seçin (Müzik video vs)
Paylaş veya gönder gibi bir seçenek üzerinden TV'nize göndermeyi deneyin.
TV'de ayarlar > diğer ayarlar kısmında medya işleyici seçeneği açık olmalı. (Açık gelir büyük ihtimal.)
Telefonunuzda destek yoksa, Vestel Smart Center (arayüzü biraz karışıktır) ya da üçüncü parti DLNA uygulamalarını deneyin.
DLNA'yı da kullanmadığım için uygulama tavsiyesi veremiyorum.
DLNA için TV'niz ile kaynak cihaz aynı ağa bağlı olmalı.
Bilgisayarda Windows 10/8/8.1 kullanıyorsanız dosyaya sağ tıklayıp, şu cihazda yayınla gibi bir seçenek aracılığıyla, TV'ye gönderebilmeniz lazım.
Bilgisayarınız masaüstü ise Wi-Di için en azından işlemcinizin desteklenen Intel işlemcilerden biri olması gerekli.
(Ki işlemci Intel olsa bile tek başına yeterli değil, ağ kartının da tam performans verebilmesi için Intel olması gerekiyor.)
Masaüstünde zaten özel anakartlar olmadığı müddetçe Intel Wi-Fi adaptör kullanma şansınız yok.
Bilgisayarınız dizüstü ise ve Intel işlemci ise, ikinci el Intel Wi-fi kartı araştırabilirsiniz. (Belki işe yarar.)
Bu iş için size en kısa yol HDMI gibi görünüyor.
Kablosuz bir fare ile de işi çözebilirsiniz.